Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný komik Fernandel v roli pečlivého klarinetisty pana Alberta, který vede strohý až nudný život a má stálé angažmá v jednom divadle. Když je po patnácti letech manželství jeden večer náhodou sám doma, přijme pozvání navštívit jednu sboristku v jejím bytě. Touto návštěvou se mu úplně změní jeho fádní život. Zažívá dobrodružství, kde je hodně mrtvol, spousta podezřelých a zločinci na útěku. Tento film se začátkem šedesátých let minulého století promítal v kinech pod názvem Muž v nepromokavém plášti. (MVanis)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fernandela ako komika moc nemusim, rovnako De Funesa povazujem za priserne precenovaneho komika tuna na tejto databazi. Mne hodne smakoval primitivny, niekedy az fekalny Bourvilov humor. 78 % ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Předlohou byl chaseův román "Tiger by the Tail", jenž vyšel česky roku 1975 pod názvem "Chytit tygra za ocas". Nesměl by to ale být Fernandel, jeden z nejpopulárnějších francouzských komiků 50. a 60. let min. století, aby děj autoři neposunuli do lehce komediální polohy. René Barjavel byl v podstatě "dvorním" scénáristou Fernandela, mj. u všech jeho filmů o knězi Donu Camillovi. ()

Reklama

Reklama