Reklama

Reklama

Kuba 50. let: Ráj mafie

(TV film)
  • Česko Kuba před revolucí - ráj mafie (více)
Německo, 2012, 52 min

Obsahy(1)

V Havaně kvetou ilegální hazardní hry, prostituce, obchod s drogami, vyděračství a praní špinavých peněz -- a současně s tím roste a sílí intenzita vykořisťování chudnoucího kubánského lidu. Mafie je podporována díky svým dobrým kontaktům mnohými průmyslovými magnáty, politiky a tajnými službami Spojených států. Paralelně s úsilím o přetvoření Havany v hlavní město světové mafie se v prosinci 1956 vylodí na východním pobřeží Kuby hrstka revolucionářů vedená Fidelem Castrem a Che Guevarou; v dějinách Kuby se začíná psát nová kapitola. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (7)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Poučné z hľadiska toho, ako sa USA stavalo ku Kube, čo za háveď tam pustila a prečo sa môžeme len tešiť, že Kuba je samostatná a dúfajme sa nikdy nestane 51. štátom Spojených štátov nenásytných. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Celkom dobrý dokument v ktorom sa dozviete zaujmavé informácie, ktore vám tunajšie média schválne nepovedia. V USA to isto nebudu vysielať v TV. Taktiež musim napísať, že dokument pôsobil objektívne. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Ze začátku, když se v dokumentu mluví o americké mafii v Americe, tak vše vypadá bledě, ale mění se to, když se začíná mluvit o historii Kuby, kterou mají velmi dobře a přehledně vysvětlenou. .. Samozřejmě někdo namítne, že se neřeklo vše, ale na padesáti minutový dokument si to zaslouží poklonu a pět hvězd :) .... HODNOCENÍ: 90% (5*) ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Viva Fidel, Viva la revolución.....aneb proti čemu vlastně tenkrát bojoval a čím byla předrevoluční Kuba a hlavně, že není nic jen černé a bílé.... ()

betyn 

všechny recenze uživatele

Definitivní tečka pro změnu názoru na Fidela Castra. Po přečtení jedné z jeho knih Dějiny mi dají za pravdu a zhlédnutí dvou dalších dokumentů se cítím přijatelně informovaný k tomu, abych Castra pokládal spíše za hrdinu než spíše za diktátora. Hlavním důvodem k projekci tohoto dokumentu je pak fakt, že je německý. Všechno ostatní už se od toho odvíjí - přímočarost, objektivnost, rozsáhlost. ()

Scorepetitor 

všechny recenze uživatele

První cca polovina byla zajímavá a poučná, postupně to ale sklouzlo k levičácké agitce s terminologií jak za Brežněva a s dost patetickým závěrem. Trochu to kompenzoval poslední letecký záběr na centrum Havany, kde se zastavil čas před 50 lety, s rozpadlou chátrající zástavbou připomínající nějaké arabské pouštní město. Velmi smutná realita dneška... ()

Reklama

Reklama