Reklama

Reklama

Apollo 13: Neznámá fakta

(TV film)
  • Velká Británie Apollo 13: The Inside Story
Velká Británie, 2006, 51 min

Obsahy(1)

Astronauti James Lovell, Fred Haise a tým kontrolorů ze Země poprvé před kamerou odkrývají, jak odvraceli ztroskotání slavného letu. Příběh Apolla 13 je příběhem lidské vynalézavosti... Když v dubnu 1970 divoká exploze rozervala tenkou kůži rakety Apollo 13 v tu chvíli umístěné přes 300 tisíc kilometrů od Země, NASA rozjela nejdramatičtější záchrannou operaci v dějinách lidstva. V dokumentárním snímku se astronauti James Lovell a Fred Haise i jejich letoví dispečeři rozhodli poprvé prozradit, z jaké blízkosti se podívali smrti do tváře, ničivý rozsah havárie a vyprávět příběh o tom, jak lidská genialita překonala shodu nešťastných náhod. Tohle je příběh o přežití, ve kterém životy tří lidí visí na vlásku tisíce kilometrů ve vesmíru, kde jim rychle dochází kyslík. (TV Prima)

(více)

Recenze (7)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neznášam pocit, keď nemám zem pod nohami. Klobúk dolu pred posádkou, ktorá zachovala chladnú hlavu. Ja neviem čo by som robil .. mňa by asi piclo. Inak veľmi solídny, detailne spracovaný dokument s množstvom autentických záberov nie len zo strediska Nasa, ale i rakety Apollo, vďaka ktorým dokonale vykresľuje situáciu v danom okamihu. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Ide o tradične spracovaný dokument, ktorý podrobne popisuje všetky problémy misie Apollo 13. Súčasťou sú výpovede všetkých zúčastnených astronautov a ľudí z riadiaceho strediska. Dojem kazí občasné preháňanie v štýle "keby toto, keby tamto...bol by to koniec". Ale určite to stojí za pozretie, pretože obsahuje všetky dôležité informácie pekne pohromade. 80 % ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitný a pútavý dokument, ktorý okrem má okrem štandartných informácii a rozhovorov so zúčastnenými aj niečo naviac. A to sú skvelé autentické zábery z riadiaceho centra Houston a samotného kokpitu Apolla 13. 85 %!! ()

Listyx 

všechny recenze uživatele

Povrchně zpracovaný dokument a rozhodně mi nepřišlo, že by dostál svému názvu. Chtělo by to větší hloubku a tak dvojnásobnou stopáž. Co bylo dobré jsou výpovědi účastníků, za to palec nahoru. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Když film z roku 1995 byl tak skvělý, rozhodl jsem se zhlédnout i tento dokument, i když je moc nemusím a opravdu nechápu nadšení některých lidí z kanálu Prima ZOOM. Tento dokument bohužel naplnil mé obavy a viděl bych ho spíš jako lehce nadprůměrný. Je to v podstatě film bez Toma Hankse a bez nataženého děje. ()

Reklama

Reklama