Reklama

Reklama

Čtyři mladíci se pustí do riskantní investice, kvůli níž budou mít potíže s mafií. (Filmbox)

Recenze (58)

verbal 

všechny recenze uživatele

Drazí školáci! Sémantika rozkošného a hravého slovíčka „pičovina“ je poněkud v rozporu s jeho běžným územ. Jelikož tento bývá vesměs hanlivý a pohrdavý, patrně už asi ti sečtělejší z vás vidí zjevný paradox, jež je vytvářen reálným vztahem mluvčího k piči samotné. Je tedy nasnadě, že 96 procent holčiček a 4 procenta řiťopichů užívají „pičovinu“ bezkonfliktně, avšak my ostatní si evidentně nevidíme do huby! Pokud vás má nepochybně zajímavá přednáška zaujala, napište panu HOMOvi, že chcete přídavek a ať přestane dělat pičoviny. Nebojte se, on tohle slovíčko vyslovuje naprosto patřičně! *** Hnusák Džeký se konečně raději schoval za kameru a uplácal hloupou, unylou, kompletně vykradenou, neslanou a nemastnou pičovinu se čtyřmi homopoleny, oslizlým černouškem a Travoltou, který na stará kolena začíná vypadat jako oběť ožralého plastického chirurga a zfetovaného maskéra transvestitů. U takto vizuálně hustého mafiána se pak ani tak nebojíte, že vás zalije do betonu, jako toho, aby vám náhodou nepožvýkal ucho a následně nerozdráždil hemoroidy. Jen jsem čekal, kdy mu teplota vyleze na Sobotních 38, prohrábne tupé Jahodovým gelem, pokrčí kolena, až kam mu to artritida dovolí, vpálí si dlaň do rozkroku a začne na ty bezradně se potácející pupuše dělat to své „u-u-ú!“. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pulpových fikcí a kouřících hlavní bylo od devadesátek natočeno minimálně veletucet, ale vtisknout jim osobitý styl a hlavně to po režisérské stránce ukočírovat do nějakého funkčního tvaru, to je stejně těžké, jako přesvědčit pana Růžového, aby dal dýško. Debutující Haley přišel s hezkým vizuálem (nemyslím jeho ksicht), ale dialogy a koneckonců i fabule působí matně a nedodělaně. Obsazení je slušné (charisma otloukánka Stevense, M.Pitt jako pramen řeky slizu), ale třeba takový Travoltovic Johnny by se měl zřeknout honoráře, protože tam vůbec nehrál. Tohle nebylo nic jiného než výtvor Stana Winstona a nutno říct, že o něco lepší, než když se v jedničce Terminátora operovalo oko.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aneb když se banda amatérů pustí do únosu, který jim přikáže vlivný italský mafián John Travolta, kterému dluží 400 tisíc dolarů. Během zajetí uneseného pronášejí nijak zvlášť zajímavé dialogy, melou o manželské nevěře a divákovi je to tak nějak jedno. A pak zjistí, koho naneštěstí vůbec unesli. A ten, kdo v téhle společnosti s jiným vyjebe, skončí na dně jezera. Debutující režisér Jackie Earle Haley oceňovaný za drama Jako malé děti předkládá dost průměrnou látku, které chybí dynamika a zapamatovatelnější scény, ač v závěru docela příjemně překvapí. A já si jen říkám, dejte Travoltovi schopné spolupracovníky, jim pořádný rozpočet a ještě dokáže všechny moc mile překvapit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zmatená nudná sračka co si hraje na rádoby gangsterku, šílená nuda a nikdy nekončící kecy o úplných sračkách. Děj mě vůbec nechytnul, postavy mě vůbec nechytli a tak díky tomu i ten závěrečnej šokující konec mi byl totálně ukradenej. Dal bych odpad, protože je to fakt nekoukatený, nakonec dám aspoň tu 1* s odřenýma ušima za Travoltu, kterej furt vypadá dost dobře a klidně bych si ho dokázal představit jako hlavního hajzla v Exp 4 jak se o tom spekulovalo. Nicméně účast v této kardinální kokotině, si mohl odpustit.10% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie Earle Haley má podle mě talent, ale za vše může hlavně zábavný scénář, který převeze nejen hlavní postavy, ale diváka s nimi. Travolta se výborné baví a je to vidět. Nechci nic prozrazovat, ale podobný únos si nechám klidně líbit ještě jednou. 60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Delikátne ''štrajchnuté'' Guy Ritchiem. Skvelé hlášky, komické situácie a vymazlený záver... Už bolo načase natočiť zase niečo štýlové, čo si kľudne možno znovu pustiť ihned' po prvej projekcii. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som ostal z filmu celkom pozitívne prekvapený. Okey, nie je to úplne perfektné a rozhodne je tu miesto, kde by sa mohlo trošku ešte zapracovať, ale celkovo môžem povedať, že ide o celkom pohodový béčkový thriller, ktorý si človek v pohode užije. John Travolta je opäť skvelý a vo svojej role funguje dobre. Celé som mu vzal a všetky scénky s ním sú super. Ostatní chalani sú okey, no myslím si, že najviac vyniká Edi Gathegi ako Marqees. Skvelá postava a všetky jeho monology sú zaujímavé. Záver je celkom prekvapivý a viem si to aj skutočne dobre predstaviť, že by sa to mohlo udiať. A čo sa technickej stránky týka, je to natočené v pohode. Dokonca si myslím, že lepšie než niektoré veľkorozpočtové thrillery. Negatíva sú pre mňa, že film občas veľmi skáče z miesta na miesto a je to trošku rušivé. Človek nestratí prehľad, ale rozhodne to nepôsobí ucelene. A čo sa týka môjho druhého problému, tak akosi nezistíme celkovo ako to všetko dopadne. A ja by som rád vedel čo sa stalo s ostatnými, no nič nám film na konci neadresuje, čo by nám ukončilo osudy našich hlavných hrdinov. Mimo týchto drobností je "Criminal Activities" slušným thrillerom s dobrými prekvapeniami v rukávoch a solídnym hereckým obsadením. Najmä vďaka za Johna Travoltu. Sledovanie som si rozhodne užil. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Chválím hlavně super soundtrack, průběh filmu mě moc nebavil, ale závěr působí docela fajn hustě. I když slabota. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevýrazná kriminálka, která se snaží napodobit nějaké klasiky žánru, ale kvalitou se jim ani zdaleka nepřibližuje. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sympatická blbina o čtyřech pitomcích, kteří si neuváženě půjčí prachy a ty pak musí vrátit protislužbou, se kterou nemají absolutně žádné zkušenosti. Nejedná se sice o nic objevného, ale má to celkem tempo, lehký nádech černého humoru a nakonec i sympatické obsazení s Travoltou coby elegantním mafiánem a Haleym, který sám sebe obsadil do role rozvážného hitmana. Závěrečný zvrat byl sice překombinovaný a přitažený za vlasy, ale nějaký smysl to dávalo, takže se daly přivřít oči. Ideální oddychovka. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tesil som sa na lacnu ale snad zabavnu napodobneninu starych dobrych Tarantinoviek a Ritchieoviek. Dostal som film v ktorom musite vytrpiet 80 minut totalnej nudy so stvoricou nezaujimavych postav v jednom byte, aby vas na konci mohla akoze sokovat totalne z prstu vycucana 10 minutova vysvetlovacka o tom, ze vsetko bolo uplne inak. V konecnom dôsledku je uplne jedno aku to malo pointu, kedze scenar je nezazivny a rezia sterilna. Ani Travolta to nezachrani. Radsej si po miliontykrat znova pozriem, ked nie rovno Pulp Fiction, tak aspon Get Shorty a zabavim sa stokrat lepsie. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak tahle věc na mě působila jaksi amatérsky a nedomrle. Zřejmě to bude tím, že pan Rorschach je jako režisér měkká cmunda ryšavá a herce dostatečně neplácal přes prsty. S tím jde ruku v ruce skutečnost, že dialogy šustí papírem a hérectvo přehrává a přeříkává jakoby klapka nemohla odklapnout druhý zasraný pokus. Závěrečný twist pak veškerou tu amatérštinu a nedomrlost nahonil v masivní smradlavou erekci a pozorný divák si pak mohl zvědavě šťouchnout do naběhnutých sračkových žilek, kterými je poseta. Nějaký potenciál to mělo. Dobrých herců je tu habaděj a vizuálně je to poměrně pohledné. Když se však k lehce podprůměrnému scénáři přidá nevycmrndaný vošoust na režisérské židličce, tak z hovna slaninu prostě nevysedí. ()

SlecnaSmilly 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dneska přišla na tři věci. Jednak už můžu začít pomýšlet na vdavky, neboť jsem konečně uvařila fakt poctivej guláš, pak že není dobré si promnout rukou od česneku oko, a aby toho ponaučení nebylo málo, tak je určitě dobré dát šanci i filmu, co se zde, na této prosluněné databázi, ocitnul nějakým nedopatřením v modrých číslech. Protože Criminal Activities se pro mě staly druhým největším překvapením od loňského srpna. Na první pozici se stále drží událost, kdy moje sestra vyndala umytý nádobí z myčky, což se stalo poprvé od devadesátého devátého. Jako jo, chvilku to vypadalo docela rozpačitě, hlavně ve chvíli, kdy se na na obrazovce ukázal hrdina mých růžových snů Dan Stevens, kterého miluju jako psychotickýho magora v něžné romanci The Guest. A nevim, ten účes mu dělal snad sám Libor Šula, nicméně účel světí prostředky a Dan zahrál otloukánka party naprosto přirozeně, až by mu člověk nejradši taky jednu švihnul, aby ten únos gangstera svým kamarádům porád nekazil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to úplně dokonalý snímek, ale ukazuje se, že Jackie Earle Haley nebude až tak špatný režisér a docela se mu daří udržet dění pohromadě, gradovat ho a nakonec i odhalit celkem efektně karty. Není to dokonalé, to rozhodně ne, ale herci jsou celkem přijatelní a v rolích, které se od nich očekávají, jsou dobří. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Za tu čtvrtou hvězdu může jedině závěr. Ani nemůžu vyjádřit fakt, jak moc vlastně přetočil celý film o 180° Jak jsem nevěděl co si s dějem počít a jak ho vnímat, tak konec filmu mne ujišťuje jenom v tom, že pan scénárista trochu toho talentu opravdu pobral :-)) ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se bavila, věděla jsem, že na začátku to asi není tak jak to vypadá ... Že ten chudinka šikanovanej v tom má prsty. Bylo to trošku na konci zamotané, jen tak tak jsem to pobírala, ale já hodnotím 3 hvězdy. Sice mě to nic moc nenadchlo, ale ani neurazilo, prostě jsem to zkoukla a život jde dál :) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slabé po všech stránkách. Zaujali mě 33letý přitažlivý Angličan Dan Stevens (Noah, co si půjčil peníze od mafiána) a 36letý naturalizovaný Američan Edi Gathegi (Marques, kterého unesli). ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Nečekané vyústění vlastně krimi srandy aneb jak vyjebat se svými šikanizátory a ještě vydělat:o)) ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Rorschach si odbil svoj debut na režisérskej stoličke. Názov vyznieva akoby šlo o dáku paródiu, na je to ešte horšie. Kriminálne aktivity je lacná nemastná-neslaná kriminálka s nejakým tým twistom nakoniec, aby sa nepovedalo. Pomerná nuda, ktorú nezachraňuje ani Travolta, ktorému v úloha capo di tutti capo skrátka nesedí. Jediný komu veríte úlohu je práve Jackie, ktorý si opätovne zahral mlčanlivého drsňáka. Viditeľná snaha vyrovnať sa štýlu ako má napr. Ritchie, Scorsese, či Tarantino ostáva bohužiaľ len snahou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia radoby drsna - skor blba nez drsna - gangsterka. Nic sa tam nedeje, kecy o nicom, Dan Stevens /The Guest/ bol zbytocny a vadil mi..... 5 % ()

Reklama

Reklama