Reklama

Reklama

Vzdušní válečníci

(seriál)
  • Česko Nebeští válečníci (více)
TV spot
USA, 2014, 52 min

Režie:

Elizabeth Elson

Scénář:

Elizabeth Elson

Obsahy(1)

Od prvního motorového letu člověka v roce 1903 se lidé snažili dobýt nebe a vyvíjeli a vyráběli obrovskou škálu leteckých válečných strojů. Tato série nabízí podrobný vhled do zrození a existence tří nejvlivnějších, a někdy i kontroverzních, letadel moderní doby. F-15 Eagle se narodil v době studené války a je nesporným králem okřídlených bojovníků USA. Hlavní bitevní vrtulník Apache, také z USA, má u nepřátel přezdívku Černá smrt, protože strašidelný stín pokrývá bitevní pole po více než dvě desetiletí. Částečně letadlo, zčásti vrtulník - V-22 Osprey je jedinečný, a po více než desetiletí politické nestability a mediální kontroly konečně povstává z popela. Zjistíme, jaké napínavé příběhy skrývají tito revoluční vzdušní válečníci. (Viasat)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (3)

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

Sice je tu zajímavá dokumentární část, ale většinu hlavně starších epizod tvoří výhradně náhodné historky pilotů. Já chtěl něco vědět o letadlech - ne o tom že někdo lítal sem a tam! Taky se tu nezapře ta USA propaganda (jedinej starší díl, kterej neni o americký úžasnosti je o MIGu a je to osvěžující vidět něco co neříká Amerika je nejlepší). Nejlepší jsou asi nové epizody, které jsou o starších letadlech jako Japonské Zero, nebo Spitfire. ()

eMejla odpad!

všechny recenze uživatele

Americká propaganda "úžasnosti" jejich techniky a profesionálních rozjebávačů suveréních zemí. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

I když nejsem příznivec americké armády, ba naopak, líbili se mi stručné rekonstrukce menších bitev ve známých válkách a popisy vlastností letadel. Nejvíce na mě svou monstrózní všestrannou palebnou silou zapůsobilo letadlo palebné podpory AC-130 a pak také neviditelný letoun Stealth zde s ukázkou použití v Lybii a Iráku. Pobavila mě hláška, že díky nim se mohla většina Američanů vrátit ke svým rodinám - zřejmě myšleno mafie a gangy. Seriál , který běží na televizi Prima Zoom má široký záběr. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama