Reklama

Reklama

Skotsko, zrcadlo času

(TV film)
  • Francie Écosse, miroir du temps (více)
všechny plakáty
Francie, 2007, 53 min

Režie:

Pierre Brouwers

Obsahy(1)

Bohatá historie i poutavá současnost na severu Velké Británie. Skotsko je charakteristické svým členitým povrchem. Nížinné oblasti Skotska, nazývané Lowlands, jsou typické pro jih země. Topografie Skotské vysočiny, Scottish Highlands, má zase blíže ke Skandinávii než k Velké Británii.
Skotsko razí své vlastní mince a odedávna se snaží prosadit svoji identitu. Symbolem země je bodlák. Být vyznamenán řádem s touto rostlinou znamenalo ve středověku tu nejvyšší možnou poctu.
Hlavnímu městu Edinburghu dodává patřičné vážnosti hrad, tyčící se na vrcholku vyhaslé sopky. Množství historických památek ve skotské metropoli je pak skutečným dokladem jeho slavné historie.
Současné Skotsko je do značné míry stále prodchnuto minulostí. A dnešek je často jen zrcadlem jeho dějin. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější dokument o Skotsku. Záběry, hudba, informace... Když to člověk viděl na vlastní oči, tak to jsou neskutečné "feels".:-) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný a pohodový dokument o nádherné a drsné zemi, která si po staletí uchovává svůj osobitý ráz a zvyky. Podbarvený typickou skotskou hudbou představuje ta nejkrásnější a nejzajímavější místa, která stojí za to navštívit. Když jsem se díval na ta malebná městečka, krčící se u skal na pobřeží, najednou se mi zachtělo tam žít. Skutečně poutavé. 90% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument o nejkrásnější zemi na světě. Chybělo mi tam akorát něco o Eilean Donanu, jinak ale není třeba dalších slov, neboť je to opravdu učiněná nádhera s krásnými záběry krajin, vesnic a těch jejich fantastickejch hradů. 100%, informační hodnota velká, škoda, že jsem se nenarodil jako Skoťák. ()

Reklama

Reklama