Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 4

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Recenze (477)

Nethar 

všechny recenze uživatele

Někde to je Moana, v Evropě však Vaiana, protože Moana je tady registrovaná známka, je to legrační. Každopádně animák moc dobře vypadá (a to je tam skoro samá voda, která se dělá hodně blbě), jsou tam pěkné písničky a i ten příběh se celkem vyvedl. Takže hezká podívaná. Lepší tři, kdybych se nestyděl koukat na animáky, tak klidně i o kus víc. ()

loliti 

všechny recenze uživatele

Aj keby som sa dožila 200 rokov, bola polohluchá , poloslepá a s počiatočnou demenciou, nikdy nezabudnem na tú radosť, ktorú mi tento animák doprial. Vaiana v sebe našla niečo, čo sa skrýva v duši každej ženy. Odvaha a nebojácnosť. Príbeh veselý, dojemný aj hrejivý a kohút z 'debilkova' chutne vtipný. Pesničky úžasne chytlavé, priam trasoritné, sama som sa pri všetkých vrtela a pospevovala si. Dalajlama povedal, že svet zachráni žena. Dnes už môžme doplniť, že svet zachráni žena, ktorá sa volá Vaiana :) ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Moana je rámcovo úplne tradičná disney rozprávka, ktorá dejovo ohúriť nedokáže. Lenže! Sympatickí hrdinovia, exotické kulisy a nádherná, hravá animácia ju povyšujú na ďalšiu úroveň. A to ani nespomínam retardovanú sliepku. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhal, jestli těch hvězd střelit pět nebo jen čtyři, abych vypadal aspoň trochu seriózně - ale co, nějaká serióznost mi je jedno, tohle si plnej počet prostě zaslouží. Disney zdatně překonává přešlapující Pixar (jedno V hlavě to nemůže samo zachránit) a potvrzuje své kvality - Vaiana sice možná jede trochu podle zajetého mustru, takže vás děj pravděpodobně moc nepřekvapí, ale její největší síla spočívá v neskutečně emotivních scénách, jimž pak famózně kraluje posledních cirka 20 minut. Pěkné poslání, zcela ideální pro cílovou skupinu, tu není vlezle podstrkováno a vlastně se nikdy nepronese nahlas. Tempo je svižné, animace bere dech a studio pokračuje v tom, že každý jejich animák je prostě jasná trefa. Do toho ještě úchvatné písničky, hlavně How Far I'll Go je opravdu fantastická. Prostředí tyrkysového oceánu a tropických ostrovů je příjemně osvěžující a plně kompenzuje slabší příběh, závěr skutečně epický. Paráda. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Havaj je v súčasnosti in, tak ako tomu bolo za čias filmu Brave Škótsko. Mňa ale tento "film cez kopirák" nenadchol a ani s prostredím sa nestotožňujem, takže, hoci je to dievčensky ľúbezné a pre chlapcov zas svalnaté a exoticky erotické, autori stavili na osvedčený úspech, ktorý sa u mňa nedostavil. ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Ech. Rozhodně je to lepší než Frozen. Ale to je koneckonců kde co. Na tohle se moc hezky dívalo a věřím, že přijít z kina, nasolím hvězdy čtyři. Maui byl sympaticky zábavný a kuře správně pitomé. Ale písničky mi přišly stejně o ničem jako v jiných princezničkách, nehledě na naprosto neodlišitelné melodie a chování postav mě prostě sralo. Já vím, je třeba přiblížit hrdinku dnešní generaci, ale to jde udělat decentně a ne že někdo natočí telefonující třináctku, co se do toho hádá s matinkou a jen uretušuje mobil a nasadí sukýnku. A celkově mi i lezlo na nervy, že z Moany je tu takový MacGyver, co vlastně nikoho nepotřebuje, poradí kde to jde, a všechno zvládne sama. Ale budiž. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Veľmi detské, tlačiace na pílu. Pesničky boli hrozne otravné a veľmi časté. Bohužial krásne farbičky nestačia. Príbeh otrepaný. Vo veľkej konkurencii mainstream animákov oproti Zootropolis Moana neobstála ani z polovice. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

(Blu ray 3D): Absolutní pecka po všech stránkách: skvostná animace, jímavý příběh, exotické prostředí, úchvatná atmosféra, podmanivá hudba, - pro mé hodnocení tady chybí šestá hvězda. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Tie mimoriadne otravné pesničky kazili celkový dojem asi najviac. Vizuál je však skutočne nádherný a niekoľkokrát som sa dokonca aj poriadne nahlas zasmial. Postava retardovaného kohúta top. ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Moana, (nejdřív jen vsuvka, za kterou nemůže film samotný, leč český distributor, fascinující, jak dokáží z filmu s názvem Moana, udělat film: Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, to prostě nejsem s to pochopit. A nikdy mě tato dementnost nepřestane udivovat). Film samotný mne mile překvapil, nočekávala jsem od něj v podstatě nic. Již na začátku mě oslovila nádherná grafika a animace. Snad poprvé po dlouhé době mi přišlo,že postavy mají celkem i reálné proporce, především teda holky vypadaly dost reálně a vůbec rysy...Ne jako třeba v Já padouch, nebo Mimišéfovi apod. Dále animace oceánu byla skutečně nádherná. Samotný příběh se mi moc líbil, vypíchla bych chování oceánu, které často vyvolalo úsměv na rtech, poloboha Mauiho,který měl fakt cool tetování a byl to prostě frajer! :D...Moana byla také sympatická. A vůbec velice dobře propojen příběh s prvky humoru i dramatu. Filmík mě samozřejmě také velice dojal, což já mohu. Ale abych jen trapně nechválila, mám dvě výtky: První jsou písničky, to je něco, co u pohádek a vůbec nikde nemusím, je to pro mě otravné a byť jsou sebehezčí a zde dokonce i dobře a nenudně vsazené do příběhu, mileráda je oželím.Druhou výtkou je nesympatická, hloupá vedlejší postava, která nijak neovliví děj a skutečně bych se bez ní obešla.Zde to je kohout. Mrzí mě, že ve většině animáků "musí" nějaká tato postava být, aby se film líbil i menším divákům. Myslím, že by to šlo i bez toho. Suma sumárum 4 hvězdy a 85%. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

"Ty nejsi můj hrdina! A nejsem tu, abys mi podepsal pádlo!" Wow! Vaiana má absolutně ten nejkrásnější vizuál, jaký jsem kdy u animáku viděla. Přenádherné moře, pobřeží, Vaianiny vlasy.... Upřímně u některých části animace (světélkující rejnoci) jsem si říkala, že tohle nakonec strčí do kapsy i Pí a jeho život. Čili graficky bych dala šest hvězd, kdyby to šlo :-) a ráda. Hlavní postavy jsou super, milé, vtipné, zkrátka disneyovské. Je tu pár hodně povedených vtipů s kohoutem a nějaké ty konverzační frky se taky najdou. Dvě nebo tři písničky mi budou znít v hlavě ještě pár dnů, ale celkově bylo na mě zase těch zpívánek moc. Pár bych ubrala a výrazně by to filmu prospělo. Jediné co musím vytknout jsou podivní malý záporáci, co mě vyloženě štvali a vůbec ta středová část snímku byla slabší, tam jsem ztrácela pozornost. Celkově ale dobré, moc dobré, zábavné, svižné, vtipné a hlavně je to jako takové malé vánoce pro moje oči. Vizuální dezert. ()

Randwulf 

všechny recenze uživatele

Tichomořská mytologie v čele s pokérkovaným Prométheem, oceán, lodě, hvězdy. To zní jako něco, co by mě mohlo bavit. Nebavilo. Škoda. ()

S.Kok.i 

všechny recenze uživatele

Krásny a zároveň jednoduchý animák, ktorému nič nechýba. Krásna hlavná postava, zaujímaví záporní hrdinovia, vtipné momenty, o ktoré sa postaral hlavne kohútik Hei Hei a úžasný záver, ktorý málokoho nechá chladným (v prípade, ak sa mu rozprávka páčila). Dosť ma prekvapili časté komentáre k otravným pesničkám, pretože ja z duše nenávidím muzikálové rozprávky, no tu mi ani jedna nevadila a vôbec mi neprišli otravné. Možno v slovenčine bolo niektoré slová horšie rozumieť, ale v češtine sú všetky top, najmä tá ktorú spieval krab. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, originální, ale to, co mě nejvíc dostalo, byla hudba (hlavně díky tomu, že mám momentálně období, kdy musím vidět a slyšet všechno, s čím měl co dočinění Lin-Manuel Miranda). ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Další človíčkův oblíbený. Nejdříve jsem dostala 10. minutovou přednášku o velrybách ( i když to vůbec nesouvisí s filmem) a pak jsme se konečně mohli začít dívat. Opět jsme se řehtali jak koně, hlavně u kohouta. Já jsem mu říkala vůl a človíček bezmozek. Hned se jednomu zvedne nálada. Za mě 85% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Vyborne naanimovana, exoticky prespievana a farebnucka. Pribeh ma az tak nedostal, viac-menej som sa bavil na srandovnom kohutikovi, kokosovom vojsku a obcasnych prekarackach Moany a havajskeho poloboha Mauyi-ho. Mierny nadpriemer. Mladucka Auli'i ma perfektny hlas. Ti, kto nevideli rozpravku si ho mohli vypocut aj na tohtorocnom odovzdavani oscarov. ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama