Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (477)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Prostředí a hlavně hudba hodně v pohodě, jen ten příběh mi přišel hodně plochý a nenápaditý. Funkčních gagů jsem postřehl jen pár, což je největší škoda. Za podívání Moana určitě stojí, ale do dalšího běžícopásoidního animáku si ji určitě pamatovat nebudu......a když jo, tak jen kvůli zpívajícímu The Rockovi. 75% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V najlepšej tradícií klasického Disneyho. Pesničky, nádherná animácia a krásna dievčina v dokonalom prevedení tradičných havajských mýtov a báji. Byť putovanie cez oceán dlhšie a plné rôznych nástrah dal by som plný počet. Takto ale potešil retardovaný kohút.. Godzilla čo sa mihla v pozadí a vyvrcholenie, ktoré malo až éterický dosah. A v zásade mám pocit že po Zootropolise ďalšia rana do čierneho. Taká pripomienka prečo boli rozprávky a prečo stále sú také dôležité. Či už pre deti, alebo pre nás.. dospelých. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tohtoročný druhý animák od Disney bol asi najväčším očakávaním od tohto štúdia. "Moana" ma okamžite zaujala svojim nápadom a bol to film, ktorý som chcel jednoznačne vidieť. A tak som konečne dnes kúpil svoje lístky do kina, sadol si do kina s manželkou a pozreli si spolu slovenskú nadabovanú verziu. No po tom, čo som mal možnosť tohto roku už vidieť Zootopia, nemám pocit, že by tento film fungoval až na takej vysokej úrovni. Nechápte ma zle, stále si myslím, že ide o vynikajúci animovaný film. Úvod je vynikajúci, záver je ohromujúci, je to schopne nadabované a Lukáš Latinák ma ako Maui skutočne veľmi pozitívne prekvapil. Plus musím povedať, že aj postavy sú zaujímavé a aj cesta je zaujímavá. No prečo tento film nefunguje až tak dobre? Pretože mám pocit, že "Moana" je viac typický Disney animák. Kým Zootopia bola absolútne vynikajúca a mala momenty, ktoré utkvejú ešte dlho po dopozeraní v pamäti a má skvelé posolstvo do dnešnej doby, toto je pre mňa skôr typický rodinný animovaný film, ktorý je výborný. Ja som si sledovanie užil, malo to svoje vynikajúce momentky a som za to rád. Dokonca musím povedať, že aj malý animák pred filmom sa mi veľmi páčil. Jediné čo ale doporučujem je vypočuť si skladby v originálom anglickom podaní. Preklad im dosť škodí. Určite sa k filmu ešte vrátim a teším sa na ďalší animák od Disney v roku 2018. Hodnotenie: A- ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mě ten příběh moc nezaujal, jako začátek celkem fajn, ale pak mě to přestávalo bavit až mě to úplně přestalo bavit. Ale musím ocenit písničky, ty byly celkem dobré. Vaiana také nebyla špatná, ale ten Maui se mi nelíbil. A nevím jestli to je úplně vhodné pro děti, ten ohnivý démon je fakt děsivý, takže bych jim to raději nepouštěl. Jinak jako všechny animáky, i tady je úvod strašidlený. Nevím proč u všech animáků je prvních 5 minut strašidelných. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Vaiana je vizuálne prepracovaný a nádherný animák plný tropickej atmosféry a tyrkysovo modrej farby, ktorý mňa osobne nikdy neomrzí a môžem si ho pustiť kedykoľvek. To, prečo je tento film pre mňa neopozerateľný sú neskutočne vtipné a trefné hlášky, výborný scenár, premyslený príbeh a (v neposlednom rade) geniálne a chytľavé piesne, ktoré do filmu zapadajú úplne presne (no aj tak si stále myslím, že v Coco boli piesne a ich texty ešte o niečo lepšie). Toto všetko sú dôvody, prečo nemôžem dať tomuto animáku menej ako päť hviezd. Za mňa 9 drevených vesiel z 10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Lalotai – říše příšer, je místo plné fantazie pod mořským dnem. Jeho jméno vzniklo na základě polohy – v polynésštině znamená Lalo pod a Tai znamená moře. (CrypzzXD)
  • Po titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (LuiCJ)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama