Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V mestečku Hanbyul už dlhšiu dobu sužuje miestnych obyvateľov továreň na výrobu nukleárnej energie. Ľudia majú strach o svoje životy. Je tu ale i hŕstka tých, ktorí sú vdační, že majú v tomto zapadákove nejakú prácu. Jedným z nich je i Jae-Hyeok (Kim Nam-Gil), ktorý ale varuje ostatných pred tragickým stavom, v akom sa továreň momentálne nachádza. Po tom, ako zlyhá roky starý chladiaci systém v jednom z reaktorov, skutočná hrozba sa začne šíriť do ulíc. I vláda stratila kontrolu nad médiami a krajina sa začala meniť na krajinu mŕtvych. Napriek chaosu Jae-Hyeok zalarmuje pár spolupracovníkov, aby sa vrátili späť do továrne a zabránili ešte väčšiemu nešťastiu. (sochoking)

(více)

Recenze (26)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Dobrých katastrofických filmov vzniká len veľmi málo a aj keď ma juhokórejská produkcia v tomto žánri väčšinou poteší, tohto filmu som sa kvôli tématike predsa len trochu obával, keďže nehoda v jadrovej elektrárni mi nepríde zase až tak atraktívna, ale nebolo treba, opäť to vyšlo a je z toho až prekvapivo vydarená žánrovka. Ešte úvodná fáza ma možno trochu sklamala, najväčší priestor majú robotníci z elektrárne, ale z nich si ma nikto nezískal, no inak sa na to pozerá dobre. Poteší prostredie malého mestečka v blízkosti elektrárne a viacero postupných náznakov, že s ňou nie je všetko v poriadku a samozrejme typický priebeh v tomto žánri, kedy kompetentní aj napriek radám znalcov nič neriešia. Na samotnú katastrofu ale netreba čakať dlho a hlavnú výhodu tejto tématiky, teda fakt, že hlavná katastrofa nie je ani zďaleka tým najhorším, ale práve to, čo príde potom sa tu nakoniec podarilo naplno využiť a druhá polovica ma už teda veľmi bavila. Mám veľkú slabosť pre obetavé záchranné zložky, ktoré si aj napriek tomu, že nemajú šancu na prežitie konajú svoje povinnosti až do konca a tohto som si tu teda poriadne užil. Ale aj bez toho mi úplne vyhovovalo, akým smerom sa uberá druhá polovica, kde zase nie je protivníkom len elektráreň, ale aj ľudia samotní, takže dejovo tu nemám najmenších výhrad. Len to úplné finále bolo zase zbytočne naťahované a uplakané, čo moc nemusím, ale predsa len už som celkom zvyknutý. Akčne tu tiež môžem hlavne chváliť, očakávane tu toho nie je zase tak moc, ale hlavná katastrofa dokáže zapôsobiť, aj keď technicky sa určite dala ešte doladiť, no skôr tu ide o všetky tie menšie akcie a s tými v rámci žánru nemám problém, práce záchranárov, ale aj taký útek po diaľnici ma bavili. Čo sa týka obsadenia, ako som spomínal, zloženie robotníkov ma vôbec nezaujímalo a ani hlavný hrdina si ma moc nezískal, ale zase je tu môj obľúbený Jung Jin-Young, ako hlavný technik, sympatické ženské zloženie a dobre zvolené vysokopostavené osoby. Režijne je to až na pár detailov presne to, čo aj od tohto žánru chcem, takže nemám problém. Tak nakoniec som príjemne prekvapený, nečakal som, že ma aj Pandora bude až tak baviť, ale stalo sa, vydarená žánrovka so všetkými kladmi, ktoré tento žáner ponúka. 76% ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Výbuch jaderné elektrárny, panika a samozřejmě celou záležitost se snaží vládá utajit, odstranit svědky a obyvatele obětovat. Prezident země je jen loutka... No a ten největší flákač, který nenávidí svou práci a má po krk své rodiny, se nakonec stane hrdinou. Korejci mají skvělé katastrofické filmy. Tento byl na mne už ke konci moc uplakaný... Režisér natočil i film "http://www.csfd.cz/film/322315-vysinuti/ " který se mi také líbil. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Škoda. Tohle mělo potenciál, ale utopilo se to v oceánu slz a patosu. Prvních 20 minut jsem měl pocit, že sleduji afektované a hysterické ťamanské drama. Pak se to naštěstí rozjede a musím říct, že katastrofické sekvence mají svojí kvalitu i ty následky co přijdou po nich mi přišli hodně nepříjemné a realistické, ale bohužel všichni ti uřvaní a přehrávající herci co furt na sebe ječí jak psychopati ve mě vzbudili asi takový sympatie, že jsem jim jenom přál aby všichni chcípli. Co se dá dělat bez toho věčnýho bulení to mohlo dopadnout líp.50% ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak byť je dle úvodních titulků vše smyšlené a podobnost čistě náhodná, tak čistě náhodně ta havárie připomíná událost ve Fukušimě. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

V jednom zapadákove sa blíži ku katastrofe nevyčísliteľných rozmerov, ktorá bude mať dosah daleko za rádius epicentra. Reaktor na výrobu nukleárnej energie ide každú chvíľu explodovať a radiácia sa šíri neuveriteľnou rýchlosťou. Situácia sa vymyká z pod kontroly a panika zachvacuje ulice. Korejci hulákajú jeden cez druhého a o idiotské scénky nie je núdza. Plno postáv, kriku, chaosu, zhonu a odvážnych ťahov niektorých jednotlivcov. Treba mať nervy na tento film dobre vycentrované. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem "Ameriku" plnou hrdinů bez bázně a hany. Dostalo se mi lidí z masa a kostí. Lidí s jejich strachem, bolestí a zoufalstvím. Ano, bylo to na konci korejsky patetické, ale Nam-gilův hrdina byl tak uvěřitelný, že jsem jim ten patos i odpustila. Navíc navzdory situaci mi jeho poslední věta vykouzlila úsměv na tváři, protože v dané situaci sedla jak p*del na nočník. Vlastně se mi to líbilo celkově, i když líbilo asi není ten správný výraz. Prostě mi film přišel uvěřitelný a jak jsem psala na začátku. Superhrdinové zůstali doma. Dokážu si představit, že takhle nějak by to vypadalo, kdyby nedejbože k nějaké podobné katastrofě došlo. Přeloženo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Katastroficky film o vybuchu jednej jadrovej elektrarni v americkom style. Su tu vsetky tie zname klise o zlych sefoch, ktory kaslu na prve naznaky, vedcoch, ktorych varovania nikto nepocuva atd, ale vsetky aj po miliontyprvykrat znova funguju. Samozrejme nesmie chybat sympaticka zmeska obyvatelov ku ktorym si divak vytvori sympatie a tak nevyhnutny dojimavy zaver ma znova emocionalne vyzmykal jak spongiu. Nechyba ani niekolko solidnych trikovych scen vybuchov a mnozstvo drasajucich hromadnych scen paniky. Proste po kazdej stranke to je kvalitne natocena katastroficka zanrovka, ktoru by si fanusik tohto typu filmov nemal nechat ujst. Po otrasnom remaku Skleneneho pekla si Korejci u mna napravili povest v tomto zanri. 8/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Klasicky a bohužel hodně americky natočený katastrofický snímek, u kterého máte pocit, že se vás přece jen snaží některými scénami vydírat. Kdyby to bylo více korejské, bylo by to fajn, ale takhle je to jen řemeslně velmi dobře zvládnutý film, který ale v žánru nepředstavuje ale vůbec nic nového ani zajímavého. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, pěkně natočeno, i s více než dvouhodinovou stopáží to hezky odsýpalo, pořád bylo na co koukat, ale... Místy to bylo dost nesmyslný a strašně uřvaný. Na jistou míru křiku a pláče jsem u Korejců zvyklá a beru ji, ale tohle bylo až moc. Přišlo mi to sice lepší než Věž smrti, ale do 4* tomu prostě ještě něco chybělo - 3,5*. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Ano, je tu hromada patosu a klišé, logika občas dostává na zadnici, závěrečný proslov je až příliš dlouhý, přesto jde o solidní katastrofický kousek a myslím i docela realistickou ukázku, jak by lidská blbost, politika a prachy ovlivnily průběh takových nehod. Ostatně i realita už nám párkrát ukázala, že politická snaha věci zlehčovat a utajovat se netýká jen filmů - bohužel... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kdyby měly patos a emoce schopnost generovat teplo, dokázal by tento film vyprodukovat víc energie, než čerstvě vykutaný uran. Srovnání s minisérií Černobyl se vyhnout nedá, koneckonců chválabohu těch jaderných katastrof nebylo tolik, ale asi by to bylo vůči tvůrcům Pandory zbytečně tvrdé. Nesnažili se jen věrně zdokumentovat co se stalo, resp. co by se stalo...je to fikce..., šlo jim i o příběh rodiny, která byla silně ovlivněna nejen tím, že žila v blízkosti elektrárny, ale hlavně nekompetencí lidí, kteří za její bezpečnost zodpovídali. Byť by se mohlo zdát, že jde o politicky laděný film, který má vzbuzovat v lidech strach a odpor k jádru, na konci vyznívá spíše jako varování. Když to shrnu...seriál Černobyl působil tak autenticky, že vám při shlédnutí Pandory budou naskakovat vykřičníky...jak to, že mu v těsné blízkosti jádra fungoval telefon, jak to, že se mohl deset minut vykecávat, když měl být dávno mrtvej...a spousta dalších. Taky vás nejspíš nepotěší závěrečná hromada patosu, který je ale pro asijskou kulturu natolik typický, že se s ním počítat prostě musí. Díky němu je pak i zbytečně přepálená stopáž, ale pořád jde o nadprůměrný film. Pokud jste Černobyl neviděli, klidně si hvězdu připočtěte...budete míň kritičtí. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol FAIL, nemyslím jadrovú katastrofu, ale z filmového hľadiska. U Kórejčanov som už zvyknutý na vyšší štandard, tuná sa to blížilo produkcii Asylum a Syfy TV. Otrasné CGI efekty a doslova trápne herecké výkony. Scény vo velíne s hysterickými zamestnancami boli až do smiechu. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

60-70% ... Malo to aj veľmi silné momenty. Miestami ma dokázali vtiahnuť do diania katastrofy. Ale boli tu aj silné prejavy tej známej kórejskej dramatickosti. Objavila sa tu téma obetovania menšieho počtu ľudí pre dobro zvyšku Kórey, ktorá sa často opakuje pri rozhodovaní politických elít o osude krajiny. No ale prečo by sme mali obetovať desiatky tisíc ľudí pre dobro stá tisícov ľudí keď o tom ani nevedia a určite by ani nesúhlasili? Nie sú to o nič menejcenný ľudia ako tí ostatní. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Korejští zaměstnanci atomové elektrárny se chovají jako naprostí idioti, aby mohli posléze hrdinně zemřít...A nepomáhají tomu ani jejich hysterické matky, manželky a švagrové...Nukleární hrozbou po Korejský poloostrov tak není překvapivě Kim, ale fundovanost personálu korejské jaderné energetiky ... ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

S korejskou kinematografiou nemam ziadne skusenosti a preto som milo prekvapeny z podareneho katastrofickeho filmu, ktory je od zaciatku do konca temny. Vytknut sa da prilisne natahovanie emotivnych scen, kde citlivejsi ludia vyplacu oci, potom sa zblaznia od placu, zacnu sa smiat a dookola, no tym scenam este stale nebude koniec. ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Snímok je celkom zručne natočený, splňuje to čo od katastrofického filmu očakávame.S hlavnými hrdinami sa ani nijako nepáre nie sú to žiadni americkí superhrdinovia, ale obyčajní ľudia snažiaci sa zachrániť svoj život alebo sa obetovať pre druhých.Všetko pôsobí dostatočne realisticky, no ten záver je už aj na mňa moc emocionálne vypatý až patetický to by rozplakalo aj skalu ovšem to ku korejskej tvorbe tak nejako patrí a city tak násobia skryté posolstvo filmu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jižní Korea přišla s dalším vcelku povedeným katastrofickým snímkem, i když nemá co nového ukázat. Námětově se jedná o jadernou elektrárnu, která je samozřejmě bezpečná a vše v ní funguje jak má, ale když přijde zemětřesení, začnou se dít věci. Tady to vypadá, že se scénárista a režisér v jedné osobě Jeong-woo Park inspiroval japonskou jadernou elektrárnou Fukušima. Jen vynechal vlnu tsunami. Také tu zohlednil vliv politiků, jejich reakce a hlavně počínání. Zde se údajně skutečně jedná o inspiraci, byť ze zcela jiného případu. Vznáší však tímto kritiku nejvyšších míst a divák nechť si udělá obrázek sám. Po havárii se děj ubírá klasickým schématem připomínající mnoho hollywoodských snímků, z nichž jeden je naprosto nepřehlédnutelný. Jedná se o ´Armageddon´ a scéna osudu a loučení Harryho S. Stampera (Bruce Willis) se svojí dcerou. Tak něco takového je i zde. Na city se tedy hraje se stejnou intenzitou, jen to místy bohužel poněkud skřípe. Vývoj děje je plynulý, dramatický a prostě asijský. Vyloženě na pecku snímek sice nevypadá, ale za zhlédnutí stojí. Už kvůli té politické kritice, která platí pro jakýkoliv stát. ()

Reklama

Reklama