Reklama

Reklama

Evropské filmové ceny 2014

(pořad)
  • Lotyšsko 2014 European Film Awards
všechny plakáty
Publicistický
Lotyšsko, 2014, 90 min

Obsahy(1)

Každý rok vrcholí nejrůznější aktivity Evropské filmové akademie slavnostním ceremoniálem při příležitosti udílení Evropských filmových cen. V celkově jednadvaceti kategoriích - mezi nimiž jsou Evropský film, Evropský režisér, Evropská herečka a herec - jsou každoročně odměňovány největší úspěchy evropské kinematografie. Slavnostní galavečer probíhá každý druhý rok v Berlíně, v ostatních letech ceremoniál putuje po Evropě: Londýn, Paříž, Řím, Barcelona, Varšava, Kodaň, Tallin a Malta. 27. ročník předávání Evropských filmových cen proběhne 13. prosince 2014 v Rize. (HBO Europe)

(více)

Recenze (3)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já sem samozřejmě moc rád, že HBO nám zprostředkovová předávání Evropských filmových cen, ale tady se bohužel něco porouchalo na trase moderátor - publikum. Na vydařené forky publikum prakticky nereagovalo a tak začaly přibývat forky trapnější. Moc hezká děkovačku měl někdo, jehož jméno jsem stačil zapomenout, přestože herce znám, hrál i v Potterovi, který řekl, že je srovnávat filmy je stejný jako ochutnávat ovocnou mísu, každý ovoce chutná jinak a nedá se srovnávat. To je svatá pravda. Pak se mě ještě líbila děkovačka od Marion, která byla bohužel přes sms. Evropani pochopili že v produkci nemůžou konkurovat američnům, takže se vše omezuje na okruh vyhlášení nominací - vyhlášení vítěze - děkovačka - slovní pokud možno vtipný předěl- vyhlášení nominací....... . Má gratulace letí do Polska nejen za Idu, ale i paní Agnieszce Odorowicz, protože ona jako ředitelka Polského filmového institu dokázala udělat z Polské kinemtografie za několik let filmařskou velmoc. Moc bych si přál, aby u nás skončil jednou provždy kamárdšoft a obchodní politizace filmového řemesla (že pane Sedláčku a pane Renči ) našli jsme svou Agnieszcu a udělali z český kinematografie zářivej šperk. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích pořadu uvedeno: název The 27th European Film Awards; režie Dainis Klava; režie ceremoniálu Michael Maier; země původu Německo. ()

Reklama

Reklama