Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor Lefebvre je volán k pacientovi, který však není při jeho příchodu doma. V bytě hraje televize. Doktor nechá u souseda vzkaz, když nasedá do vozu, soused ho volá, že se nějaké paní udělalo na chodbě špatně. Doktor se vrátí a ženu ošetří, pak se dozví, že žena zvonila u stejného bytu. Až do této chvíle by to byla jen banální záležitost jedné návštěvy u nemocného. Žena však lékaře požádá o pomoc a od tohoto okamžiku se za ním rozejdou stíny, které se brzy zhmotní v kafkovské postavy kontrašpionážní sítě. Hlavní roli manipulovaného lékaře hraje režisérův otec Bernard Blier. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velmi povedeny spionazni snimek s prvky drama. Skvele stupnovana atmosfera i vyvoj, k tomu skveli herci a hudba od Serge. Co vic si prat? Finale mi mozna prislo vzhledem k celkove gradaci filmu neadekvatni, ale i to ma z urciteho uhlu pohledu sve kouzlo. Kazdopadne paradni zanrova zalezitost a kouzelna spoluprace otce a syna. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Mě se to celkově líbilo - ve mě to vybudilo myšlenku, jak jednou někdo zazvoní u mých dveří. Nějaká podivná existence, přesvědčivá, něco chce... ale já jsem jenom docela normální chlap, který žije ve svém stereotypu a využívá jeho výhod. Najednou ale někdo cizí chce, abych jej zrevidoval a pomohl tím k něčemu mlhavému, možná dobrému, možná špatnému někde v dáli, čím víc nevím, oč jde, tím víc se zdráhám. Pak už zbývají jen drsnější praktiky... A konec? Jsem jen docela normální chlap, netoužící po odvetě nebo mstě. Bernard Blier byl famózní. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Doktor Lefebvre se stane objektem sledování. Nemůže si být ničím jist. Jeho nudný spokojený život se mění na nekonečné podezření a nedůvěru. Sledují ho, nezná jejich jména a paranoia prostupuje celým filmem. Obyčejný člověk ve spárech špionážních intrik. Bernard Blier a jeho projev jako vždy vážný, minimalistický a kamenný. Jen ten konec mohl být více dramatický. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíše mysteriózní záležitost. Ne že by tam teda bylo něco nadpřirozeného, jen vysvětlení se nedostává, a tak triviálnost zápletky předstíraná se stane i skutečnou. Dobrá atmosféra a výborný původní český dabing (Studio pro úpravu zahraničních filmů 1968, excelují zejména Čestmír Řanda, Martin Růžek, Libuše Švormová...). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek se může směle pyšnit dokonalou atmosférou, hustou tak, že by se dala krájet.. Nedůvěra ze všech stran, neznalost okolností, stálé sledování, telefonní odposlechy, nebezpečné zastrašování.. Bernard Blier se mi v roli lékaře moc líbil a Bruno Cremer mu sekunduje velmi zdatně, sice stál na opačné straně, přesto vlastně vůbec nebyl zlý, jen plnil rozkazy.. Závěr mě překvapil nebo spíš lépe řečeno zaskočil.. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama