Reklama

Reklama

Příběh života

(seriál)
  • Velká Británie Life Story
Trailer

Život je velké dobrodružství, nejen pro nás, ale i pro zvířata, která jsou rovněž nucena den co den zápasit, aby se udržela při životě. Jednotlivé epizody tohoto seriálu nám četné členy živočišné říše představí v různých životních fázích, počínaje několika prvními dny po narození, přes obtíže dospívání a hledání odpovídajícího partnera až po problémy s rodičovskou rolí a čerstvě narozeným potomstvem. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (11)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ta scéna v posledním dílu, jak sloni v zadumání citlivě osahávají kosti svých zemřelých druhů, mě skoro dohnala k slzám. Lidi by se mohli od zvířat co učit, jejich lásku, empatii, citlivost k bližním. Zvířata jsou nádherná a bez nich by život neměl smysl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krátky a výstižný komentár užívateľa Lima popisuje všetko. Tu nejde len o nádherné, detailné, spomalené zábery, pri ktorých sa tají dych, ale o to nádherné posolstvo, že život je krásny a treba ho chrániť nielen medzi ľuďmi, pretože zvieratá sú zdá sa mnohokrát citlivejšie ako my sami. Pán Attenborough ostane navždy kráľom prírodopisných dokumentov. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

BBC klasika. Není to tak dynamické, jak ty největší dokumenty stanice, ale pořád je to nadupané skvělými záběry zarputilých filmařů, kteří jsou pro ně ochotni trávit hodiny, dny a někdy i týdny v drsných podmínkách. Obrazově odpovídající současnému vysokému standardu, hudebně příjemné podkreslené a tentokrát sestříhané nikoli tematicky dle jednotlivých biomů, ale jako průřez životními etapami různých druhů zvířat - od narození, přes mládí až po dospělost. Nebudu zapírat, scéna se slony mě dojala. Jakkoli je všeobecně známo, že slon je vysoce inteligentní zvíře, nečekal jsem, že dokáže mlčky vyjádřit tolik hmatatelných, skoro až lidských, emocí. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších a nejůchvatnějších přírodopisných seriálů od BBC a další z mnoha nepřekonatelných a vrcholných děl této britské společnosti (a Attenborougha). Fantastická podívaná, úchvatné záběry, hutné drama plné emocí a vypjatých příběhů... prostě příběh skutečného života. 100%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dokonalosť sama. Ani neviem, či písať o perfektných záberoch, pútavom príbehu, raz veselom, inokedy smutnom, alebo o zladení komentára. V českej verzii je Alfred Strejček bez konkurencie. BBC vždy prekvapí novými nápadmi, tentokrát ma ohromil súboj kolibríkov nasledovaný súbojom kolibríka so včelami. To všetko v takých detailoch, že som sa neodvažoval ani žmurknúť, aby mi niečo neušlo. ()

loki5 

všechny recenze uživatele

Začít život skokem ze stometrového útesu to je teprve adrenalín. Sithský master and aprentice mě dostali :-D 100% ()

denisek34 

všechny recenze uživatele

Neskutečně krásné záběry!!! Závěrečné deníky z natáčení mi vždycky sebraly dech. Člověk na tu krásu kouká a vůbec si nedokáže představit, kolik námahy (jak fyzické, tak psychické) a odhodlání bylo potřeba k tomu, aby takové skvosty vůbec natočili. Smekám. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Poznáte to, pozeráte /nielen/ nejaký dokument, vychutnávate si každú sekundu so zatajeným dychom a hovoríte si, že nič lepšie už zrejme nikdy neuvidíte. A potom príde niečo dalšie a potom dalšie a dalšie. Dokumenty od BBC s komentárom Attenborougha sú vždy 100% -tná záruka kvality po absolútne všetkých stránkach. Denníky z natáčania na konci sú dokonca ešte lepšie ako samotné zábery, občas si ani neuvedomujete koľko mesiacov a nocí bez spánku tvorcovia obetujú pre čo i len 3 minútovú scénku. Ach...toto by som mohol pozerať donekonečna. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Bez jedinej vady na kráse spracovaný kruh rozmanitého života rôznorodých živočíchov, sprostredkovaný tými najdokonalejšími zábermi a dychtivým rozprávačským doprovodom. Ďaľší skvost. ()

Reklama

Reklama