Reklama

Reklama

Policie Modrava - Série 1

(série)
Česko, (2011–2015), 15 h 6 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Matěj Dadák, Jaroslava Stránská, Jana Boušková, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(16)

Recenze (9)

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policajti z obvodu, co řeší vraždy? Ty neřeší ani kriminálka z okresu, ale "mordparta" z kraje !!!!!! . Co taky čekat od režiséra J. Soukupa.... . I kdyby se kameraman,střihač,zvukař,autor hudby rozkrájeli a herci přetrhli, u něj platí - "z hovna bič neupleteš ! " . Takže - 1,5 * a 30 % a to jen a pouze za nádherné šumavské exteriéry... . ()

modranka 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od zahraničných kriminálnych seriálov boli časti prvej aj druhej série zaujímavejšie než tie americké. Herecké výkony na sto percent, dokonca ma prekvapila réžia J. Soukupa - tiež stopercentná, nádherná šumavská príroda zachytená na kameru - 110 percent a ani scenár nebol taký hrozný, ako sa zdal niektorým komentátorom. *** Dodatok s úsmevom... asi by mal pán Soukup prestať treťou sériou, lebo si vyvraždí celý kraj... :o) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Nemám ověřeno praxí, protože jsem u toho žehličku nezapnula, ale myslím, že k žehlení je tento seriál ideální. Nemá smysl pátrat, zda by policisté z okresu mohli vyšetřovat vraždy, zda by si nějaký šéf vyšetřovatelů z kraje jen tak z plezíru mohl na týden odjet na chatu a vyšetřovat něco ve spolupráci s místními. Raději ani nepřemýšlet nad množstvím mrtvých, protože by člověk došel k tomu, že volně se pohybující vrazi jsou na jihu Čech v lese větším nebezpečím než kůrovec. Obyvatelstvo je v této nebezpečné lokalitě doplňováno nějak jako v Midsomeru, jinak by tam už po první sérii nebyla ani noha. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál několikrát prošel okolo mě. Pilot jsem viděla aspoň tak 3 x. Teď znovu sleduji seriál díl po dílu. Je to taková vesnická oddychovka, i když lehce kriminální. No rozhodně bych ho nespecifikovala jako thriller. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Proti seriálu jsem nic neměl. Nenáročná podívaná s lokálními problémy, sem tam s nějakým tím mordem. Zacíleno na znalce Šumavy a okolí (a místních postaviček?) s dobrými herci. Netuším sice, jak ve filmu skutečně mluvil David Pospíšil (a pokud se to nedalo poslouchat, tak proč ta tedy hrál...), ale ten jeho předabing bolel. Ne, že by hlas byl špatně, ale dost to k postavě a do filmu nesedělo. A co mi tedy ve všech dílech nesedlo byla byla skutečně hodně divná znělka (nebo úvodní a finální hudba), bůhví komu ze dvojice Zdeněk Barták - Jiří Hradil za ni patří kredit. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (15)

  • Jarmila Novotná (Andrea Černá), bývalá milenka podnikatele Pavla Klimenta (Zdeněk Pikl), do telefonu paní Klimentové (Simona Postlerová) s měničem hlasu říká: „Černý Anděli, to se mi líbí, za to Vám řeknu něco zajímavýho,“ když ale poručík Sedláček (Filip Tomsa) pouští nahrávku od technika poručíkovi Vinické (Soňa Norisová), tak říká: „Černý Anděli, to se mi líbí, za to Vám řeknu něco zajímavého“ spisovně, stejně jako ve výslechové místnosti v Klatovech při konfrontaci s důkazy proti přítomné Jarmile Novotné. Poté je slyšet opět nespisovná původní verze, která je správná (Teimei)
  • Ve filmu se na policejní stanici objevil policista s hodností major. Na podobné stanici by však ve skutečnosti mohla být nejvyšší hodností nadporučík. (Indy21)
  • Natáčelo se především na Modravě a v Srní. (M.B)

Reklama

Reklama