Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lesní dělníci najdou pozůstatky lidského těla zahrabaného v rašeliništi. Je to manžel učitelky Strnadové, který je dva roky pohřešovaný. Pitva prokáže, že zemřel na jiném místě, než byl nalezen. Policie v Kašperských Horách jeho zmizení tehdy neobjasnila. Jana začne případ znovu vyšetřovat. Ukáže se, že Strnad krátce před svým zmizením vyhrál v kartách skoro půl milionu korun. Dlužil mnoha lidem, ale nikomu z nich peníze nevrátil. Policisté zjišťují, kam zmizely peníze, a prošetřují další stopy, které by je mohly zavést k vrahovi. Když se Strnadová dozví o smrti manžela, naznačí doktoru Benešovi, že by se mohli vzít. Jana Vinická se začíná sbližovat s inženýrem Hofmanem, Jája ztrácí zájem o Lucii Krásenskou a Nováček stále abstinuje. => V osadě Hrádky u Srní se ve studni najde mrtvola důchodce Strouhala. Někdo ho zabil sekerou. Policisté se postupně dozvídají podrobnosti o jeho životě. Pravidelně na místní poště sázel. Ukáže se, že minulý týden vyhrál druhé pořadí - téměř milion korun - což je na místní poměry spousta peněz. Zdá se, že loupežný motiv je jasný. Jenže všechno je mnohem složitější, než se zpočátku zdá... (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Určitě lepší průměr především díky velmi zajímavému případu mrtvoly, kterou hned na začátku dílu objeví lesní dělníci v rašelině. Pak se otvírá dva roky starý případ ztraceného chlapíka. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Případ zmizelého je již mnohokráte opakovaný. Vyšetřování byla trochu vesnická povídačka a důkazy stály na vratkých základech. Navíc vedlejší čin odloženého dítěte byl hrubě odfláknutý. Ovšem pointa na konec, sluníčko, lesy a kopce, opět pohladily na duši. U kriminálky až nepochopitelně. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel, takhle to většinou vypadá ve skutečnosti. Žádná spiknutí, dramata, thrillery, ale obyčejné motivace a  - náhody. Špatné i dobré. Rozhodně lepší, než přespekulované zápletky s šílenými zvraty, skandinávsky "temnými" pseudopsychoanalatickými momenty. Když to i na základě tohoto dílu celkově porovnám s třeba kriminálkami ČT, tak rozhodně mnohem lepší než ty případy Matáska a Preisse, daleko lepší než Kriminálka Plzeňa lepší i než České Budějovice. A to nemluvím o monstrozním projektu v koprodukci ČR/PL/UA Prinicp slasti. Detektivka je "jenom" zábava a jak vidno, také pro některé místní "honajzy", aby tady vyblili svoji genialitu a předvedli, jací jsou geniální pašáci...ve skutečnosti zakomplexovaní jedinci, kteří si léčí svoje problémy a vědomí naprosté bezvýznamnosti malosti. Tady je to, jak píše rakovník, pohodička včetně té legrační pointy na konci, kdy vám vrtá hlavou, jestli pan architekt prachy odevzdal a nebo ne...minulý týdem jsme viděl po dlouhé době Pěsti ve tmě, jedno z nejlepších retro filmů, které u nás byly natočeny. Jsem rád, že se jejich režisér po všech těch trapárnách typu Meixnera a Dagmary přece jenom zvedl nahoru tímhle podle mě povedeným seriálem. ()

Reklama

Reklama