Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestář Cerman najde na korbě svého náklaďáku mrtvolu muže. Jde o údržbáře ze zámku Klenová u Klatov. Policisté musejí zjistit, jak se tělo dostalo na korbu cestářského náklaďáku a zda jeho smrt souvisí s nedávnou krádeží vzácného obrazu Koupající se krasavice, který se ztratil z depozitáře právě na zámku Klenová. Pro policisty zatím zůstává záhadou, jak ho mohl zloděj ukradnout. Depozitář má na oknech silné mříže a bezpečnostní dveře, ke kterým mají klíče jen dva lidé - ředitel muzea a restaurátor. Oba ale mají alibi. (TV Nova)

(více)

Recenze (5)

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že kdyby nebylo poněkud trapné svatby na konci, která připomínala stupidní hromadné závěry Dietlových seriálů (hlavně těch nějznámějších), jednalo by se o jeden z nejlepších dílů. Málokdy je člověku líto vraha, jako v případě vysloužilé hadí ženy a málokdy člověk cítí takové uspokojení, jako v případě onoho namachrovaného zlodějíčka odkudsi z Francie (jeho hláška - Jak se říká u nás v Alsasku, krade jako Čech ukázala přesně, jací lidé hází podobnými perlami a nemusí se jednat o zloděje...), choval se jako idiot a jeho dotazy na ukradené auto, fabulace s fotoaparátem a jeho snaha popovídat si se zloději vlastního auta byla natolik okatá, že by asi ti policisté pochopili, i kdyby tam nebyl ten oslí můstek v podobě firmy dodávající vzduchotechniku do hradu, kde krádež proběhla. Jinak ta mrtvola na korbě auta a způsob jak se tam dostala, byl mnohem realističtější, než nějaké řezaní, rozhazování po popelnicích nebo házení do vody, i když i to se stalo. Takže osmdesát. Ono zbavit se mrtvoly, zejména po vraždě v afektu je asi nějak podobné, jako to bylo tady. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klidně bych se obešel bez mordu, protože pstruzi, obraz, či auto by stačilo. Ovšem dnes to jinak nešlo. Myslím, že herci si krásy Šumavy užívají stejně, jako já tento seriál. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nějak té Šumavy ubývá a případy spíš vaří ze známosti postav z první části série, pořád se na to dá koukat, ale vrátil bych ráz spíš na začátek seriálu a nestavěl takhle konvenčně všechny zápletky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý nápad s pohozeným mrtvým tělem na korbě náklaďáku brzy upadne do klasického vyšetřování, naštěstí je tentokrát případ docela zamotaný. Případ s obrazem je docela vtipný, zábavné je, jak v Česku je zloděj okraden zlodějem. Slušný díl s kýčovitou svatbou na závěr. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Když Bohouš (Matúš Bukovčan) a Pepa Stehlík (Jan Krčma) kradou ryby ze sádek, vidí je při tom emeritní major Racek z okna pokoje, který si pronajal major Koutný, a telefonuje to majorovi Koutnému, který vyjíždí světlou Octavií sledovat auto s kradenými rybami, ale ihned v následujícím záběru jede major Racek s majorem Koutným. Což by vzhledem k malé vzdálenosti mezi oběma vozidly a nulové prodlevě mezi zavoláním a vyjetím majora Koutného nestihl doběhnout. (Teimei)
  • Když si teta Květa (Jana Boušková) peče koláče na svatbu, dochází k několika chybám. Koláče se pečou na plechu – mírně přečuhující v pekáči, a kdyby je teta vyndavala ihned po dopečení, jak vidíme, tak si jednak spálí ruce, ale ještě se jí koláče prolomí a roztrhnou. A ještě porušuje svatební pověru, která praví, že si nevěsta nemá na svou vlastní svatbu péct. (Teimei)
  • Paní učitelka němčiny se svými studenty nacvičuje blahopřání ke svatbě, ale místo „viel Liebe“ (hodně lásky) je učí „viele Liebe“ (mnohou lásku). (ladyViolet)

Reklama

Reklama