Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alena Prokešová měla tři starší bohaté manžele a všichni záhadně zemřeli. Prokešová byla vždy jediným dědicem... Je to pohledná, na první pohled seriózní žena. Stojí za jejich smrtí ona nebo někdo jiný? (TV Nova)

Recenze (10)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tohohle vraha bych nečekal řekne poručík Sedláček. Já taky ne kdyby to nebylo od začátku jasné. Policie Modrava se vrací a je v podstatě sama jako předtím. Masy to potěší a mně to je nějak jedno. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaroslav Satoranský v roli vyšetřovatele je přesvědčivý jako major Zeman v akci. Když říká, že řeší jeden starší případ, tak jsem přemýšlel, jestli nějaký z doby normalizace :-) Baví mě obědové dýchánky policistů z Modravy - vezmou si tácy, sednou si mezi dav komparsistů, kteří si vychutnávají jídlo, a vedou kecy o pachatelích :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoduchý případ, kdy pachatel na sebe raději upozorní, aby všem bylo brzy jasné, že to byl on. Mladá paní měla fakt v životě spoustu smůly. Ale vlastně i štěstí. Šumava je krásná a pohodový dojem mi nezkazí ani nepříliš povedený díl kriminálky. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme tam, kde jsme skončili. Případ nehody není tak jasný už od začátku a podaří se jej úspěšně odhalit, druhý případ ztraceného kluka však tak nějak vyjde do prázdna. Pohodka, hlavní hrdinové se nijak nezměnili, vše jede ve starých kolejích. ()

LadyPupu

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nomen omen, toto je opravdu nehoda. Přihodila se evidentně tvůrcům, kteří omylem vypustili zkušební díl, který snad ani nemysleli vážně a čekali, co na to divák blbeček řekne. Za sebe říkám, že jde o dost příšerný start nové série. Bojím se, co bude dál. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policie Modrava je taková neškodná oddechovka, na kterou se hezky kouká, ale proč proboha v prvním dílu druhé řady jsou všichni unavení, nasraní, bledí úplně komplet všichni? Nejprve jsem si toho všiml u Norisové, která to točila nemocná nebo po nějaký kalbě ale oni všichni tam nejsou úplně fit. To je můj nejsilnější a nejnečekanější poznatek. Jinak krimilinka je taková jednoduchá, Šumava hezká. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem po první sérii psal, že není problém odhalit pachatele po dvaceti minutách, začátek druhé série se posunul ještě na vyšší level. Pravidlo komerčních televizí, že pachatele hraje známej herec bylo zase neporušeno a potom, co se objevil Zdeněk Žák, tipl jsem si nahlas, že to bude on. Doma už mě začínaj podezřívat, jestli k těmhle seriálům nepíšu scénáře...Jinak samotnej díl popsal víc než obsáhle uživatel sorrow a dávám mu za pravdu, líp to nešlo napsat. ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Od odpadu to dělí pouze pěkná šumavská krajina. Chápu, že není jednoduché napsat dobrou detektivku. Ale tohle je moc. Většina aktérů ( včetně zločinců ) jsou jak po lobotomii. Příklad manželka - černá vdova - ona zdědí dvakrát obrovský majetek a pracuje přitom jako zdravotní sestra? Ten co ho hrál pan Žák si zvolí za místo odmontování matic z auta parkoviště s hlídanou kamerou, jejíž záznam musí poté vymazat a vrhnout tak na sebe podezření? A to ho nenapadne, že majetek připadne ženě společníka, která ho k prodeji nejspíš přiměla, takže se dostane z deště pod okap? Vynechám perly typu povolené přední kolo zaviní smrtelnou nehodu - opravdu ta šance je hodně malá, nebo údajný úžasný nápad s porovnáním hlasů - já pana Žáka poznal hned. No prostě amaterismus, slabota. Bohužel. Předpokládám, že ztracený kamarádův syn bude jako červaná nit propleten do dalších dílů, pokud ne, tak to je slabá vata na vyplnění času. Jinak uživatel sorrow to pěkně vystihl. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Policisté na Modravě nejsou moc bystří. Jen jsem viděl toho herce Žáka, řekl jsem, to je vrah. Proč policisté podezřívají mechanika nebo starou Prokešovou, měl snad někdo z nich přístup do uzamčené kanceláře firmy, aby smazal záznam z kamer? Od začátku bylo jasné, že jediný Žák měl motiv (společník Prokeš chtěl prodat svůj podíl ve firmě) a současně i přístup k záznamu z parkoviště, který byl smazán. I z toho zamlženého telefonátu byl hlas herce Žáka celkem k poznání. Ty české kriminálky jsou už tak průhledné, skoro celý díl nás policisté vodí za nos, protože pátrají nepochopitelně úplně špatným směrem a pak vše rozlousknou v posledních deseti minutách. Hláška Tomsy při porovnávání tří hovorů: "Toho bych tedy nečekal" byla už fakt moc, kriminalista zjistil vraha v době, kdy každému divákovi už byl objednatel vraždy dávno znám. A proč se vůbec v tomto díle řešil případ František? Aby se ukázalo, že Modraváci všechno nevyřeší, aby díl naplnil povinnou minutáž dílu, tedy zaplácl se řešením Františka nějaký čas, fakt nevím??? Mimochodem vysloužilý policista v důchodu z chatové oblasti je opravdu naprosto geniální machr (to už předvedl v první sérii), ze všech případů, které kdy řešil si i po letech vždy pamatuje všechny detaily... A proč Žák, který firmu vydupal ze země prodal Prokešovi nadpoloviční podíl firmy? To se obvykle nedělá, kdy si původní majitel vždy ponechá většinu min. 51 %, aby nadále firmu ovládal a aby mu nový společník nemohl firmu prodat. No když už takovou kravinu udělal, asi se pak nemůže divit, že Prokeš chtěl firmu prodat... Dávám 2 hvězdy a budu doufat v lepší a méně průhledný scénář v dalších dílech. ()

ESNYR

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půlka lidí v rozhovorech mluví stylem kdy to vypadá že právě doběhly maraton (udýchaně a úplně vyčerpaně) Rozhovory ve stylu Cimmrmana (četl jste mou knihu "zbytečné otázky v kriminalistice ?") každej policajt mluví silně arogantním stylem a třešničkou na dortu je odhalování pachatele ve stylu "my víme že jste to udělal, tak se přiznejte" (jo aha on má alibi, tak jdem za automechanikem ..... "my víme že jste to udělal, tak se přiznejte" .... jo aha ......) Taky se mi líbí jak se tam prochází ten kompars kdy jde poznat že se to natáčelo 85x protože debil číslo "33" po xté šel jak mentálně postižený ..... Nikdy se to české natáčení nezmění, nikdy nebudeme umět natočit nic zajímavého, opět jde poznat že před replikou, herec držel v ruce scénář kde bylo napsaný ....... a o 5 vteřin později změní výraz a postoj, protože scénář napsala opice. ()

Reklama

Reklama