Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

MyrnaAlec odpad!

všechny recenze uživatele

Zneužívat Šumavu pro natáčení takových hovadin je trestný čin ! Hnusná estetika, kdy všichni chodí oblečení jako z tržnice /žádný Luther/ personál na oddělení žere vlašák z papíru u PC... složitost případů nulová, postavičky místních tragické. Prostě seriál pro všechny, kdo oceňují staré normalizační kousky. Účast kvalitních herců - paní Medvecká - ach jo, hlas Laury Palmer prodává v sámošce v Srní ? Proč ??? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypařit se bez peněz nebo s penězma, to je sakra rozdíl." Když začnou uniformovaní obvoďáci vyšetřovat vraždy, tak to nemůže dobře dopadnout. Vyšetřování totiž nemá žádnou strategii, ale zato neuspořádanej chaotickej pohyb policistů po obvodu je naprosto vynikající. Nasmál jsem se do sytosti, když se na rekognici vedle sebe postavili pouze podezřelí, když se zajišťovala trasologická stopa fotograficky na mobil bez měřítka i když byla omezována osoba na osobní svobodě, přestože nikdo netušil, čeho se měla dopustit. Jakákoli vyšetřovací metoda zkrátka dostala filmový parametry a vznikl z toho celkem nepoživatelnej blivajz. Přesto dvě hvězdy za tu nechtěnou komedii dám a nevylučuju, že se nepobavím u dalších dílů. ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jediné pozitivum je životní role pro kadeřnici z Discopříběhu :) a trapně dopadá i snaha o lidový vesnický humor. E1 Travička - nenadchne, neurazí. Nejtrapnější, za každou cenu vtipný policista Michal Holán? zůstavá i nových epizodách. E2 Studna - Jastraban, pošťačka mladice ve Favoritu. E4 opravář veteránů a hráč v rašelině. Trapné snahy o humor Boušková-Holán, Venca-kurva to nezachrání a ani Medvecká nevyniká. E5 Dlouhá ves a incest, ukradení králíci a dva podobní strejci...trapný humor, jeden doktor úplně na všechno...a tak to pokračuje až do konce seriálu. E6 fingované přepadení sámošky, mrtvola v řece a žena násilnického alkoholika. Asi nejvíc mě irituje policajt Jasňačka a nepovedený vesnický humor. E7 Módní přehlídka a problém Norisové se šamstrem. E8 Vykradený krám, černý odběr elektřiny a podváděná psychicky nemocná žena. E9 Modelka a smrt lichváře. E10 Volání do zahraničí přiblblého kluka. E12 Ztracená učitelka, češtinář Vízner, falešná tisícovka, zloděj kol - lepší díl , už bez Jasňačky. E13 Zastřelená v lese, ukradená mumie. E14 Mrtvola u rybníka, ukradené známky, podvod při vybírání důchodu a vykradený konzum. E15 Mrtvá na hřbitově, autobusáci a Jasňačka se vrací.. E16 Ukradený obraz, auto i ryby, hadí žena a svatba, ...zazvonil zvonec a Modravy je konec...hurááá a přetrvává podobný pocit zmaru jako u seriálu Případ pro exorcistu, a to co se mi líbilo na prvním dílu zde už nebylo. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Samozřejmý je hlavní neduh a to každý týden jeden zapeklitý mord. Jestli to jde pochopit snadno v New Yorku, hůře v Midsomeru, tak opravdu těžko v Modravě, kde nežije ani 100 lidí. Pokud se přes to přeneseme je to "pohodová" kriminálka (dá-li se to tak napsat), ve které osudy a "charaktery" jednotlivých policajtů často hrají hlavní roli. Vraždy jsou totiž i přes úpornou snahu scénáristů většinou jasné i díky tomu, že vrahem je vždycky "ten novej"... Ale! Díky krásné přírodě, a civilní Soni Norisové se na to dá dívat. Jen tomu Kubovi prostě chybí Hajnej... nebo aspoň Anče. ()

mira.l

všechny recenze uživatele

Asi mi nepřísluší to hodnotit, viděl jsem asi 2/3 jednoho dílu, ale i tak mám pocit (bohužel), že na tomhle je jediným pozitivem šumavská krajina, a to je málo. Dialogy mi přišly jako mix Kameňáku, Slunce seno... a současné běžné seriálové Novaprodukce... Nezachránila to ani Soňa Norisová. Ve srovnání s tímhle mi Kriminálka Anděl přijde jako velmi slušný seriál. ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • V 9. díle, kdy jede policejní hlídka vozem, mluví policistka do vysílačky, ale nedrží hovorové tlačítko. (fcapab)
  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama