Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% - Před čtyřmi lety jsem psal komentář k pilotnímu dílu seriálu, který tenkrát dávali osamoceně. Později tedy na něj navázalo patnáct dalších pokračování a vznikl tento seriál. Myslím, že toho není moc co říci navíc. Tuctový seriál, který poslouží k pasivnímu odpočinku bez nutnosti přemýšlení. Ovšem pokus o „zlidštění“ policistů podle mě příliš nevyšel. Proutník mi nevadí, není jediný důvod, proč by mezi policisty být nemohl, ale opilec, který bije ženu, nemá u policie co dělat, tím spíš, že to o něm všichni věděli. Jo a hudba příšerná. Kdysi jsem si koupil jednoduchý střihový program, který uměl do filmu vygenerovat hudbu podle vybraného stylu. Znělo to velmi podobně, včetně toho násilného ukončení tam, kde bylo potřeba. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Pamatuješ, jak jsem ti vyprávěla, když tady na podzim začne lejt, tak by se z toho člověk zcvoknul? Víš, co jsem si v takových chvílích říkala? Že jednou zase bude hezky. Jemné tóny zaznívající v doprovodu nádherných záběrů na pomalu se probouzející Šumavu. Jaroslav Soukup se nesnažil o věrohodné zobrazení práce policistů, ale pouze o vystihnutí nátury západní části naší malé republiky. Sympatické herecké obsazení, velké případy i malé osobní p(r)ožitky jednotlivých postav, vtip, smutek a drsná krajina šumavská. Policie Modrava není dokonalá, ale je příjemná. A člověk si tu dokonalost tou příjemností rád nahradí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detektiv Filip Tomsa bez Favorita, vlhký sen Soňa Norisová, bodrý Láďa Mrkvička, uniformovaní policisté jak z nepodařeného sitcomu, počet vražd na kilometr čtvereční skoro jako v Midsomeru a překvapivé zjištění, že to, co v Krkonoších stačí pouze na čeledína, může být na Šumavě dost i na majora. Zkrátka ideální kriminální seriál k odebírání vzorků DNA, neboť jej celý prozíváte.. ()

kolacky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako kolega/yně Crocuta. Tři za příjemnou Soňu a čtvrtou za ty úžasné záběry Šumavy. Jestli jste se dívali a jestli jste si všimli, v zahraničních policejních seriálech (Big Ben, Vraždy v Midsomeru...) se taky zhusta vyskytují záběry na tamější krajiny - a u nás je tak hezky, proč bychom se nepřidali! ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Šumavě se děje akorát velké hovno, ale Jaroslav Soukup a spol. nabyli dojmu, že je to pravé místo pro zločin. Tedy zločinecký ráj. Chcípají koně, manželé z policejního sboru se surově chovají ke svým ženám a vyšetřovatelka, které nevěřím jejích dvacet let u policie, se u toho tváří jako by v krámě došel chleba. A co dál? Dál nic, protože vydržet s touhle tvůrčí blamáží po patnáct večerů, je jistě kumšt, a ten už pan kdysi dobrý režisér tak trochu zapomněl. Jaroslav Soukup ještě donedávna patřil k těm nemnoha českým režisérům, jež se televizní tvorbě důsledně vyhýbal, a až na stará kolena, po několika tvůrčích i komerčních propadech, vzal práci na seriálu s vděčnou kriminální tématikou. Však se také veterán české progresivní vlny, který dal filmu dvojici Vaculík & Tofi, patku Rudy Hrušínského, třikrát se trápil s majorem Majsnerem a přešlap učinil i s agentem Hruškem, dlouhou dobu bránil zkurvit si svůj filmový talent a cit sterilní televizní tvorbou, která vyžaduje úplně jiný, a bohužel nefilmový přístup. Od začátku je znát, že seriál režíruje někdo, kdo si tyká s filmovým plátnem, ale nemá možnost to uplatnit. Výsledkem je obsáhlá nuda, nezajímavě napsané dialogy a jen mechanický a epizodní přístup k látce s nepříliš šťastně propletenými zápletkami v jednotlivých epizodách. Seriál v podstatě podřadný, zaobalený do technicky vyspělého vizuálu. Vaic je Soukupovým dlouholetým spolupracovníkem a v psaní svých společných scénářů si rozumí, ale klidně bych uvítal čtvrtého Majsnera odveleného na Šumavu, než Soňu Norisovou v čele policejního sboru. Nevím, kdo v té nevýrazné slovenské piči vidí dobrou herečku, já tedy rozhodně ne. A kde scénář bere tu jistotu, že policejním vyšetřovatelům musí šéfovat zrovna žena?! S Jaroslavem Satoranským, někdejším top hercem "komančských" seriálových opusů, už dávno nikdo nepočítá. Vybral si pro svůj comeback příhodně seriál, neboť film mu nikdy nebyl nakloněn, hrát sice nezapomněl, ale ani ničím tu výraznou bídu nespasil. Hezoun Filip Tomsa je už tak nasáklý tím, že hraje v každé druhé současné seriálové píčovině, že už zkrátka nezaujme, i když se jistě najde dostatek mladých slečen, kterým učaruje jeho kukuč. Zbytek ansámblu hraje víceméně epizodně a nic nekurví. Ono nebylo ani co kurvit. Celé to stojí za hovno. Soukup je tímto nemožným počinem jen o jednu příčku na pomyslném žebříku nad Vítem Olmerem, který je alespoň tím, jak je v současnosti špatný, zábavný, což Soukup není ani omylem, a je jen těžce suchopárný. Tváří se jako by natáčel Kriminálku Las Vegas a vyšla mu z toho Kriminálka Kolín, či lépe řečeno Kriminálka Šumava. Název by měl být změněn z Policie Modrava na Policie Poprava, to sedí k výslednému šitózu dokonale. Hvězdička za vizuál a neokoukané prostředí. 20% ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • S výběrem lokalit pomáhal šumavský znalec Emil Kintzl. Jeho jméno vyslovil na konci filmu Jaroslav Satoranský. (M.B)
  • Rybářské scény se natáčeli na řece Otavě od Čeňkovy pily až po Dlouhoveský most. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama