Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (42)

Policie Modrava (2011) 

Poslední dobou se mi zdá, že češi točí celkem slušné kriminálky. Tak jako se mi líbil pilot, těšil jsme se na seriál. Ten mě nezklamal díky kvalitnímu scénáři a slušnému obsazení, i když prim hraje prostředí, kde se natáčelo. Člověk sice musí odmyslet některé nesmysly, především to, že policie není kriminálka, počet zločinů na metr čtvereční je hustější, než v Praze, některé "telenovelové" odbočky mě také nenadchly, ale díky nadhledu a pohodě, která ze seriálu čišela, se mi prostě líbil. Jen postava "Vency k..." podle mého prostě na televizní obrazovky nepatří. ()

Za lepších okolností (2011) (S01E01) 

Těšil jsem se na nový seriál, protože české "kriminálky" a "policie" mě bavily. Nesledoval jsem dění, čili jsem netušil, že se jedná o film. Škoda, protože takto bylo několik případů vměstnáno do jednoho "dílu", takže výsledek byl trošku rozpačitý. Musím přiznat, že mě překvapilo i jméno režiséra, ztvárnění filmu bylo spíše jako do někoho mladšího, nováčtějšího. Hezké prostředí, celkem slušný příběh a postavy, ale příliš seriálové zpracování. ()

Ranč (2015) (S01E02) 

Policejní sbor v Kašperkách je tedy bez výjimky plný podivných existencí, ale už vím, že bude stejně sympatický. Jako případ koňáků, kdy sice zahynulo ušlechtilé zvíře, ale obešli jsme se bez lidských obětí. Cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. ()

Letenka do Ria (2015) (S01E03) 

Případ byl v podstatě velice jednoduchý, byť slepých uliček bylo nadměrné množství. Pohoda sálala z obrazovky, přestože se řešila rafinovaná vražda. Poetika Šumavy na mě zapůsobila, možná i jen proto, že většina tohoto dílu se odehrává za pěkného slunečného počasí. ()

Případ Strnad (2015) (S01E04) 

Případ zmizelého je již mnohokráte opakovaný. Vyšetřování byla trochu vesnická povídačka a důkazy stály na vratkých základech. Navíc vedlejší čin odloženého dítěte byl hrubě odfláknutý. Ovšem pointa na konec, sluníčko, lesy a kopce, opět pohladily na duši. U kriminálky až nepochopitelně. ()

Pretty Woman z Dlouhé Vsi (2015) (S01E05) 

Zajímavý spletitý případ, i když jeho rozuzlení bylo ve finále dost jednoduché. Kauza králík byla zase vtipná. Příběhy z hor mě opravdu baví. ()

Mrtvý v řece (2015) (S01E06) 

Za jednu smrt nakonec i jeden život. Příběh vraždy byl tentokrát smutný jinak, byť vcelku běžný. Vedlejší epizoda s motocyklem mi přišla trochu zbytečná. Ovšem baví mě, jak se všichni znají. ()

Kovbojův návrat (2015) (S01E07) 

Američan ze Šumavy, modelky, Klatovy. Svět a podhůří seriálu moc nesvědčí. Důkazy chodily za policisty samy, prohlídky mě spíš iritovaly. Dnešní díl mi tolik nesedl. ()

Vražda za úplňku (2015) (S01E08) 

Když odfiltrujeme "vatu" okolo, zůstane sice rafinovaný, ale v celku jednoduše řešitelný případ. Ale mě bavila i vata, ať již s obchodem, nebo elektroměrem. Ovšem zvrat na závěr byl pro mě nečekaný a potěšil. ()

Cigaretový kouř (2015) (S01E09) 

V podstatě milé epizody ze života obyvatel Šumavy jsou mi blízké mnohem více, než hlavní kriminální případ. Takže dřevo, občanka či nevěra a nový vztah, u mě přebíjejí ať již nesmysly či banality další vraždy. V letním večeru ideální program. ()

Případ kocoura Mikeše (2015) (S01E10) 

Zajímavé herecké obsazení nepřebije nezajímavý děj v hlavní kriminální lince. Přece jen, dnešní pachatel vraždy a jeho motivace byly trochu přitažené za vlasy. Osobní dějové linky klapou lépe, ať prší nebo je sluníčko. ()

Čertův mlýn (2015) (S01E11) 

Slovy majora Koutného je případ až moc zamotaný, něco málo z činů pachatele bylo už navíc, ale pohodička rodinných vztahů v lesích na Šumavě těžké zločiny přebila. Potěšilo mě, že obviněný měl konečně advokáta. ()

Pohřešovaná (2015) (S01E12) 

Budu se opakovat, ale případy falešné tisícikoruny a kradených kol mě bavily více, než vražda. Vata vítězí nad nosným tématem. Víznerův učitel byl sice vtipný, ale patřil do jiného století. ()

Vražedné esemesky (2015) (S01E13) 

Příběh působí opravdu neuvěřitelně, jak píše v popisu Nova. Hlavní případ vraždy byl romantický, roztomilý, až naivní. Ale seriálová pohodička, byť spojená se zločinem, mě baví. ()

Jak málo stačilo (2015) (S01E14) 

Na co vraždy, když by mi stačil podvod s důchodem a vykradená Jednota. Ale chápu, že natáhnout je na hodinu by bylo namáhavé. Jinak opět trochu štěstí, náhody a zamotaný případ dospěl do finále. Pak ani naivita policistů mi nevadí. ()

Blondýnka na hřbitově (2015) (S01E15) 

Pachatel se nabízel tentokrát celkem brzy. Volavka byla trochu naivní, vykradená chata naopak potěšila, stejně jako soused Hraběta. Počasí a roční období se mění rychleji než podezřelí, ale pohoda, občasný vtip a Šumava opět bodují. ()

Případ ukradené krasavice (2015) (S01E16) 

Klidně bych se obešel bez mordu, protože pstruzi, obraz, či auto by stačilo. Ovšem dnes to jinak nešlo. Myslím, že herci si krásy Šumavy užívají stejně, jako já tento seriál. ()

Nehoda (2017) (S02E01) 

Jednoduchý případ, kdy pachatel na sebe raději upozorní, aby všem bylo brzy jasné, že to byl on. Mladá paní měla fakt v životě spoustu smůly. Ale vlastně i štěstí. Šumava je krásná a pohodový dojem mi nezkazí ani nepříliš povedený díl kriminálky. ()

Případ u Dračí skály (2017) (S02E02) 

Případ byl trochu guláš, ale originální schovka dojem vylepšila. Jen by mi opět stačila nehoda. Jinak penzion s pivovarem vypadá moc pěkně . ()

Magická síla (2017) (S02E03) 

Podezřelých byla dnes přehršel, ale rozuzlení mě opravdu překvapilo. Snad jen závěr nemusel být tak doslovný. Pak mi ani nevadilo tolik PP a kur... Jinak "Tomáše Horáka" jsem málem nepoznal. Policisté toho mají tolik, že je museli nahradit lesáci. ()

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama