Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 1836 a práve sa schyľuje k historickej udalostí, ktorá významne zmení tvár USA. Jim Bowie (Sterling Hayden), Davy Crockett (Arthur Hunnicutt) a ďalších 185 mužov sa rozhodlo bojovať za osamostatnenie sa Texasu od Mexika. Pred prichádzajúcou mexickou armádou na čele s generálom Santa Ana (J. Carrol Naish) sa opevnili na mieste, ktoré sa neskôr stalo symbolom boja za slobodu a obetovania sa; starej španielskej misii zvanej Alamo. Začína sa nerovný boj, ktorý rozhodne o osude Texasu. (beso74)

(více)

Recenze (1)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pět let před uvedením Waynova velkofilmu Alamo zrežíroval stejný námět Frank Lloyd. The Last Command se soustředí na postavu Jima Bowieho, prostor dostává i vítěz od Alama, generál Santa Anna, který má s Bowiem společnou minulost, nechybí romantická linka. Realizace bitevních scén je na velmi dobré úrovni, takže lze konstatovat, že se jedná o neprávem zapomenutý snímek. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Keď sa muži generála Santa Anu (J. Carrol Naish) blížia k Alamu, nachádzajú sa pred nimi zreteľné stopy po kolesách, ktoré zanechalo auto vezúce kameru. (beso74)

Reklama

Reklama