Reklama

Reklama

Pavarotti - hlas pro věčnost

(TV film)
  • USA Pavarotti: A Voice For The Ages

Obsahy(1)

Dokument mapující 50 let interpretačního mistrovství Luciana Pavarottiho, světově uznávaného tenora, který rozdával svým hlasem nejen lásku k hudbě, ale i k lidem. Luciano Pavarotti byl pravděpodobně nejslavnějším operním pěvcem naší doby. Jeho hlas byl srovnáván s Carusem, kterého obdivoval a věnoval mu hymnus, jenž se stal světovým hitem. Žádný tenor posledních let nedosáhl takového úspěchu a neměl takové kouzlo, styl a tolik fanoušků než on. Luciano Pavarotti rozšířil svou popularitu daleko za hranice italské opery. Jeho značkou se stal bohatý a sytý hlas, který z něj udělal operní hlas dvacátého století. Svůj vliv ale rozšířil i na velké koncerty na stadionech a spolupráci s hvězdami popu, které mu přinesly slávu a zaopatření. Půl milionu lidí navštívilo jeho koncert v Central parku a miliony dalších po celém světě ho sledovali v televizi. Jeho obdivovatelé na něm milovali nejen jeho osobnost a chlapecký šarm, ale především jeho umění rozdávat svými výkony radost kolem sebe. Tento program připomíná padesáté výročí od zahájení jeho mezinárodní kariéry. V roce 1963 debutoval v Amsterdamu, Vídni, Curychu a nakonec v Londýně, kde nahradil tehdy churavějícího Giuseppe di Stefana jako Rodolfo v Pucciniho opeře La Boheme. Dnes je stále jeho silný hlas s jeho přirozenou grácií a osobitou barvou mnohými považován za nejlepší hlas na světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Není to obvyklý dokument, ale sestřih tlouštíkových vystoupení. Tahle hudba mi leze na nervy, v půlce dokumentu jsem to vypnul i jako zvukovou kulisu. To vyžrané prase zpívalo samé známé trháky. ()

allebra 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený hudební dokument. Slovní doprovod byl dostačující, hudební ukázky Luciana Pavarottiho nepotřebovaly komentář. Už samotný název je výstižný, jeho hlas je pro věčnost! ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Dokumentaristicky se nejedná o skvost, ale mít před objektivem někoho, kdo ve vrcholné formě dokázal ve svém oblíbeném repertoáru i v mezižánrových spolupracích tolik, je pravé požehnání. Samotné ukázky písní a árií v mistrově provedení dostávají diváky do kolen a divačky ... po stovkách. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Není to žádný životopisný dokument, ale je složen z různých ukázek Pavarottiho tvorby (ukázky z koncertů, setkání s dalšími dvěma tenoristy či zpěváky pop music, maličko z oper) a Pavarottiho doprovodného slova o jeho vztahu k hudbě. Vše do sebe krásně zapadá, ať už hudebně nebo slovem. Živý dokument, který přiblíží divákům Pavarottiho duši i jeho písně. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama