Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Remake britskej detektivky Sweeney, ktora ma prilis nenadchla lebo vsetky sceny a podzapletky mi pripominali sceny z inych filmov, kde boli natocene lepsie. No a vo francuzskej verzii mi vsetky sceny pripadaju este otrepanejsie a opozeranejsie. Proste jak keby som pil stokrat vyluhovany caj. Uplne bez chuti. A to vratane Jeana Rena, ktory je uz tak stary, ze sa zadýcha, ked vyjde jedno poschodie po schodoch. Drsniaka som mu s tou dedomrazovskou briadkou, ktora ho este viac ostarsuje, neveril ani sekundu. Rovnako ako zvodcu o polovicu mladsej kolegyne. V akcnom zanri je uz podla mna nepouzitelny. Snad mu to dôjde cim skôr, nech nie je na smiech. Dalsia vec, ktora ma sklamala bola atmosfera. Dufal som, ze ked uz to po dejovej stranke neprinesie nic nove, tak sa film odlisi od originalu temnou francuzskou atmosferou. Ale ani tú v tomto filme nenajdete. Namiesto toho je vo filme mnozstvo divnych pokusov o humor, ktore isli mimo mna. Takze jednu hviezdicku davam za solidnu drsnu bitku a druhu za celkom slusnu prestrelku (ktora miestami vyzerala jak ohnostroj) a to je tak vsetko, co stoji za zmienku v tomto nevyraznom filme. 4/10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech průměrná akční podívaná, ale Jean Reno má stále charismatickou tvář (jinak to bohužel za moc nestojí, například velmi špatně chodí), scéna s přestřelkou se povedla (ačkoliv se v ní střílí výhradně digitálně a jiskří to jako prskavky o Vánocích) a rvačka v garáži také. Nebýt svižné režie, bylo by to dobré leda tak pro Stevena Seagala. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nevydarené béčko stojace na bradatom Renovi (ktorému však pri pohľade na ťažkopádnu 67-ročnú chôdzu a bruško prestávam veriť tvrďákov, on ich však napriek mojim sťažnostiam stále tvrdohlavo a čoraz smiešnejšie stále hrá) a dlhej a intenzívnej akčnej scéne v prostriedku (evidentne inšpirovanej Mannovým Neľútostným súbojom). Film trvá iba hodinu a pol, zásadné udalosti v ňom neuvidíme (vystrelil na konci šéf oddelenia?) a nechápem prítomnosti Renovho tímu, keďže pri tak krátkej stopáži nie je šanca, aby sme sa s jeho jednotlivými členmi zžili. Mimo je aj ich vagabundské správanie. Jeden s kriminálnikmi bojuje prostredníctvom baranidla (!), druhý ich pacifikuje tak, že po nich šmarí baseballovú palicu. To ako vážne? Čo mám štrnásť? Samotný prípad je slabý, zlosynovia o ničom, vzájomné doberanie medzi členmi jednotky vtieravé a nevtipné (okrem „a zalej kvety“), medzi postavami nepanuje takmer žiadna chémia. Proste bieda. Celé je to strašne silácke, extrémne sa to spolieha na náhody (hajzel každého strieľa do hlavy, ale keď proti nemu stojí policajt, napáli mu to samozrejme trápne rovno do... nepriestrelnej vesty) a nemá to logiku (perfektne vycvičená, vyzbrojená a početná policajná jednotka obkľúči hŕstku kriminálnikov a mieri na nich samopalmi, brokovnicami a guľovnicami, všetci majú nepriestrelné vesty a pred sebou štíty, no kriminálnici napriek tomu vystúpia z áut a rozpúta sa nezmyselná 10-minútová akčná scéna). Jean Reno mal ísť toho dňa radšej na dobrú bagetu, než podpisovať zmluvu na tento zázrak. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak do půlky jsem si myslel, že už jsem tenhle film viděl. Po skončení jsem pátral co to tenkrát bylo a hle hodně hodně podobné anglickému The Sweeney. Každopádně tohle se mi líbilo víc, ale není to na víc jak 3*. Akce taková 100x omletá a příběhově právě přes kopírak anglické verze. No a teď jsou na řadě amíci ? ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem si řikal, že Frantíci konečně upekli něco líp, než croissanty, ale nakonec mě úspěšně vyvedli z omylu. Jejich pokud o multikulturní žabomyší Expendables se totiž ani trochu nepovedl a ve výsledku to byla jedna velká trapárna. Celé to začalo, když jednoho deštivého dne vylezl Tristan z Francoisovy postele, nežně ho políbil na půlky a s lítostí si uvědomil, že do jejich vystěhování z bytu zbývá už jen měsíc. Kde budou pořádat mandingo party? Pak ho ale osvítil duch svatý a jeho napadlo, že by mohli splácat nějakou kokotinu pro nenáročného diváka, kterou obsadí aspoň jedným zvučným jménem. I tak se stalo, že povolali krále všech prostatiků, který by měl hrát už jen zdechliny v kriminálce Miami, a vtiskli mu chrakter Sláje, tedy nezničitelného kůl důchodce. Problém je ale v tom, že Stallone tráví ve fitku 5 hodin denně a stejný čas věnuje plastikám, tudíž se kýžený efekt prostě dostaví. narozdíl od Žána, který ten samý čas tráví pokoušením se o vytlačení těch pár kapek moči, co ho tak strašně pálí na šulínkovi a zbytek napojený na fastfoodovou stravu v tekutym stavu. Sice se domluvili, že záběr, kde by musel udělat pohyb rychlejší, než 2 km/hod by pro něj mohl být smrtelný a tudíž se omezili pouze na občasnou chůzi, ale zato zapomněli Rocherovi říct, že by Renoa neměl zabírat zrovna v době, když spěchá na hajzl, jelikož jeho chůze to přinejmenším připomínala. I splácali kuriózní bejkárnu s negříkem, vychrtlym rádoby hustym baseballistou, Turkem, Jamajčankou a Irem, ořezali jim dialogy a celý to natěsnali do něčeho, čemu chtěli řikat film. Film to sice byl, ale mě už ke konci jímala hrůza a při závěrečnym fajtu dvou bossů jsem se z pocitu trapnosti radši otočil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)
  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo vo francúzskej metropole Paríž. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama