Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co způsobilo, že Ljudmila Pavličenková, krásná mladá dívka, vzala do ruky zbraň a stala se jednou z nejúspěšnějších sniperek druhé světové války? Je hrdinkou, nebo chladnokrevnou vražedkyní, která má na svědomí 309 obětí? A jaký byl její vztah k americké první dámě Eleanor Rooseveltové? Dokázala si zachovat ženskost i během vojenských operací? Nejen na tyto otázky odpoví strhující a napínavý snímek Bitva o Sevastopol, který vás provede jednou z nejdůležitějších bitev druhé světové války. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (226)

Endavour odpad!

všechny recenze uživatele

Dámy a Pánové, 2 projektily vypálené z sniperské pušky vyřadily opancéřovaný německý střední tank PzKpfw III - ano čtete dobře, TANK!! Šílená propaganda s ještě horší hudební vložkou. Více netřeba dodávat... ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebylo to ruské koření a místo toho by přidali ještě pár dobrých bojových scén, tak by to byla silná 4! ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu po delší odmlce a musím říct, že si nevybavuju konkrétní pasáž, která by mě nadchla, každopádně natočené to je hodně dobře, rusáci jdou prostě do sebe. Kdo má rád druhou světovou a příběhy podle skutečných událostí, tak bude uchcávat a ještě k tomu ženská v hlavní roli, to se jen tak nevidí. Samozřejmě to srovnávám s Nepřítel před branami, ale to nejde :-) 80% ()

gonga 

všechny recenze uživatele

Toporná oslavná óda na sovětského člověka, Sovětský svaz a velkou vlasteneckou válku přeplněná patosem, který mají Rusové tak rádi. Hlavní hrdinku si nelze oblíbit, je nesympatická a u linie s Eleanor vůbec nechápu, proč tam byla. Aby vyzdvihla ženství hlavní postavy? Vždyť to byl chlap v sukni. Bojových scén minimum a jedna jako druhá. Špatný film, poplatný Putinovskému režimu a jeho vidění světa. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Považovat hrdinu někoho za to, že se vyžívá v zabíjení mi přijde velmi zcestné. Pominu-li ty pasáže, kdy se řeší, zda si má Pavličenková obléknout uniformu nebo šaty a zastavím se nad těmi krátkými prostřihy z bitevního pole, tak jsem se spíše nadprůměrně bavil. Herně a výpravně celkem pěkně zmáknuto, válečné scény také patří k těm lepším. Scénář však dosti hapruje a jsem rád, že se na obličej hlavní hrdinky dalo s klidem dívat. Z těch ruských novodobých filmů ho řadím mezi lepší. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Pěkný, ta lidská stránka tentokrát není na škodu, spíš naopak. Hutné prostředí války, slušné sniper scény, příjemná a zajímavá hrdinka. Nečekal jsem, že v Rusku dokáží natočit něco tak vyváženého. Určitě je prostor pro zlepšení, ale co je dnes dokonalé... 75% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto je velke prekvapenie,skvela ruska vojnova drama,paradne vojnove sceny,vyborne triky,pribeh,hudba a velmi chvalim vyber herecky v hlavnej ulohe,sympaticka Julija Peresild,perfektne to zahrala,reziser si nemohol lepsie vybrat...:-) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku se o bitvě o Sevastopol skoro nic nedozvíte, přitom by to mohl dobrý válečný film. Tohle je životopisný snímek o skvělé ženské sniperce Ljudmile Pavličenkové akorát se zavádějícím názvem. I když v armádě se chová dost chlapsky (což není "špatně", jinak by o ni netočili film), přesto je to žena, takže se zamilovává do svých spolubojovníků, několikrát ji zraní a pak cestuje do USA za škaredou Eleanor Rooseveltovou. Tohle je obsah v kostce. Jinak zde romantiku střídá válečné i neválečné drama a kdo se nezajímá, tak se dozví, že žen v sovětské armádě působilo více. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Bitva o Sevastopol není vyloženě špatný film, ale každopádně je to špatně pojmenovaný film. Měl se jmenovat třeba Ljudmila Pavličenková nebo Příběh odstřelovačky, jelikož z bitvy v něm vidíme pramálo a spíš jde o životopisný snímek než o válečný film v pravém slova smyslu, jak nám sugeruje oficiální název. A v tom je problém - film pak totiž nenaplní očekávání nebo se mine s cílovou diváckou skupinou. Jinak se jedná o typicky ruské, tedy trochu kýčovité ztvárnění příběhu ruského hrdiny, s tím je třeba se smířit. Na "Nepřítele před branami" to samozřejmě nemá ... 70% ()

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

"Pánové, je mi 25 let a dosud jsem zabila 309 fašistických okupantů. Nemyslíte, pánové, že jste se za mnou schovávali již dost dlouho?" Dnešní holky dokáží dát do 25 let i 309 fotek na facebook. Tahle se válela v bahně a stihla zabít 309 nepřátel, což je pro mě fascinující. Kdyby to nebylo podle skutečného příběhu, tak bych dal o hvězdu míň, ale takhle musím jít na plný počet. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

No spíš by se film měl jmenovat Romance u Sevastopolu. Romantiky je tu totiž více než bitvy. Poměrně nudnej film. Taková trapná verze Nepřítele před branami. Přijde mi, že to rusáci mohli natočit o dost lépe. To oni umí. Díky stylu vyprávění je tu hlavní děj tak trochu zkratkovitý, a to ubírá na napětí. Obsazení je celkově fajn a vizuálně to taky není úplně špatný i když občasné CGI působí trochu lacině… ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost slabé. Jedná se o filmovou adaptaci životního příběhu Pavličenkové, takže nemám problém pochopit, že si to tvůrci interpretovali opravdu volně. Technicky je snímek zpracován velice solidně, celkem to i ubíhá, proto tři hvězdy. Problémem je právě sama hlavní hrdinka. Tvůrci se zřejmě snažili o vyjádření její komplikovanější povahy a zároveň jí evidentně nechtěli učinit vyloženě nesympatickou. Výsledek je paskvil, kdy Ljudmila ve vnímavějším divákovi kladné pocity příliš nevzbuzuje, alespoň ve mě tedy ne. Nelituji toho, že jsem snímek viděl, ale znovu se na něj už jistě nepodívám. ()

ViktorS 

všechny recenze uživatele

Názov filmu síce moc spoločné s dejom ako takým nemá, ale nič to nemení na tom, že na ruské, respektíve rusko-ukrajinské pomery sa jedná o kvalitnú snímku. Bojové scény so CGI efektmi boli slušne zvládnuté, rovnako aj herecké výkony čo sa minimálne hlavnej postavy týka. Dosť ma prekvapilo, že tu nie je nasilu vykresľovaná nejaká Ruská dokonalosť ako to majú Rusi vo svojich historických filmoch vo zvyku. Poukazuje sa tu aj na určité nedostatky vtedajšieho systému a aj také USA tu sú vykreslené ako dobrá krajina bez nejakých narážok na čokoľvek. Možno je to aj tým, že ide predsa len o životopisný film o hrdinke, ktorá ukazuje ženskú schopnosť a ochotnosť boja za svoj národ. Jedná sa o veľmi zaujímavý, no často dosť smutný príbeh kde vidíme čím všetkým si musela Ljudmila Pavličenková prejsť. Z obyčajného dievčaťa sa stane obdivuhodná žena až priam celebrita o čom svedčil aj jej vzťah s Eleanorou Rooseveltovou, ktorá je rozprávačom priebehu. ()

West 

všechny recenze uživatele

Akční scény mohli být lépe natočené. To dělá hlavně kamera a střih, rejža si při nich odešel na boršč a flašku vodky , když se vrátil na plac, byl už tak nalitej, že si zapálil vajgl a šel se vykadit. Každej výbornej záběr , úplně kazí ten nadcházející, a naprosto sráží kvalitu celého snímku. Proč? To mi hlava nebere. Začátek je možná trochu nezajímavý, ale jakmile začne výcvik, nabere to na obratkách. Rozhodně jsem se u toho ale nenudil. Pokud jde o "snajperku" , nevím jestli vybrali méně sympatickou dívku záměrně, ale přišlo mi, že si občas pletla roli s Terminatorem. Nevěřím, že Lju Pavličenkov byla až taková zarytá feministka - při jejím kamenném pohledu, by nejspíš každé lesbičce ztvrdly bradavky. A to že jí dělá zabíjení fašounů větší radost, než dnešním holkám selfies s psíma ušima, je asi určitou dávkou fetišismu.. Takže mně celkem překvapilo, že se jí snaží sbalit i 4 chlapi najednou. Jedinej dobrej důvod proč být s takovou ženou je ten, že jste se zrovna přistěhovali do Iráku, vyvěsili na barák dvou-metrovou židovskou vlajku a na dveře přidělali Ježíše s klepadlem na varlatech. Důvod? Protože sakra můžete,.. A "Stará" se o všechny postará, ..jako placačka na mouchy. Sice bylo zmíněno, že byl taťka taky tak trochu magor, ale asi je zbytečný v tom hledat víc,.. Na sobotní odpoledne fajn. 65% ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film. Ne pouze válečný, ale spíš válečné drama. Skutečný příběh legendární sovětské sniperky, která nikdy nebyla poražena. Film zahrnuje i dobu, než nastoupila do armády, studentská léta a náhodu, která ji vtáhla do světové války. Následně i potom dobu po jejím vyřazení z bojových akcí a neuvěřitelný vztah s první americkou dámou Rooseveltovou. Takže film může zaujmout i některé ženy. Co se týče bojových scén a akcí, tak nic není odrbáno na úkor právě zmíněného. Pěkné sniper akce i velké válečné scény. Zároveň dobré ztvárnění ruské mentality z pohledu ostatní části světa. To se Rusům povedlo. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

pateticnost patri k ruskemu filmu,ale v kombinacii s gycovym obrazom,naivitou,hudbou,ktora je fajn,ale s videnym obrazom nesedi,robi z hrdinky zeny ostrelovacky,akusi pjeknu sem tam umazano zakrvaveno zraneno neznicitelnu gerojku ()

Reklama

Reklama