Reklama

Reklama

The Faith of Anna Waters

  • USA The Offering
Trailer 1

Obsahy(1)

Jaimie je mladá úspešná reportérka, ktorá musí odcestovať z rodnej krajiny do Singapuru, aby prešetrila záhadnú smrť svojej milovanej sestry. Keď zhliadne pomerne zvrátený videozáznam, akým bizarným spôsobom sa pripravila o život, nedáva jej to žiadny zmysel. Následné zistenie, že jej strata života súvisí z viacerými úmrtiami, ju ešte viac povzbudí k pátraniu po pravde. V spolupráci so sestriným manželom ju však čaká nerovný súboj s temnými silami, ktoré môže zastaviť len za pomoci novej technológie. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (32)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jaimie je mladá úspešná reportérka, ktorá musí odcestovať z rodnej krajiny do Singapuru, aby prešetrila záhadné úmrtie svojej milovanej sestry. Keď vzhliadne pomerne zvrátený video záznam, akým bizarným spôsobom sa pripravila o život, nič nedáva zmysel. Následné zistenie, že jej smrť má súvis z viacerými úmrtiami ju ešte viac povzbudí k pátraniu po pravde. V spolupráci so sestrinym manželom ju však čaká nerovný súboj s temnými silami, ktoré môže zastaviť len za pomoci novej technológie. Keď som to zapol, hovorím si, slušná kamera, to by nemuselo byť až tak zlé. Na jednej strane môžem skonštatovať, že sa o nijak mimoriadne nápaditú, či nebodaj funkčnú diablo-ducharinu nejedná. No a na druhej, katastrofa to taktiež nebola. Herci sympatickí, pár atmosférických pasáži sa tu nájde, podaktorých možno aj pár krát mikne, takže takých 45% bude tak akurát. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Je to přesně, jako byste sledovali amatérské panelákové porno, protože jste se nechali ukecat partičkou zdejších zavilých masturbantů, která ho tu řádně pocákala. A znáte to, umakartová linka, škaredí a toporní figuranti - neupravení bobři a gravitačně odevzdané kozy oplácaných maloměstských hospodyněk, otylí, proplešlí strejcové s obřími pupky a enormně chlupatými zády - a do všeho toho nevkusného dopuštění sem tam proběhne před kamerou patologicky vyžraný a značně přestárlý jezevčík … Tu a tam si však někteří aktéři střihnou vcelku zajímavou, až pekelně obskurní polohu, a tak se čistě ze zvědavosti, jestli třeba opravář praček pan Miroslav nakonec najde pod převisem své pěticentimetrové hovado a nakrmí s ním nehezky vykuchaného netopýra paní Jany, rozhodnete dokoukat ten hroší armagedon až k lepkavému, zpocenému a uchrochtanému vyvrcholení. A teď si představte, že těsně před tím, než paní Jana zintenzivní své unylé funění a pohyby ztvarohovatělé pánve a masitý obličej pana Mirka křečovitě zbrázdí urputně vášnivý výraz, stejný, jako mívá každé ráno na hajzlu, naběhne do kvartýru rovnou z klecových lůžek partička nahých, pokroucených a poslintaných downů a stříkne do toho už tak stěží vydržitelného martýria páchnoucí výron koncentrované debility a dementálního zmaru. Tak prosím zvěstujte Lakedaimonským, že zde pořád ještě ležím na sedačce a je mi na blití z té odpudivé sekndhendové filmařiny, hrůzně podkreslené absolutním scénaristickým kokotismem. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Nemám sice rád duchařské horrory, ale na tento se dalo koukat. Zřejmě i díky sympatické herečce v hlavní roli - Elizabeth Rice. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladá žena obdrží správu o tom, že jej sestra žijúca v Singapure prišla o život. Nasadne na prvý let, ktorý letí týmto smerom, pretože neverí, že jej mladá sestra s malou dcérou naozaj zomrela. Po príchode však zisťuje, že správy boli pravdivé a musí pochovať svoju sestru. V okolí miesta smrti jej sestry sa však začína objavovať mnoho záhadných úmrtí, ktoré spája zvláštny symbol. Zdá sa, že v Singapure bude musieť vyriešiť ešte vela problémov predtým, než pochová svoju milovanú sestru. - Ani neviem, prečo som sa tomuto hororu vyhol v deň kedy vyšiel, keď ho mám napísaný v mojom zozname. Bol som zvedavý na horor zo Singapuru, aj keď s USA produkciou a musím uznať, že The Offering je ako snaživá béčková ducharina velmi kvalitným projektom. Síce neponúka mnoho nových nápadov, ale v použitom prostredí s podporou zaujímavej mytológie a kopou náboženských liniek funguje zaujímavo. Pôsobivé je aj pridanie informačných technológií. Neboli použité ako zdroj na boj proti zlu, ale boli jedným zo zdrojov zla. Celé to mohlo dopadnúť ešte lepšie, keby tvorcovia pracovali viac s hudbou, pretože tie tiché pasáže sa mi zdali velmi naťahované. Taktiež mohli vymeniť herečku v detskej úlohe, keďže kontrast medzi pôvabnou herečkou v hlavnej úlohe a tým nechutným dievčaťom bol obrovský. Nechcem ju vidieť keď vyrastie. Pre menej skúsených hororových fanúšikov by som tento horor odporúčal, ale pre skúsenejších ludí v tejto oblasti neprináša nič nové alebo prekvapivé. + herec z Ouija ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Máma s dcerou, obě trpící dědičnou neurologickou chorobou, kterou provází ztráta koordinace a následně nekontrolované pády zapříčiňující zranění či smrt, bydlí v domě se strmým dřevěným schodištěm, no a protože safety first, je dětský pokoj pochopitelně umístěn v patře, neboť směrem seshora dolů se člověkovi odjakživa lépe kutálí. Bomba. Tato drobná nuance jako by naznačovala, co nebohého diváka čeká. Milovník exorcismu Tong tam sází jeden profláklý hororový prvek za druhým, ale činí tak způsobem, že při lekačkách se vám zklidní tep, atmosféra donutí po zádech přebíhat horko a chlupy nejeví sebemenší tendenci se napřímit. Snad propříště ten církevní IT pracovník lépe nastaví Ježíšův firewall, aby se k nám podobný spam vůbec nedostal.. Hrozně rutinní duchařina občas oscilující k žánrové parodii. Když dva dělají totéž, jeden je Wan a druhý neobdivoWan.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Obohratá, rutinne natočená hororová BÁCHORKA, ktorú som si pozrel iba kvôli roztomilej Elizabeth Rice v hlavnej úlohe a nakoniec som ostal pozitívne prekvapený, že (v rámcoch dávno vyčerpaného duch/démon subžánru) to až také hrozné nebolo :) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že ma tento horor dostal na kolená, ale určité kvality mal a preto musím oponovať tunajšiemu hodnoteniu, za mňa by to bolo aspoň takých slušných 60%. Čo by som u väčšiny filmov považoval za mínus, pri The Offering musím vyzdvihnúť ako veľký klad. Sršala z neho totiž jasná béčkovosť a miestami až príliš jednoduché, amatérske poňatie a to ako keby dodávalo na autentickosti a hutnej atmosfére. Pravdupovediac som sa celkom dobre bavil a dokonca som aj s miernym napätím vyčkával, ako sa celý snímok vlastne skončí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru je veľmi zle ak pri horore človek zíva. To mali na svedomí predovšetkým takmer nulová strašidelnosť a šedivá obsahová stránka, často zachádzajúca do akejsi trápnej paródie na mytologický horor a exorcizmus. Navyše s debilným pointovým základom "Babylonskej veže". Jediné čo ako-tak potešilo bola pekná kamera a herečka v hlavnej úlohe. 40/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V Singapuru se dějí věci. Dvě ženy tam spáchaly rituální sebevraždy, které zachytila webkamera, celou záhadu přijíždí rozlousknout reportérka, která zde prostě musí být, vždyť jednou z obětí je její sestra, následně je dům s pozůstalými zamořen duchy, na církev se stupňují kybernetické útoky, na přetřes přijde exorcismus i vyvolání démona Leviathana, popisovaného v Bibli. Těžko říct, jestli jsem na něco v tom výčtu zapomněl, neb je toho na jeden film přehnaně hodně. A rozhodně nelze prohlásit, že by to celé bylo bravurně natočené, originální a celistvě fungující. Singapurský režisér Kelvin Tong měl asi strach, že už si nic jiného pro americký trh nezrežíruje, a tak pro jistotu do své americké prvotiny vecpal, co mu jeho ruka na papír přenesla. A pro diváka vznikla trochu muka. V pohodě totiž stačilo rozvést tak dvě dějové linie, naflákat všechno možné se prostě nedalo ukočírovat zdárně. V podstatě se jen čekalo, v jakém bodě se všechny postavy, kterých také nebylo málo, potkají a udělají spolu pořádný hororový mejdan. A nic z toho. Vše je jen velmi kolovrátkově zrežírováno, prakticky je zde jen minimum extra zapamatovatelných scén. Ale když režiséra tolik bavilo to stereotypní strašení, tak proč ho hned posílat do prdelních otvorů. Film v oblasti žánru hororu nic extra nepřináší, je sice značně předimenzovaný, není ale ani nijak katastrofálně nezvládnutý. Prostě od snaživého režiséra to byla (s)míchaná hororová tutovka, ze které se dá vybrat něco málo zajímavého pro oko diváka. 5/10 ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jediný premiantový hororový expert zde, bylo otázkou času kdy tento film podrobím své tajné a proslulé expertíze. A tak sem ten film podrobil své speciální expertíze, a byl sem nemilosrdný jako pán bůh neboli bůh, který zde ve filmu také je. A ti kněží byli tak moc zasvěcení své víře, že nepostřehli jak moc je tenhle film špatný. Já sem však prozřel a se svými přítelkyněmi - modelkami co mně živí, zatímco já se flákám, jsme shlédli tento horor. A je to špatný hororový film, film postrádá jakoukoliv atmosféru, hrdinka byť sympatická jako pařez, mi byla krajně nesympatická asi to bylo tím, že měla hlavní roli. Hlavní nesympatická hrdinka - Elizabeth Rice byla dezorientovaná, chovala se iracionálně a nezpůsobile, zbytek postav mají sice záblesk inteligence, ale pak to zabijí debilní větou. Příběh ten tady ani nebyl postavy chodí, mluví, sedí a mluví, stojí a nemluví, leží a mluví a vrchol je že stojí a koukají do dalekohledu. To o čem mluví je nezajímavé a nepodstatné. Z toho filtru co byl na kameře mně bolely oči, násilí zde sice je, ale je takové nehezké a špinavé, to neni pochvala. Ano masky a nějaké ty efekty, sou sice hezké, ale ty film nezachrání. Takže výsledek je jasný, odpad jak vyšitý, to říkám já největší hororový expert, odborník, specialista, znalec, guru, platinový člen hororového klubu........divné je že v něm sem stále jenom já, no chyba bude ve vás !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jo a v brzké době hodlám natočit největší hororový film, který smete všechny horory co sou na světě, to říkám já hororový expert, specialista..................a dál to znáte sami. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak rozporuplný film, až mi z toho běhá mráz po zádech. Herecké výkony jsou místy tak strašně mimo (hlavně ten kněz, tvl to je trága) že nechápete. Postavy se chovají nelogicky, nereagují ani v nejmenším jako normalní lidi, ale jako špatní herci, snažíc se hrát podle strašně brakovitého scénáře, který vykrádá Wana, Exorscistu, Flanagana, moderní horory jako Cybernatural atd. a vše se to snaží ukočírovat režisér, který nemá absolutně svůj osobní pohled na věc a všechny tyhle klišé taky klišovitě bez invence režíruje, přesto to tomu parchantovi nějakou záhadou funguje. Místy je to tak kurefsky nepříjemné a děsivé, že má drahá polovička půl noci nemohla chrápat a mě se po hororu už taky pekně dlouho tak blbě nespalo. Bál jsem se u toho a nechalo to ve mě něco, čeho jsem se bál, to se žádnému hororu nepovedlo už dlouho a jak řikám, je to paradox, protože scénář je nebetyčná mrdka a herci jsou jak z ústavu, přesto na konci toho debilního klišé bordelu zbyl strach a hnus v mysli a snech. Je to píčovina, ale jestli vás děsí démoni, tak ve vás na konci převládne spokojenost. Tak rozporuplný film jsem neviděl dlouho....může být vůbec spojení dobrá sračka? Může...je to The Faith of Anna Waters.50%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Pokud jste nikdy nevěřili v Boha, nyní je čas začít." A já asi věřím, protože Jeho jméno jsem během sledování téhle šarády často vzýval, asi takhle: "Ku.va Bože co tohle ku.va je? Dyk já to ku.va Bože vůbec nechápu!" A tak podobně. Nevím, jestli jsem dneska nějak extrémně nechápavý, nebo přepracovaný, nebo nesoustředěný, nebo se o mne pokouší Herr Alzheimer... A nebo je vina na straně jakéhosi šíleného Asiata, který stvořil scénář i režii za šest dnů a sedmý den odpočíval, jako muže a ženu ho stvořil, a viděl, že je to dobré... Džýzys co to plácám... No prostě nějak jsem nepochopil co v tom měl dělat ten livjátan (jehož přesmyčku jsem ovšem hned rozlouskl), co měl znamenat ten hýbající se potápěčský oblek, proč vlastně všichni ti lidi páchali seppuku, proč do toho motali babylónskou věž, atd atd, jen jsem na to v průběhu večerního živení se čuměl jak tupé hovado abych na konci zjistil, že vlastně ani pořádně nevím, o čem to celé bylo. Jdu si radši přečíst něco od Heideggera, jehož nesrozumitelné blábolení mi po tomhle scénáristickém galimatyáši bude připadat jako konzumní oddechová četba. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tong si zřejmě řekl, že když už bude poslouchat kecy o neoriginalitě, tak ať to stojí za to a rozhodl se v jednom filmu zrecyklovat duchařinu, strašidelný dům, vymítačsko-posedlý žánr a navrch přidal něco z té Bible, aby se neřeklo. A na mě to fungovalo. Atmosféra byla slušná, bubáci ušli, párkrát jsem se echtovně lekl a když se nad tím člověk zamyslí, tak samotný nápad s Babylónskou věží nebyl vůbec špatný. Na Elizabeth Rice v hlavní roli se dobře koukalo a tak jediný problém jsem měl s představitelkou Katie, která byla nesympatickým frackovitým jelitem a trochu mi vadil občasný televizní look. No ale to se dalo překousnout a celkový dojem tak zůstal překvapivě dobrý. 70% ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Elizabeth Rice by si mala v prvom rade pri natáčaní kontrolovať mimiku.Inak otrepané klišé bez špetky originality,ktoré mne osobne svojím priebehom maximálne liezlo na nervy.Odvarená kravína vykradnutá od A po Z v každom ohľade...Herecké výkony na úrovni lacného sitcomu a to decko posadnuté demonom musí mať minimálne Downov syndróm.... Jedna hviezda za relatívne slušné technické spracovanie,no to je každopádne malo.... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Offering“ je prostě jen další vymítací film, který na vás ze začátku může udělat dojem, že je zajímavější, než jakým ve skutečnosti bude. Nebude, protože všechno, co se zde děje, je jenom na oko, takové to pozlátko, pod kterým to nehezky hnije. Je fakt, že ta triková stránka, hlavně na konci, má pár momentů, které dovedou zaujmout. To je ale bohužel opravdu všechno. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Vcelku tradiční lekačka, která sází na mix několika hororových ingrediencí - exotiku, vymýtání, duchařinu. Docela se to daří, některé scény jsou povedené, některé vystraší a film si po celou dobu drží napětí a dobrý spád. Jinak ale celkem nic originálního, co by zůstalo dlouho v paměti. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka...Elizabeth Rice je sympaťanda a tvůrci se i snažili o jakous takous atmosféru. Lekačka na mě nezafungovala sice ani jedna (bohužel) , ale to mi nebránilo si film celkem i užít a dokonce se našly i postavy kterým se dalo fandit. Lehce nadprůměrná duchařina, pro méně otrlé jedince super volba, pro ostatní důvod naučit se morseovku. ()

Reklama

Reklama