Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 3

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Recenze (266)

depony 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba. Záběry a herecké výkony úžasný. Barevně odlišené japonské a korejské dialogy. Nějaké to násilí, něha, lesbický sex, vzdechy, výdechy, taky psycho a vlastně zajímavé zvraty. Já odcházel z kina spokojený. Díky. ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Neokoukaně historické, promyšleně dramatické, lehce romantické, vysoce estetické, otevřeně erotické, intimně lesbické, nárazově komické, perverzně lidské a moc hezké. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No. Kdybys si všiml režisér, obešel bych film obloukem. začátek není špatný a první dva dějové twisty taky ne, má to nápad a hezky to vypadá. Pak ale zklamal dramaturg a někdo, kdo by byl schopen říct, že je třeba námět oproti předloze poněkud upravit. Příliš mnoho dějových rotací a naprosto neskutečně dementní až hovadský konec to celé totálně zazdil. Mělo to končit jejich útěkem a radostí a finito. cokoliv dál vystřihnout. Naprosto zkažený film. A nějaký nahatý Asiatky, jejichž scény šly taky zkrátit na desetinu a ději by to nijak nevadilo, jsou jen dost lacinou úlitbou, aby se o filmu mluvilo. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Narazit v poslední době v kině na výtvarně krásně vybarvený film, který není víceméně brak, kýč, nuda, infantilní nebo akční flákota, to je umění samo o sobě. Po dlouhé době jsem se u něčeho:1. nenudila, 2.film nabízel víc než vizuální pokoukání či 3.psedofilozofování, které stejně nic objevného nepřináší. Film má mít erotickou atmošku,pro mě ne zcela silně úplně strhující, přesto má svoje působivé kouzlo. Úhel pohledu, realita a perspektiva podaná třikrát jinak dávkovaná do třech různých kapitol. Nejdřív se díváme očima komorné v zoufalé situaci, osamocené šlechtičny, která nemůže nikomu věřit a nakonec sňat.podvodníka a mizery, který ví, že v jeho pochybném prostředí se naivita, soucit a láska trestá dokonce i smrtí. Jen více podobných filmů, na které se dá koukat, aniž by člověk čekal na závěrečné titulky a litoval ztráty času a peněz. Když můžete něco ze zápletky předvídat a stejně nejde o nezáživný příběh, je to na dnešní cinema poměry výhra. Film navíc odlehčuje nadhled, humor a s ní související nápověda, že ničemu v životě se pro jistotu nemá hned věřit, ani brát smrtelně vážně. - A když už jsem u té důvěry... Největší výtku mám k tomu, že pohádková pointa filmu mě nepřesvědčila. Na šťastné konce u ztracených existencí nespoléhám, pokud se líbivé konce neodehrávají jen v něčí zoufalé fantazii. Ale kdo ví. Možná to byl záměr tvůrců ??? ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Ktovie, či veľkosť románovej predlohy neboli Parkovi prekvapivo na tiaž, určite sa mu podarilo perfektne zhustiť kostýmovú atmosféru a vybalansovať ňou digitálnu hĺbku. Skôr obmedzujú a mierne rušia prehnané peripetie, ktoré nemá plne pod kontrolou a nevie nimi súrodo kombinovať. Expresivita postáv potom vo vzájomnej diskrepancii chátra, v niektorých momentoch naopak prekvapí, ale chýba tomu dôvtip. A možno prefíkaná umelecká provokatívnosť. Určite tým ale nemyslím pritvrdenie lesbických scén, tie už dávno nie sú tabuizované, čochvíľa bude v kinematografii rafinovaných výklonkov erotiky tabuizovaných snáď viac v heterosexuálnej polohe. Ale to už je od témy. ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Park Chan-wook opět nezklamal! Nádherně audio-vizuální, ale i příběh je hodně dobře vyprávěnej a strukturovanej. 2,5 hodiny je už sice trchu moc, nicméně mi to uteklo rychlejc jak některý jeho předchozí filmy ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ač se v podstatě jedná o erotický thriller, nemohu si pomoct, ale mnohem více než samotná erotika, která je velmi dobře natočena, se mi líbila kompozice jednotlivých scén, v nichž Chan-wook Park dokazuje, že má smysl pro detail, smysl pro výběr barev a celkově naaranžování jednotlivých záběrů. To jsou obrazy, které hladí po duši. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem nečekal. Dlouho se mi do Komorné nechtělo a potom z toho vyleze jeden z nejlepších Korejských filmů, co jsem měl možnost vidět. A netvrdím to pouze díky precizně zpracované erotické stránce. Způsob jakým Park pracuje s manipulativním rozvíjením vztahů mě bavil ze všeho nejvíc. Navíc jsem si opět potvrdil, že Jin-Woong Cho je sázka na jistotu. Tady ztvárnil úchylného psychopata a popral se s tím s velkou dávkou osobitosti. Pro mě nejlepší Parkův film už jen z toho důvodu jak pracuje se sebemenšími detaily. ■ Nemůžu si pomoct, ale Yong-Nyeo Lee ve mně vzbuzuje děs. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Na Komornou jsem se moc těšil, pro Parkovy filmy a rozplétání jejich zašmochrdaných zápletek mám tak trochu slabost. Jenomže tady ani není moc co rozplétat a hlavně, celé vyprávění je značně natahováno spoustou nezáživných a opakujících se scén, takže mě to vleklé tempo s nechutně přestřelenou stopáží dosti nemile překvapilo. Vizuálně i stylisticky opět prvotřídní, obsahově poněkud ploché a nedotažené. A na můj vkus tam bylo málo chobotnic. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Podmanivá atmosféra ma hneď vtiahla do deja a nepustila ma ani po záverečných titulkoch. Krásna hudba, kostýmy a prostredie už len zlepšujú estetický zážitok. A samozrejme si treba brať z tohoto filmu ponaučenie milí páni. Žena je prefíkanejšia ako my :D ... a krajšia :D ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí zvedám na 5, protože až napodruhé to do sebe teprve všechno nádherně zapadlo. Skvělá atmosféra, herci a soundtrack, ale především kamera. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec se kloním ke čtyřem. Je to něco naprosto jiného: na jihokorejskou poetiku musí mít člověk náladu, ale já ji zrovna měla. Komorná se mi líbila, uteklo to, když se příběh zamotal a nebylo jasné, kdo vlastně podvádí koho, užívala jsem si film ještě více. Erotická linka a líbivé exteriéry to navíc krásně podtrhly. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s korejskou kinematografií nedopadlo špatně, jenom bych při dvouapůlhodinové délce asi čekala trochu větší katarzi na závěr. Rozdělení na tři části bylo zajímavé, erotické jiskření mezi hlavními hrdinkami fungovalo bezvadně. Skoro 4*. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* stylově vytříbené drama, které přináší erotický příběh plný "nečekaných" zvratů a intrik. Děj nám režisér servíruje útržkovitě, takže všechny souvislosti budou vyjasněny na konci. Příznivci jihokorejské kinematografie si užijí, protože dostanou její typické ingredience. Na mě však nijak výrazně nezapůsobil a čekal jsem od příběhu něho víc. Asi si dám od východní Asie na čas pokoj, protože jsem tam na žádný "skvost", který by mě naplnil, jsem už dlouho nenarazil. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller s skvěle úchylným humorem a v podstatě téměř pornografickými scénami, každý milovník vybrané literatury se jistě minimálně lišácky pousměje. Dlouhá stopáž mi nevadila (vybral jsem si navíc extended verzi). Mrzelo mě, že třetí část postrádá napětí a zajímavost prvních dvou částí, ale i tak se jednalo o velmi netradiční zábavu. Ještě mi trochu mi vadilo, že chobotnice zůstala v akváriu. :-) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápem to všeobecné nadšenie a vysoké precenenie tohto filmu. V podstate to bol typický manipulatívny thriller, ktorý sa ťahal fakt v nesmierne zdĺhavom a nudnom tempe. A tie dva zvraty v deji, na ktorom bol celý film postavený tomu ani moc nepomohli. Ten prvý zlom bol síce skvelý, ale ten druhý som už viacmenej očakával. A celkovo po dejovej stránke žiadna sláva. Ale zato vizuálna stránka filmu bola vynikajúca a tá atmosféra kórejského vidieckeho panstva bola unikátna. Škoda, že sa to nedá povedať aj o dejovom vývoji... ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Hodně divný a ujetý. Dvě hvězdičky jsou za kostýmy a výpravu, to je opravdu špičkové. Zbytek zůstal dost nepochopen. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

len dalsi priemerny film na tema : pokrytectvo, intrigy a honba za majetkami, jedine co sa da realne vo filme prezit je bolest a utrpenie. Reziser Chan -Wook Park //Old Boy 2003, Jsem Kyborg ale nevadi 2006/ ma pomale tempo filmovania a pribeh plynie len volne, nejake akcnejsie strhujuce casti nehrozia. Fakt nechapem, co uzivatel MikoNR1909 myslel tymto vetou "Skôr obmedzujú a mierne rušia prehnané peripetie, ktoré nemá plne pod kontrolou a nevie nimi súrodo kombinovať. Expresivita postáv potom vo vzájomnej diskrepancii chátra, v niektorých momentoch naopak prekvapí, ale chýba tomu dôvtip. A možno prefíkaná umelecká provokatívnosť" - ale podla mna to smrdi tou extremne smradlavou zumpou zvanou filmova teoria. No nic, ja som laik - nedouk a som na noze s vystudovanymi filmovymi teoretikmi -elitarmi. A namiesto filmovej teorie som presiel rovno na filmovu prax - tzn. napozerat a vidiet toho co najviac. 50 % ()

Reklama

Reklama