Reklama

Reklama

Komorná

  • Jižní Korea Agasshi (více)
Trailer 3

Šlechtična Hideko žije v ústraní na venkovském panství se svým strýcem a poručníkem. Chlípný strýc vychovává Hideko přísnou rukou a čeká, až dospěje, aby si ji mohl vzít a zmocnit se jejího bohatství. V domě se však objevuje podvodník, který zosnuje příchod mladé komorné Sukhui ve skutečnosti chudé kapsářky, která mu má pomoci nebohou Hideko svést. Dobře promyšlený plán ale začíná hatit vášeň, která mezi dvěma dívkami zahoří. Brzy navíc přestává být jasné, kdo koho ve skutečnosti podvádí. Příběh bestselleru Zlodějka spisovatelky Sarah Waters do japonsko-korejských reálií 30. let 20. století převedl jeden z nejvýraznějších jihokorejských režisérů současnosti Park Chan-wook a vytvořil dynamický thriller plný zvratů prodchnutý podmanivou erotickou atmosférou. (Aerofilms)

(více)

Recenze (266)

campix 

všechny recenze uživatele

Poměrně hodně překvapivá záležitost, která je především velmi dobře napsána (původní knižní předlohu jsem neznal), a několik twistů schovaných v ději, je hodně povedených. Překvapilo mě množství vkusně natočených až erotických záběrů a vlastně celkově technická stránka, byla na velice dobré úrovni. Samozřejmě se jedná o asijskou kinematografii, takže to chce chvilku čas než si zvyknete na drobné odlišnosti. Zároveň největším nepřítelem Komorné je její stopáž, které by se dala rozhodně nějak rozumněji sestříhat. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Erotično snímek prostupující bohužel moc nefunguje, takže je spíš otravné, než aby vzrušovalo. Dějových zvratů je ve filmu sice dost, přesto Komorná po čase začne trochu nudit. Mám pocit, jako bych sledovala jednu velkou úchylárnu made in Korea, sice vizuálně zdařilou, ale to mi nestačí. (45%) ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Asi největším problémem tohoto filmu jsou pro mě dvě hlavní postavy-šlechtična Hideko a její komorná. Asiati vypadají totiž strašně podobně a tyto dvě ženy si byly podobné jako vejce vejci. Zkrátka mnohokrát jsem měl problém rozlišit, jestli je to ta komorná, nebo šlechtična. Ještě k tomu jsem film viděl v korejštině a japonštině (oba jazyky se prý čas od času střídali, což jsem fakt nepoznal) s titulky. Kdybych viděl film nadabovaný a komornou by mluvila žena s hlubokým hlasem a šlechtičnu druhá žena, která by mluvila jako by vdechla trochu helia, asi by problém odpadl. No a když došlo na to, že se obě dvě ženy promíchali a vydávali se jedna za druhou, byl jsem úplně v koncích. Jinak ze začátku je film hodně zmatený a první 45 minut pořádně nevíte, co se děje a pořádně kdo je kdo (u některých postav to nevíte do konce filmu). Pak se ale situace začíná trochu objasňovat a v druhé části je film daleko více odvážnější. Pokud máte rádi explicitní záběry lesbického sexu a lízání asijských rozkroků, budete se dobře bavit. Dokonce uvidíte i obrázek sexu s chobotnicí (btw pan režisér Park má chobotnice nějak v oblibě, když si vzpomenu na Oldboye a scénu, kde se pojídá živá chobotnice). Obecně lze říct, že druhá půlka filmu je výrazně svižnější, jasnější a odvážnější, než ten celkem nudný začátek. Celkově ale musím říct, že mi film nedostal natolik (hlavně příběhem), abych dal více než 3 hvězdy. 6/10 ()

midget 

všechny recenze uživatele

Ne, že by se Park Chan-Wookovi adaptace románu Sarah Waters vyloženě nepovedla, ale další z jeho variací na spletitá spiknutí uvnitř jiných spiknutí je svým způsobem snadno předvídatelná a repetetivní. Všechno, včetně rádoby důmyslné asijské erotiky, sráží Komornou na úroveň průměrných korejských kostýmních dramat. ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Já toho Parka absolutně zbožňuju... Jeho způsob vyprávění a jeho nenásilná práce s časovou linií mě pokaždé rozseká. Komorná je poněkud jiný snímek, než jeho předchozí filmy, které jsem měl tu čest vidět, především díky zasazení do nedaleké minulosti, jež tomu dalo mírně DeSadeovský rozměr. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

No perverzní to bylo jak prase (ještě teď slyším zvonečky znít). Úchvatný ARTový počin, jež zdůrazňuje, že Japonci jsou fakt úchylní, když před spaním snívají o zamilovaném páru ve složení: ŽENA a CHOBOTNICE. Rovněž nad předčítáním chlípných pohádek chlípným všivákům jsem kroutil hlavou jako motýl Emanuel nad stavbou chemičky ve svém rajónu. Strýc nošený po zahradě v nůši byl k popukání, tedy do té doby, než šel sekat končetiny neplatičům do útulného sklípku. Zápletka famózní, OST bezchybné. Poněkud delší metráž není na škodu. 87% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Scénář asi příliš lidí na zadek neposadí, obzvlášť mají-li od Parka už něco nakoukáno. Samotné vyprávění a mistrovská technická stránka filmu však naprosto excelují. Chytlavé a krásné na pohled, co víc si od filmu přát. Skvělý záporák a povedené výkony bez korejsky (snad pro všechny ne-Parkovo) typického hereckého patosu dopomohou film vyzvednout ze solidního nadprůměru ještě o něco víš. 9/10 ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

korejským filmům nerozumím,a po těch pár kouscích,které jsem viděla,ani vlastně nechci....hvězdička za jakýs takýs zamotaně rozmotaný příběh,ale byl na můj vkus příliš prokládaný sexem.....kdybych se chtěla podívat na nějaký film s erotikou,nepůjdu na něj do kina,aby mi tam za krkem funěli diváci se zjitřenou fantazií (ke všemu úplně cizí lidi :-D )....poučení pro příště - nechtít se nechat překvapit,ale řádně předem obsah filmu prostudovat ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Spousta triků v rukávu a zpětné přehrávání scén z nových pohledů, co radikálně změní kontext. Tak to dopadá, když se ženy naučí od svých mužů hrát jejich manipulativní hry. Režisér Old Boye nám naservíroval sice dlouhý, ale hodně chytrý psychologický thriller plný efektních záběrů, kde zamotané vyprávění vyžaduje pozornost diváka. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Zbytečně "přetwistovaná" skoro (spíš) povídka, která je zbytečně přepálená stopáží, ale je hutná atmosférou, skvělým vizuálem (jak jinak u Parka) a vzrušující erotikou. Skoro bych rád řekl geniální. Ale ona délka a "Já jsem převezl tebe, ne já tebe, ne já vás, ne my tebe..." genialitě přestřihla chapadla. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V záplavě stejnorodých neoriginálních amerických ujetin a českých bezduchých patlanin jsou ty asijské výtvory opravdu svěžím větrem a dokud se jich nepřesytím, musím se jim věnovat víc. Ta exotika Dálného východu totiž sálá ze všech stran a mě ty korejské thrillery ohromně baví. Sice tady musí člověk zařadit maximální fokus, aby se rychle neztratil, hrátky se všemi správnými filmovými prvky mu to ovšem hravě vykompenzují. [viděno v KVIFF.TV 21.8.2022] ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Napínavé, poutavé, chytlavé, sympatické, erotické, manipulující, výtvarné, obrazové. Někomu se Park líbí, někomu ne. Mně se tohle dvouhodinové vyprávění líbilo. Jasný, asiati jsou zvláštní a zvláštní jsou i nějaké části děje, viz. předčítání. Výtvarně a obrazově skvělé, natočeno a vyprávěno tak nějak čistě a barevně, postavy jsou charakterově dobře zahrané, děj je napínavý, občas odlehčeno černým humorem. V půlce děje nastává zlom a čekáte, kdo s kým a proti komu. Jako holka jsem ráda (nechci spoilerovat), pro pány pár erotických scén. Celkově to na mě působilo hrozně dobře a bylo tam tolik prvků, že tohle jednou vidět nestačí. ..teda to uteklo jak nic, fakt dobré to bylo.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(130/2017) / Nestačil som žasnúť nad dokonalou formálnou stránkou filmu a naozaj z tohto hľadiska sa jedná o špičku posledných rokov, každá jedna scéna premyslená do detailu. Príbeh je inak zaujímavý a má aj super záver, ale nejako extra do psychologickej hĺbky sa nešlo a v jadre tu máme nakoniec docela prístupnú erotickú romantiku šmrcnutú thrillerom a mystery. A samozrejme všetkému dominujú krásne herečky. (7/10) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Bylo to opravdu tak dobré? Vlastně těžko říct. Musím přiznat, že začátek mě naprosto dostal. Hrozně mě to bavilo. Potom přišla část, kdy začaly probíhat zvraty a vy jste byli překvapení, ovšem bohužel bylo stejně jasné, jak to celé dopadne. To je asi nejslabší místo celého příběhu, vyvrcholení. Jinak film si myslím, že je to skvělý. Pro zápaďáka je tam opravdu hromada naprosto nepochopitelných věcí. Musím říct, že úchylky asiatů jsou fascinující a děsivé. Osobně jsem byl i velmi mile překvapen z hereckých výkonů a charakterů postav, které většinou pro mě jsou v asijských filmech slabými místy. Zde ne. Má to opravdu své specifické kouzlo a přiznám se, že bych byl klidně i zvědav na americký remake. Moc bych chtěl vidět, jak by dokázala americká "kultura" zk*rvit takovou věc. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s tvorbou vychvalovaného Chan-wook Parkera a určitě není poslední. Stopáž je v případě tohoto filmu trochu přestřelená, ovšem nudit mě to nezačalo a to díky převratu v příběhu. Jednotlivé kapitoly se mě zdály, že by mohly být pokaždé jiný film a líčily přitom daný příběh z několika úhlů pohledu. To se však neděje a zapadají do sebe jako meč do pochvy (penis chcete-li). Lehce posmutnělý jsem byl z toho, že nezůstává na divákovi, aby si situace a chování hrdinů domyslil. Na druhou stranu jsem dostal přesný manuál jak film byl vlastně zamýšlen. Takže nebyl prostor na otázky a mohl jsem se věnovat plně pozoruhodným aspektům filmu. Defakto v každé pasáži jsem si našel něco co mě ohromně bavilo. Ať už to byla velmi pěkná práce kamery, libozvučný soundtrack či herecké výstupy. To bylo pro mě asi nejzvláštnější, jakoby režisér říkal teď se kochej erotickou scénou, teď poslouchej slova, teď medituj společně s prostředím, teď se prostě bav. Nezvykle otevřená "telenovela" v prostředí asijské kultury mě nadchla a občas pocukala v kalhotách. Film mě tv něčem film Pestrobarvec petrklíčový. Zde však byl režisér odvážnější. ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Jak jsem viděl v programu Park Chan-Wook, bylo jasné, že víc nemusím vedět a vyrazil jsem na film zcela naslepo. ,,Přece nemůže zklamat, když se mu to za jeho tvorbu podařilo jen jednou.“ Jaký je výsledek? Rozpolcený. I když mě Park těmi svými režisérskými ujetými nápady, způsobem vyprávění a audiovizuálem opět pobavil, nemůžu už tak stoprocentně říct to samé o samotném ději filmu. Tím netvrdím, že by to bylo vyloženě špatné, očividně si to u spousty lidí nadšení najde, někomu možná jen postačí velice koukatelné lesbické scény, ale jsem u něj zvyklý na jiný standard a nezbývá mi, než stále vysněně doufat, že ještě někdy udělá další špičkovou Vengeance trilogii nebo něco jiného temnějšího, duchaplnějšího a vážnějšího (zde chybí tak trochu zapsaná v žanru „komedie“) rázu, jak jsem u něj zvyklý. (Kino Hvězda; 23.8.’16) ()

Reklama

Reklama