Reklama

Reklama

Gyoseob

TV spot

Obsahy(1)

Při nedovoleném vstupu na území Afghánistánu je talibanskými teroristy zajata skupina křesťanských misionářů z jihokorejské presbyteriánské církve. Rukojmí jsou využiti ve snaze teroristů získat peníze a vynutit brzký odchod jihokorejských sil ze země. Na jejich záchranu je Jihokorejskou republikou vyslán diplomat Jae-ho (Jeong-min Hwang) v doprovodu člena Národní zpravodajské služby Jižní Koreje (NIS) Dae Sika (Bin Hyeon). Jde o nebezpečnou misi, kde nejsou ohroženi jen rukojmí, ale nakonec i samotný Jae-ho a Dae Sik. (mikki089)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (10)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Korejští misionáři si vyjeli otestovat míru utrpení do Afghánistánu a zjišťují, že samopal je hrozivější, než Ježíš... Navíc svým sebevražedným turistickým výletem pustí dolarovému účtu korejské vlády pořádně žilou. Naštěstí i když je korejská diplomacie jako slon v porcelánu, má i nějaké kompetentní lidi Jae-ho (Jeong-min Hwang) v doprovodu člena Národní zpravodajské služby Jižní Koreje (NIS) Dae Sika (Bin Hyeon) ve své misi spojenými silami uspějí. Patriotické drama s pár zajímavými momenty, ale je to relativně slabé, čekal jsem od tvůrců více nápadů a dramatu. Byť nepopírám, že reálie Afghánistánu a místní chaos vystihli dobře. Viděno v prosinci 2023. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Proboha, to je ale nápad! Jihokorejští misionáři ilegálně vstoupí na území Afghánistánu a diví se, že jsou zadrženi a uvězněni. Afghánistán, blbečkové, neleží v Evropě, kam může prakticky kdokoli ilegálně vniknout a očekávat, že jej tady luxusně ubytují a ještě mu budou platit sociální dávky a on je na oplátku kulturně obohatí. Muslimové o žádné kulturní obohacení křesťanstvím nestojí. Kromě toho do Afghánistánu každou chvíli někdo vtrhne a chce tam zavádět své pořádky. Tamější obyvatelé jsou na to zřejmě už alergičtí. Zdá se, že mají specifickou mentalitu, neboť když je chvíli nikdo neokupuje, bojují sami mezi sebou, ale proti zahraničnímu agresorovi se dokážou spojit a zatím všechna cizí vojska odtamtud potupně odtáhla. Hned na začátku filmu se ukazuje, že Afghánci vědí, jak je třeba přivítat osoby, které ilegálně překročily hranice. Na webu (Seznam) už před delším časem psali, že po odchodu US a dalších cizích vojsk převzal kontrolu nad zemí Talibán. Od té doby se tam asi nic moc neděje nebo o tom aspoň naše sdělovací prostředky neinformují. Američané by si měli uvědomit, že někam tu svoji demokracii nenacpou a nenacpou, protože lidé ji tam nechtějí a nechtějí. Kdo čeká vysloveně akční film, bude zklamaný. Přínos tohoto filmového díla je etnografický (afghánský kolorit a mravy) a psychologicko-sociologický: korupce, prolhanost, tupost a honba za senzacemi je patrně celoplanetárním jevem existujícím bez ohledu na tam či onde panující politické režimy. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Akcni film inspirovany skutecnou udalosti , cimz jakoby ziskava na vyznamu. 23 korejskych misionaru bylo v pocinajicim blizkovychodnim konfliktu na pocatku nultych let uneseno Talibanem.  Jsou tu tri centralni charismaticke postavy vyjednavacu. Film vypada dobre kvuli slusnemu rozpoctu, ale akce prekvapive moc neni. Dej se soustredi na vyjednavani , na nahodne a byrokraticke prekazky. Radsi se podivejte na The covenant (2023) nebo na Kandahar (2023). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

EvilPhoEniX to vystihol trefne. Je to solídny thriller plný vyjednávania. O Akcii to tentoraz fakt nie je. Politické pozadie nie je dvakrát dobre vykreslené. Takisto tu chýba nejaká hlbšia myšlienka. Proste len taká ukážka, čo v tom Afganistane ten hnusný Taliban robí. Škoda, že celý film nebol tak napínavý ako finálne vyjednávanie s hlavným bradáčom. Takže celkovo to je ok jednohubka. 6/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jížní Korea vs Taliban! Poměrně neznámá korejská režisérka natočila korejskou variaci na americké Zero Dark Thirty ( mnohem raději bych však viděl variaci na 13 hodin či Black Hawk Dawn), ale jde o netradiční námět, který u Korejců není úplně zvykem. Příběh pojednává o korejských misionářích, kteří jsou zajatí Talibanem v Afghanistánu a to má na svědomí korejský diplomat a velká herecká hvězda Hwang Jung Min, který se snaží s Talibanem dohodnout o propuštění rukojmích. Sekundovat mu bude Hyun Bin, takže o herecké hvězdy tu není nouze a produkční hodnoty jsou jak je zvykem velmi vysoké, ale stačí to ? Mně ne. Akční scéna je tu všehovšudy snad jen jedna, sice výborně natočená automobilová honička s fightem v autě, ale to je fakt málo. Celý film se soustředí jen na vyšetřování a vyjednávání až moc "krok za krokem" a chvílemi je to trochu nuda, někoho to však baví, já bych raději uvítal přestřelku s teroristy či mučení. Oceňuji však trochu něco jiného než příběh o hitmanovi či gangsterech, ale příliš mě to nenadchlo. 6/10. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Film je natočen podle skutečných událostí o záchraně skupiny jihokorejských rukojmích z rukou Talibánu. (mikki089)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Jordánskom kráľovstve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama