Reklama

Reklama

Marvellous

(TV film)
Trailer

Obsahy(1)

Neil Baldwin se narodil po 2. světové válce a má potíže s učením. Chuť do života mu však nechybí a s podporou jeho matky Mary zanechává své práce řezníka, aby se přidal k cirkusu jako klaun Nello. I Když cirkus odjede bez něj, nepřestává věřit. Stěhuje se na univerzitu v Keele, kde jeho matka pracuje jako uklízečka. Sám ze sebe neoficiálně udělá "uvítače" nových studentů. Je mu svěřena správa jeho vlastního neoficiálního fotbalového týmu, který je pojmenován po něm. Roku 1992 se stává maskotem a kustodem svého oblíbeného fotbalového klubu Stoke City. Neil si neklade žádné meze - jeho zájem o náboženství ho dovede k amatérskému kázání, zatímco si sám sebe představuje v parlamentu u čaje s premiérem nebo na univerzitě v Cambridge, kde se seznamuje s princem Andrewem a dostává se tak na Vánoční kartu královny. S jeho nezdolným odhodláním překonat životní překážky a smrt jeho milované matky je Neilův život - ÚŽASNÝ. (JirkaLexa)

(více)

Recenze (24)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna veľká pravda od cirkusového klauna Nella - kto chce byť šťastný, tak by sa mal v prvom rade o tom rozhodnúť. Krásny film o jednom človiečiku, ktorého vnútro bolo čisté ako kryštáľ, plné dobra a nezištnej lásky k ľuďom. A ľudia niečo také vycítia a mnohí aj oplatia. Len málo filmov naplní diváka toľkým pozitivizmom. 85/100 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Vždycky jsem chtěl být šťastný, tak jsem se rozhodl, že budu". A já za sebe konstatuji, že jsem byla taky šťastná za tuhle příjemnou srdeční masáž. Po dlouhé době opět pohlazení na duši, dojemné a přitom úsměvné s celou hromadou hlášek, které mně nedovolily podlehnout přílišnému smutku a které tam občas také probleskly. Neil - Nello svérázná bytost v podání senzačního Tobyho, si mě získala svým postojem k různým životním situacím, to bylo něco, co u mě občas vyvolalo nejen smích, ale našlo se tam i pár momentů k zamyšlení. Někdy je i v jednoduchosti krása a hluboká pravda. Jeho maminku, tu jsem milovala od prvního okamžiku. Gemma Jones jí hrála tak sladce, že to ani jinak nešlo. Bylo - nebylo přesně všechno takhle i v reálu, tak to jsem vůbec neřešila. Dívala jsem se na Marvellous srdcem a to mně hlásá, že mám jít až nahoru a jen houšť takových bezva perliček ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako ja “neviem” čo napísať. Krásny, veľmi milý film, ktorý Vám dokonale vylepší náladu! Nedokážem mu nič vytknúť .. aj keby som akokoľvek chcel ❤️⚽️❤️ nedá sa. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný příběh o neobyčejném životě zcela obyčejného člověka. Ryzí ukázka toho, že dnes ještě stále není všeobecně uznávaným synonymem ke slovu "hodný" slovo "blbý". Mnoho lidí to tak již vnímá, ale stále se najdou světlé výjimky a konkrétně v tomto snímku, je takových výjimek požehnaně. Krásný příběh plný lidskosti a porozumění, který je tak moc anglický, jak jen to bylo možné. Velice mě překvapila kvalitní režie, pro mě nepříliš známého režiséra a prvotřídní výkon podstatně známějšího Toby Jonese. Film, který má rozhodně potenciál divákům zvednout momentální náladu, takže pokud se nenacházíte v ideálním duševním rozpoložení, tak jej nejvřeleji doporučuji. Pokud snad máte náladu dobrou, tak jej doporučuji taktéž. Nic tím nepokazíte. Slabší 4 hvězdy. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film o jednej čistej, prečistej dušičke, ktorý vám privodí dobrý pocit na duši. Pocit, že na svete sú aj dobrí ľudia. Ohromne sa mi páčili tie kratučké okamihy, kedy sa vo filme objavili skutoční ľudia. Toby a Gemma to zahrali výborne, ale tentokrát dávam všetkých 5 hviezd príbehu, podivuhodnému príbehu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdyby jste náhodou nevěděli, proč je fotbal pro Angličany něco jako náboženství, něco jako smysl života... něco jako život sám, pak si pusťte tenhle malý velký film a pochopíte. Pobavily cameo role fotbalových legend Lou Macariho a Gary Linekera, nebo cameo samotného Neila Baldwina. Pro mě film citovka i díky tomu, že kdybych nefandil už skoro dvě dekády Manchesteru United, pak by moje fotbalový srdce bilo právě pro Stoke City FC... protože ten klub, ten bídnej klub, nejde nemilovat. A... "She stood there laughing. Ha ha ha ha. I put my dick in her hand and she laughed no more. Whoooaaaaaaahhhhh. Why Why Why Delilah..." ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Před puštěním filmu doporučuji nastudovat, kdo to Neil Baldwin je a jaká je jeho pozice u Stoke. Pak možná na film získáte trošku jiný náhled. Já osobně se k příběhům divných lidí, kteří nějakým způsobem získali věhlas, stavím rezervovaně a je jedno, jestli jde o fikci, nebo o příběh podle skutečných událostí. Nicméně Marvellous mě oslovil ať už svou laskavostí, výborným výkonem Tobyho Jonese, anebo tím, že je to film o fotbale. Líbila se mi i občasná přítomnost skutečných aktérů v podobě samotného Neila Baldwina či trenéra Lou Macariho. Mohl bych mít sice tisíce a jednu připomínek, ale s výsledným efektem jsem spokojen. 70% ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Krásná duše, krásnej film, nádhernej, jemnej, lidskej výkon Tobyho Jonese, nápad s prostřihy na dialog s tím skutečně hlavním hrdinou a další reálné postavy příběhu je skvostný. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem měl celkem obavy, jestli jsem vůbec pustil správný film, jelikož cca první půl hodinu (možná i více) nic nenaznačovalo tomu, že by se mělo jedna o film s fotbalovou tématikou - to byl také hlavní důvod, proč mě snímek zaujal. Nicméně jak film plynul a já se postupně více a více seznamoval s hlavním hrdinou Neilem, začal mi tento chlapík a samozřejmě i film přirůstat k srdci a vyklubala se z toho nakonec opravdu nádherná, příjemná a vtipná feel good komedie, kterou jsem si opravdu moc užil. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Kto by dobrosrdečnému klaunovi povedal Nie? Vo filme asi nikto. Možno preto, že bol taký nebojácny a úprimný mu každý prikývol a vyhovel každej jeho neobyvklej požiadavke. Práve vďaka tomu sa dostal kam chcel. Aké pozitívne a ľudské. Bohužiaľ v bežnom živote to tak vačšinou nefunguje a každý vás pošle tak akurát do .... kade ľahšie. A práve to tu nebolo ukázané, aj keď si myslím, že jeho život nebol stále ružový. On si to asi neuvedomoval, resp. si problémy nepripúšťal a veril, že všetko sa dá veľmi ľahko vyriešiť. A vačšinou sa mu to aj podarilo. Aký to šťastný človek! Mne ovšem pripadal smutný a vnútorne opustený, aj napriek tomu, že mal veľa kamarátov. Aspoň tak som to vycítila z Tobyho prejavu. Myslím, že Neil bol v skutočnosti šťastný a jeho život bol omnoho zaujímavejší, než ako nám ho prezentovali. A takisto mi vadilo, že sa k nemu všetci chovajú ako k malému retardovanému chlapcovi. Tým pádom to celé vo mne vyvolalo len súcit a smútok. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Byla jsem nadšená hned z několika důvodů. Za prvé téma- kromě problematické mládeže se věnuji a zasazuji o integraci tkzv. ,,jiných lidí" do široké veřejnosti. A že to je možné i u nás, krásně dokazují třeba The Tap Tap. Mimochodem jsem byla v Únoru na jejich veřejném koncertu na Václaváku a byla to pecka. Za druhé je skvělé, že jde o skutečný příběh a nejde o nějakou fiktivní postavu jakou je Forrest Gump. Za třetí forma natočení - je originální, svěží, dojemná, je to opravdové a pobaví. Když se Neil zeptá duchovního po jejich rozhovoru, jestli se mu ulevilo, málem jsem spadla ze židle, jak mě rozesmáli. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

"Najdi si práci! Ale já už mám novou práci. To je skvělé a kdy ti ji nabídli? Zítra!" Opět další s filmů, do kterého bych tohle opravdu nečekal a nedbal několikeré doporučení jiných, na zhlédnutí. Raději jsem film neustále odkládal a nacházel stále další, mnohem zajímavější dílka :o) Nakonec jsem se rozhoupal a opravdu bych si nejraději obrazně nafackoval :o) jelikož ten film je opravdu geniální! Geniální ve všem, co jsem ve filmu viděl. Je citlivý, zábavný, poučný a prostě dokonalý. Pokud čtenář tohoto komentáře film ještě neviděl, tak opravdu není nad čím váhat. Opravdu! ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Jednohubka, ktorá Vás určite rozveselí, a nabije pozitivizmom. Skvelý Toby Jones, do toho futbalové zátišie ktoré môžem, a vo výsledku milé prekvapenie:). Nazdar ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Nejpozitivnější film prvního čtvrtletí:o) "Momentálně přistižený" Nello mi od začátku vykreslil úsměv na rtech a jeho optimistický životní přístup mě dostal do úplné pohody. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Toby Jones je druhý Simon Pegg, len o 13 cm nižší a pár kíl ťažší. Zvláštny zjav, ale jednoducho má niečo do seba. Neskutočne pozitívna, nenápadná záležitosť ktorá pomalinky odkrýva nie len príbeh jednoduchého, no zároveň pozoruhodného a vtipného človiečika. Veľmi mi imponovali skvelo vymyslené scény so skutočnými ľuďmi. Na otázku šťastia je napísaných milión článkov, úvah, rád, kníh - neexistuje asi nikto, kto by si ju už raz nepoložil. Ak sa ju niekto opýta mňa, za tento film ako odpoveď sa rozhodne nebudem hanbiť... ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Maly velky film o zivotnim pribehu maleho velkeho muze. Po Detectorists dalsi skvely pocin Tobyho Jonese plny nenapadne hloubky a moc sympatickeho humoru. Doporucuji aplikovat coby antidepresivum az vam bude smutno. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tento obrovsky pozitivní film, kde hlavní hrdina i když je intelektuálně zaostalejší, dokáže díky silnému odhodlání a velké sebedůvěře opravdu téměř vše, mě příjemně překvapil a rozhodně si zaslouží po dvou letech od vzniku víc než 152 diváckých hodnocení a vyšší známku. Tato komedie natočená na motivy skutečného příběhu potvrzuje stoprocentně heslo: "Nebát se a nekrást" a štěstí lze jít naproti. Doporučuji všemi devíti :-) [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podivný film o podivnom chlapíkovi menom Neil Baldwin, ktorý sa vďaka svojskej osobnosti stal akýmsi maskotom univerzity Keele a futbalového klubu Stoke City. Film človeka viacmenej donúti s Neilom sympatizovať, ale inak ten film sám o sebe ma ničím obzvlášť nezaujal. Aj keď sa mi páčilo ako na Neila ostatní nahliadali a napriek jeho duševnej poruche ním neopovrhovali, práve naopak - chceli mu za každú cenu dať pocítiť nejakú výnimočnosť. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o takových "pomalejších, kteří ke štěstí přišli". Ikdyž je to dle skutečné události a fotbal je všudypřítomný, moc mě to nezaujalo. Navíc mi hlavní představitel nesedí, pamatuji si ho z Anthropoida. Nemastné, neslané. ()

Reklama

Reklama