Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotograf Serge (Jean-Claude Brialy) sa zamiluje do dievčaťa, ktoré sa náhodou objaví na jednej z jeho fotografií. Rozhodne sa ju za každú cenu nájsť a vyvesí plagáty s jej podobizňou po celom meste. Vôbec netuší, že Anna (Anna Karina) pracuje v tej istej spoločnosti ako on a dennodenne ju stretáva... (edie sedgwic)

Recenze (5)

fragre 

všechny recenze uživatele

Velmi barevný, luzně psychedelický a občas výstřední film-muzikál. Leč všechna ta barevnost, extravagance i veselost nemůže zakrýt všeobecnou melancholii, která filmem proniká. Hlavní hrdina se zamiluje do obrazu dívky, a ve snaze ji najít polepí jejím ikonickým portrétem celé město, ale je tak soustředěn na ten obraz, že živý originál míjí bez povšimnutí. Už zde moc obrazů (virtuální realita) poráží běžnou realitu. Skvělá hudba Gainsbourgova silně zvyšuje účinek filmu: https://www.youtube.com/watch?v=owhbipZnuCg ()

Mbali 

všechny recenze uživatele

Je to šedesátkové, barevné a "oui, tout est possible". Sice mi k té vší hudbě, lásce a zadumaným tvářím zamilovaných chybí ještě o krapet více procházek po městě... ale Anně Karině a jejímu milému tu mně blízkou pařížskou zádumčivost, melancholii, nikdy nekončící hledání dokonalosti okamžiku a prchavou fatalitu (kde taky jinde než v Paříži! Anebo...?) docela věřím. Konec nejvíc svůj a tak to má být. A je tam Gainsbourg - a je sakra zábavný! Je cherche en même temps l'éternel et l'éphémère. ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Nie som fanusikom muzikalov, ale film, ku ktoremu zlozil hudbu Serge Gainsbourg nemoze byt zly. Typicke 60. roky vo francuzskom filme, krasna Ana Karina, skvele piesne a pre mna osobne necakany zaver. ()

Reklama

Reklama