Reklama

Reklama

Scream Queens - Season 1

(série)
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, 2015, 9 h 13 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Skyler Samuels, Lea Michele, Glen Powell, Diego Boneta, Abigail Breslin, Keke Palmer, Nasim Pedrad, Lucien Laviscount, Oliver Hudson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (9)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Ona je to vlastně opravdu šílená blbost. Namyšlený barbínky se snaží někdo zabít a že si to některé hodně zaslouží! Emma Roberts byla vážně skvělá až mi byla protivná a sama jsem měla chuť jí zabít. Nicméně i když je to blbost, tak jsem se na to nemohla přestat dívat. Je to totiž skvěle napsané a velice chytlavě udělané. Navíc mě vrah docela překvapil, jelikož jsem měla úplně jiné podezření. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě teď jsem překvapený, jak dobrý to je seriál a to v několika směrech - jako komedie, kde se záměrně přehrává, aby postavy, které mají základ charakteru v reálném světě, vynikly vznikla tak satira. Dále jako parodie - jediná funkční po více jak desetiletí. Pak je tu třešnička pro lidi, kteří mají nakoukané základy, jako je Noční můra, Halloween či Mlčení jehňátek - mnohé odkazy, občas i jen zmínění nějakého jména, které, možná, ani nepostřehnete. Emma Roberts je dobrá a dotahuje svojí roli kam až dokáže. Ale nejlepší je, celkem nepřekvapivě, Jamie Lee Curtis. Je celkem jasné, že seriál je poctou pro její Halloween a svoji roli si tak užívá i tím, jak dokáže jít od mantinelu k mantinelu a chvíli skutečně hrát a poté karikovat. Scream queens jsou milé překvapení. ()

Reklama

Belphegor 

všechny recenze uživatele

Scream Queens je příjemných překvapením, ale neužijete si to, pokud od toho neočekáváte úplnou blbost. To je přesně, co to je - blbost. První díly mě nadchly, tvářilo se to neotreně a příjemně přes čáru, v celé serii navíc najdeme několik odkazů na staré klasiky. V polovině se to začalo topit v překombinovanosti a ta hloupost hlavních představitelek mě přílišla dost na sílu. V podstatě to skáče mezi různými motivy a děním s velmi rozporuplnou logiku. Bohužel několik potencionálně dobrých postav, které by mohly být nositelem dobrých vtipů, zemře už v první třetině, takže se seriál připraví o své tažné koně a zřejmě proto v polovině tak tápe. Co mě ale dostává nejvíc, jsou morální hodnoty různých hrdinů. Občas nějaká postava začne nad něčím moralizovat, i když ještě v minulém díle chtěla spáchat vraždu, popřípadě už ji spáchala. Obecně mi přijde jednání postav hůř napsané. Co se týká odhalení, není to vyloženě překvapivé, ale stále to dopadne uspokojivě. Obsazení je celkem v pohodě, ale Glenn Powell si to v roli vymaštěnce dost užívá, mě se nejvíc líbila Chanel číslo 3 (Billie Lourd) a dokonce i Ariana Grande překvapila. Když vezmu v potaz, že to směřuje k tomu být hloupé, jako parodie na slasher filmy to je v závěru obstojný počin, jenž umí pobavit. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu tak přehnané hodnocení. Zaprvé vypíšu, které díly byly dobré, a které ne. 1. a 2. díl byly v pohodě. Od 3. až po 6. díl je to bída. 7. a 8. ujdou. Od 9. dílu do 11. je to dost dobré. 12. díl je špatný a poslední díl je dobrý finále. Lehce mi vadilo, že to skipnuli, ale nakonec to vyřešili docela dobře a líbil se mi závěr. Celkově to mohlo být vtipnější. Vždy mi přišlo, že díl býval vtipnej jen ze začátku, jinak tolik ne. Některé vtipy se povedly, jiné zase ne. Killy nejsou moc dobrý a čekal jsem u nich komedii. Je tu přehnaně moc vrahů a poslední zbývající vrah mohl být někdo lepší. Nevyužili natolik vtipný potenciál nových divných členek spolku. Popravdě mi bylo úplně jedno, kdo je vrah. Moje nejoblíbenější postava byla Jamie Lee Curtis. Měla snad vždy skvělé vtipy a dobře ironicky vtipný postoj. Její postava byla bohužel docela vedlejší a moc jsem si přál, aby byla hlavnější. Škoda, že to není Chanel, ale ta mohla z tý pipkovský povahy vytěžit mnohem víc stěrů, urážek a vtipů. Golfový klub je úplně k ničemu a lehce mi vadí, jak se naposledy Chanel a Chad k sobě vrátili. Intro je hodně dobré a škoda, že je použité jen jednou, ale chápu proč. Docela mi vadí, že u vyšetřování používali jeden a ten samý soundtrack. Tak, a teď nastane extrémní stěr 4 postav, který mně totálně ku*vily celou sérii. Je to Grace, její táta, Gigi a Pete! Všichni do jednoho jsou strašně, ale tak strašně povrchní, arogantní a nudní, že bylo fakt nemožné se na to dívat bez toho, abych je neurazil za to, jací to jsou nudní a nezajímavý blbci. Grace je strašně vážná, nebaví se, a beztak se ani nikdy v životě předtím bavit neuměla. Ten její klobouček na tý nadřazenosti jen přidává. Její táta je strašně trapnej a přehnanej. Blb, co se snaží chránit svoji dceru a vypadat drsně, i když je to jen ubožák. Gigi je trapná, nesympatická, nafrněná a její způsob chování ke Grace mi někdy nedával smysl. A Pete je blb, kterej si hraje na hroznýho novináře, kterej ani neví, co chce po holce a jestli ji vůbec chce. On a Grace se ,,hrozně'' snaží přijít záhadě na kloub. Nejvíc mě dostává, že přesně oni střílí od boku, kdo je vrah, nemají to vůbec potvrzený, a v nějakým díle řeknou, že hlavně nesmí začít střílet od boku, kdo je vrah. Ta jejich de*ilita mě fakt rozesmála. Nebo taky bylo dobrý, jak byl díl s Díkuvzdáním a tyhle postavy se tam podezřívaly mezi sebou :D. Vážně, ale fakt vážně by mě zajímalo, kdo by měl tyhle postavy rád, protože byly strašný. Kdyby tam nebyly (tak jak to ukázal přesně 9. díl), vůbec by tam nechyběly, byla by mnohem větší sranda, vtipné a důležité postavy by dostaly více místa! VYHODNOCENÍ: ARIANA GRANDE JE DRUHÁ NEJLEPŠÍ CHANEL HNED PO CHANEL!!! POPRAVDĚ JSEM SE U NÍ SMÁL UŽ JEN Z PRINICPU TOHO, ŽE TAM VŮBEC HRAJE ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně musím s údivem konstatovat, že jsem se dočkal opravdového překvapení. Ten seriál je totiž tak neuvěřitelně stupidní, až se člověk diví, jaká se v něm skrývá dokonalá satira a kritika současné společnosti. Ne, vážně, myslel jsem si, že se u mě sezóna přes dvě hvězdičky nedostane, ale je vidět, že není dobré soudit podle pár ukázek a řečí ostatních. Je pravdou, že s logikou byli tvůrci častokrát na štíru, ale kdo by ji tady vlastně vyžadoval. Pátrání po vrahovi překvapivě dobře fungovalo, použitý humor mi seděl, časté odkazy na filmy jsem vítal a herecké výkony byly až překvapivě dobré. Potěšila i vtipná vzpomínka na Carrie Fisher, konkrétně mě tvůrci pobavili i názvem spolku, který byl sice vtipný jen v češtině a slovenštině, ale o to je to lepší. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (2)

  • Během rozhovoru v autě hraje z rádia „Always“ od Bon Joviho a během Booneova (Nick Jonas) cvičení hraje „Sunglasses At Night“ od Corey Hart. (Duoscop)

Reklama

Reklama