Reklama

Reklama

Scream Queens

(seriál)
Trailer 1
Komedie / Horor / Mysteriózní
USA, (2015–2016), 16 h 38 min (Minutáž: 41–46 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Emma Roberts, Jamie Lee Curtis, Keke Palmer, Skyler Samuels, Abigail Breslin, Billie Lourd, Diego Boneta, Lea Michele, Glen Powell, John Stamos (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Seriál se zaměřuje na sesterství Kappa na Wallacské univerzitě, které vede Chanel Oberin (Emma Roberts). Sesterství však ohrožuje děkanka Cathy Munsch (Jamie Lee Curtis), která jej chce zrušit. Nastávající události zavedou postavy o 20 let zpět k tajemné vraždě na univerzitě a spolu s odhalením tajemství o vraždě se vrací i Červený ďábel. (hansel97)

(více)

Zajímavosti (22)

  • Jamie Lee Curtis je několikrát zmíněná ve filmu Vřískot (1996) jako „Scream Queen“. Po přijetí role přiznala, že právě tohle byl i jeden z důvodů, proč se rozhodla přijmout roli Dean Cathy Munsch. (newpage)
  • První série seriálu se odehrává na vysoké škole. Stejně tak tomu bylo i v hororu Halloween (1978), ve kterém se zhostila hlavní role tehdy devatenáctiletá Jamie Lee Curtis. Druhá série seriálu se naopak odehrává v nemocnici. Stejně tomu je i v pokračování slavné hororové klasiky od režiséra Johna Carpentera. V tomto seriálu Jamie hraje děkanku Munchovou. (Kacitr)
  • Lucien Laviscount se původně ucházel o jinou roli, kterou nedostal, ale tvůrci o něj stáli a tak přímo pro něj vytvořili roli Earla Greye. Pojmenovali ho po britském čaji Earl Grey. (hansel97)
  • Pete (Diego Boneta) měl zprvu být původem Američan, ale když tvůrce Ryan Murphy viděl, jak je na svůj mexický původ herec hrdý, změnil původ postavy na mexický a také změnil její příjmení z Diller na Martínez. (hansel97)
  • Sám tvůrce Ryan Murphy prozradil, že většina replik Gigi (Nasim Pedrad) byla improvizací, proto sháněl pro postavu schopnou komičku.
    (hansel97)
  • V 1. epizodě 1. série "Pilot" bylo pět hereček pohřbeno po krk v zemi. V reálu všechny stály ve skleněných válcích vytvořených na míru a hlínu měly pouze kolem hlavy. (hansel97)
  • Nikdo z herců netuší, kdo je vrahem a odhalení je plánováno, až při natáčení scény, kdy bude vrah odhalen. (hansel97)
  • Do role Chada byl původně obsazen Julian Morris, ten ale od projektu odešel a roli tedy dostal Glen Powell. Bella Thorne odmítla roli v tomto seriálu kvůli roli ve dvou epizodách seriálu Scream (od r. 2015). Roli původně dostala i Lindsay Lohan, ale byla nucena odmítnout kvůli překrývání se s jiným natáčením. Postavu Wese Gardnera původně dostal Joe Manganiello, ale musel od seriálu upustit kvůli jiným povinnostem a roli nakonec dostal Oliver Hudson. (hansel97)
  • Hester (Lea Michele) je v seriálu na univerzitě o ročník, nebo více, níže než Chanel číslo 5 (Abigail Breslin), ve skutečnosti však Lea je o 10 let starší. (hansel97)
  • Aby si herečky nezodrali hlasivky pri toľkých hodinách točenia scén intenzívneho kriku, väčšinou len na prázdno otvárali ústa a ich prednahratý krik bol neskôr pridaný v postprodukcii. (matthew.17)

Související novinky

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama