Reklama

Reklama

My a Giulia

(festivalový název)
  • Itálie Noi e la Giulia (více)
Ukázka z filmu 5

Obsahy(1)

Bláznivá talianska komédia o skupine ľudí, ktorí sa rozhodnú zmeniť svoje životy a nezastaví ich v tom nikto...ani mafia camorra... Diego, Fausto a Claudio sú traja štyridsiatnici, ktorí sú rozhodnutí zmeniť svoje životy a odísť z mesta na vidiek. Kúpia si starú hospodársku usadlosť, ktorú chcú premeniť na moderný agroturistický hotel. Plány im však skríži člen mafie Vito, ktorý príde od nich vymáhať výpalné za volantom auta Alfa Roemeo Giulia 1300... (RTVS)

(více)

Recenze (18)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprosto jednoznačně nejpohodovější a nejpříjemnější film, který jsem letos v kinech viděl. Tenhle film dokonale zvládl hladící hattrick, pohladil na duši, na srdci i v myšlenkách a jako bonus ještě vykouzlil mnohokrát úsměv od ucha k uchu. Ženy určitě potvrdí, že i nejdokonalejší bytosti na světě - muži, mají své mouchy, ale když zase maj své okamžiky tak jsou boží. S touhle bandou chlápků by na začátku moc žen nešlo ani na kafe, ale po 115 minutách by jim mnohé z nich dali dobrovolně a s obrovskýma sympatiema pořádně velkou pusu. Postupně rostoucí skupina looserů koupí starej dům a buduje z něj agrofarmu a během toho budování zjištuje, že když máš dobré srdce, smysl pro humor i pro přátelství, tak se k nim slovo "looser" vlastně vůbec nehodí. Dokonale komické prvky se střídají s velmi chytře a nenápadně podaným přídělem myšlenek směrem k velectěnému diváctvu. No, kdo by nechtěl alespon jednu noc strávit na agrofarmě, kde ze země hraje Antonín Dvořák, nabýtek je z palet, jídlo ze zahrády o kterou se společně stará africký emigrant s rasistou a na stěne vévodí nápis "tady nemáme wi-fi, povídejte si spolu". Moc bych si přál, aby tenhle lék na duši měl pokračování a byl opět v kině. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Sympatická italská komedie o boji za svoji šanci na lepší život a spravedlnost i když jste životní ztroskotanci mužského pohlaví na hraně středního věku a proti vám stojí mafia či camorra. Hlavní hrdinové Diego, Fausto, Claudio a Sergio bavili všichni.  Největší sympatie si získal Sergio, který si jako charakterní komunista, odborář - idealista věděl rady a mafie se nezalekl. Navíc to byl manuálně zručný muž z lidu s dobrými nápady na ekonomické vedení agrohotelu i když máte do kapsy hluboko. Pravda, že tady mu pomáhali i ostatní z party.  Ve filmu tu je i česká stopa - hrají tu skladby Antonína Dvořáka. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Jsme až po oči ve sr*čkách." My a Giulia je neuvěřitelně pohodová a svižně natočená komedie o partičce na první pohled nesourodých lidí, které však spojovalo to, že chtěli začít odznova, což se neobešlo bez nějakých těch humorných peripetií. Každá z postav měla své osobité kouzlo a přispívala do soudku (místy trochu vážnější) zábavy po svém - ať už šlo o Vita, který pocházel z x-rodin či Claudia, který znal spoustu bizarně zesnulých kamarádů. Velice mě zaujal nápad s mafiány a "hrajícím" pozemkem, který opravdu fungoval. Ke konci hrál film na poněkud temnější notu a možná maličko ztrácel dech, nicméně i tak jsem si ty necelé dvě hodiny nesmírně užil. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi hromadu protivných idiotů, jak řeší pseudoproblémy, pak je to film pro vás. Ale smysl pro logiku nechte doma. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Príjemný odpočinkový film na ktorom som sa zasmial viac ako som predpokladal. Postavy sú ale stereotypné, príbeh ničím výnimočný a oproti iným Talianským komédiám sa tu išlo na pól plynu. Verím že niektorým divákom táto partička idiotov bude liezť na nervy, no šancu si zaslúžia. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Film s trochou romantického kouzla a několika momenty k pobavení, ale jinak jsou scénář i postavy učebnicově stereotypní. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Celkově z toho vychází novodobá groteska.Děj jede jak po másle.Nemusíte přemýšlet proč je to jak to je a ne jinak.Já jsem se pobavila.Tak jako mě pobavili Profesoři zločinu kde hvězdil Edoardo Leo ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

tak takuto paradnu vtipnu komediu som necakal uplne paradny film odychovi kombo tych blaznov top no nemalo to chybu kludne moze byt 2 ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia založená na nápade spojiť dohromady troch smoliarov s úplne odlišnými povahami, ku ktorým sa postupne pridá jeden komunista, jeden mafián, pár ghanských imigrantov a popletené dievča. K tomu dvaja mladí výpalníci v pivnici. Obnova spoločnej usadlosti, ktorá dostane príznačne názov Farma bláznov, prinesie množstvo úsmevných situácií. 70% ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Komediálne prekvapenie po naozaj dlhom čase. Napriek kooperácia s Hollywoodom ponechal si film taliansku svojskosť. Ak nemáš rád americkú pompéznosť v istom momente treba vypnúť. Aj love story musí byť. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Po pravdě čekal jsem trochu větší řachandu , respektive ten námět mohl být zpracován daleko výživněji . Tohle mi přišlo jako by zůstalo někde na půl cesty. ()

Duffson 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektni komedie... Ani chvili jsem se nenudil. Dporucuji zejmena milovnikum italskeho humoru a Italie obecne. Zarazuji mezi svych Top10 komedii ;) ()

MaxBodycount 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komédia o pomaly sa rozširujúcej skupine samozvaných lúzrov a ich snahe urvať si svoj malý kus vidláckeho raja aj za cenu zapĺňania pivnice predstaviteľmi lokálnej mafie funguje hlavne vďaka charakterom, ktoré ju zaľudňujú - komouš udeľujúci cenné rady rasistovi, tlstý mamľas ktorý by sa bez bratrancovho kamaráta nevedel ani vychcať - a dovoľujú nielen zabudnúť na to, že skutočný lúzer skrátka nevysolí 60 litrov na drevo, ale aj prepáčiť záverečný premúdrelý new ageový copout ako od Fulghuma. Filmom síce presvištia aj vážnejšie témy - napr. už spomenutý rasizmus alebo celospoločenský vplyv mafie - nie je im však dovolené toto milé dielko ovládnuť a prevládajúcim dojmom je tak ľahký optimizmus. Moment filmového blaha: ukončenie pracovného pomeru à la Lester Burnham, Vitova všestranná rodina po otcovej i maminej strane. ()

supg 

všechny recenze uživatele

Krásný dům, s ještě peknejsi Alfou a super koncovou skladbou, na více jak 3.5 hvězdy to však nestačilo ()

Související novinky

Italský film v Praze a Brně

Italský film v Praze a Brně

03.12.2015

To nejlepší z italské kinematografie nabídne na začátku prosince putovní přehlídka XIII. ročníku Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest 2015. V Praze v kině Lucerna proběhne v… (více)

Reklama

Reklama