Reklama

Reklama

Kluk ze zrcadla

  • Brazílie O Menino no Espelho (více)

Které dítě nikdy nesnilo o tom, že má dvojníka? Někoho, kdo by dělal všechny nudné věci místo něj - třeba šel do školy, když se dítěti samotnému nechce, nebo dostal bolestivou injekci v nemocnici. Nebojácnému chlapci Fernandovi se tenhle sen vyplní, když jeho odraz prostoupí zrcadlem do skutečného světa. Dvojník Odnanref představuje řešení všech Fernandových problémů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (4)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se v sobotu ráno nesetkal s nějakým pěkným dětským dobrodružstvím a to Kluk ze zrcadla přitom vypadal dost slibně. Nakonec na něm ale bylo blbý úplně všechno. Pokud bych potřeboval vybrat vzorový příklad vysloveně blbýho filmu, byl by to právě tenhle film. Dobrýho na něm totiž není vůbec nic, ale zároveň vysloveně neurazí. Prostě jenom stojí za hovno. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Věnováno Fernandovi, který se narodil jako muž a pak se stal klukem - tak nějak zněl epilog filmu, který vypráví příběh kluka Fernanda, jemuž se na čas podařilo žít dvojím životem, než zjistil, že život musíme žít sami za sebe a překážkám se musíme postavit se ctí a ono to pak dobře dopadne, pokud ovšem máte chápající a milující rodiče, jaké měl Fernando a jeho bratr. Hrdina filmu je kluk, jací žijí po celém světě, ať v Brazílii, Belgii či v Grónsku, podnikavý, veselý, nemající rád nudu, přátelský i solidární. Film je i poselstvím, aby dospělí nikdy neztratili cestu ke svému dítěti a dokázali nahlédnout na jeho problémy z perspektivy mládí a vzpomenout si, že také byli ve věku svých potomků a věci, které jim dnes připadají jako maličkosti, bere mladý kluk vážně a mají pro něj zásadní význam. Fernandův otec to dovedl a to je krásný závěr filmu. Pěkná výprava i kamera, takže film i po estetické stránce působí pozitivně na oko vnímavého diváka. A sympatičtí herci ve všech hlavních rolích. Dlouho mne dětský dobrodružný film tolik nepotěšil a jemu dávám jednoznačně 5 hvězdiček a zároveň je tento komentář jubilejní 150 a film, který jsem hodnotil je 1200 filmem hodnoceným v této filmotéce. Viděl jsem jich více, ale mnohé, zejména ty sovětské tu nemají své stránky, takže konečné číslo bude zhruba o 100 větší. ()

Reklama

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Zábavný brazilský rodinný film. Vyhovující stopáž, kdy film nemá slabší okamžiky a povedený závěr z něj dělají příjemnou podívanou. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tati, už znám odpověď na tu otázku.." - "Na jakou otázku ??" - "Čím chci být, až vyrostu.." Slabý snímek ze škatulky rodinný, který bohužel nejvíc zaujme svými titulky a faktem, že hlavní hrdina v podání Lina Facioliho silně připomíná Vaška Jakoubka, známého třeba z Obecné školy.. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama