Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vtipná komedie o partičce podvodníků a zlodějů, kteří na Štědrý den ukradnou tržbu z obchodního domu, lup ukryjí v jedné vile, kde se také sami ukrývají před policajty s úmyslem počkat, až "bude vzduch čistý". Během čekání plánují útěk do Jižní Ameriky, ale je jasné, že nakonec všechno dopadne úplně jinak. (ESAva)

Recenze (11)

ORIN 

všechny recenze uživatele

S herci jako Brialy, Marielle, Serrault nemůžete natočit špatný film. Především prvně jmenovaný představuje nebývale komickou postavu. Celkově se jedná ale jen o lehký nadprůměr, který nijak zásadně nevybočuje z tehdejší francouzské produkce co se (krimi)komedií týče, na druhou stranu se na bázi "ukradni, ztrať a hledej/najdi" nedá o moc víc nabídnout. ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Parta podvodníčků se rozhodne ukrást tržby určené pro obchodní dům. Bohužel nic nejde tak, jak bylo naplánováno a přichází série nepředvidatelných okolností, která končí zatčením všech aktérů...Bláznivá krimi komedie, která před pár lety to šla v české televizi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tohle se vážně příliš nepovedlo, nebýt Garvarentzovy hudby, byl by to takřka propadák. Ale korida nemá chybu. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ne úplně dotažená komedie o jednom popleteném vyloupení obchodního domu. Zaujme výborný starý dabing (Studio pro úpravu zahraničních filmů 1966, zejména Libuše Švormová, Vladimír Vrabec a skvělý Lubomír Lipský). ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 23.6.1968, réžia českého znenia (SpÚZF 1966) = IRENA SKRUŽNÁ (18.2.2011) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsou u komedie nejvtipnější úvodní titulky a nejlepší závěrečná píseň, je to na jeden film trochu málo. To ostatní mezitím zachraňuje hlavně výborný český dabing. Je to škoda, protože Francouzi v 60. letech uměli točit dobré kriminální komedie, tohle je ovšem dost průměr s několika málo dobrými hláškami a gagy. Máme tu ovšem příležitost porovnat, že Sophie Daumier tehdy byla vážně dost podobná Brigitte Bardot. Doporučil bych snad jenom již zmíněnou píseň La bague au doigt v podání Marie Laforet, která tu zároveň hraje jednu z hlavních rolí (s jako vždy pěkným dabingem Libuše Švormové). ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Téma svérázných zlodějíčků chystajících se na velkou akci už posloužilo jako námět pro spoustu francouzských komedií, ať už více či méně povedených. Prachy a smůla jdou střední cestou průměru, i když byl tu potenciál na mnohem větší zábavu. Především herci hrající lupiče-smolaře pojali své postavy se správnou mírou nadsázky a dohromady tvoří sehranou partičku. Tvůrci filmu se ovšem jakoby báli stavět pouze na jejich peripetiích a tak do filmu zahrnuli ještě zbytečnou dějovou linii o partě teenagerů, kteří se k vánočnímu lupu náhodou přimotají. Bohužel tyto naprosto nudné pasáže zabírají až příliš mnoho stopáže. P.S. Rozhodně si ale nenechte ujít roztomilé titulky. :) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film, kde jsou vtipné i titulky a který podává názorný a dokonalý návod jak vyprat špinavé peníze. Pan Marcel v této komedii vede, je to vynikajícně zahraná parodie nóblovějšího, hochštaplerského zloděje. Ale ostatní z gangu velmi zdatně sekundují a Marie Laforêt hraje svou roli vypočítavé mršky s opravdu francouzskou grácií a šarmem. Jediným zaškobrtnutím této komedie je ta linka s omladinou (jak správně poznamenal předhodnotitel Bloom), která děj jen zdržuje (přestože na to bardotoidní děvče je hezký pohled). Ke kladům patří i původní český dabing. ()

meda2016 

všechny recenze uživatele

Tento film mne svého času naprosto okouzlil. J.C. Brialy, Marie Laforet, J.P. Marielle (Jen se neplaš...). Na tom asi také vyrůstali bratři Coenové. ()

Reklama

Reklama