Reklama

Reklama

Hmyzáci

(festivalový název)
  • Německo Stung (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zahradní slavnost v rodinné vile plyne poklidným tempem a číšník Paul by se raději věnoval své šéfové, než aby obsluhoval znuděné hosty a poslouchal dechovkové odrhovačky. O večerní zábavu se postarají obří zmutované vosy, které mají pod vedením hmyzí matky jediný cíl, ovládnout svět! (MFF Karlovy Vary)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

verbal 

všechny recenze uživatele

„Film“ zejména pro ty, jímž někdy deflorovala čelní lalok obří gumová vosa, jako vystřižená z drasťáků Karla Zemana. „Film“, který je schopen strčit do kapsy i tu nejzrůdnější osmdesátkovou hmyzí sračku. Kásting se konal na smetišti druhořadých amerických neherců, v klidu nenechali hnít ani dávno mrtvého Bišopa a až obskurní preciznost a logika scénáře svědčí o tom, že pokud prostě někdo dobře kouří, můžou mu jednou zfilmovat i zdravotní kartu od psychiatra. Měl jsem vždy za to, že u komedie by se měl člověk smát / u hororů bát / a u romantiky plakat (nebo honit), nicméně tady mi zbyly jen oči pro pláč, porucha erekce a podivná pachuť v hubě, která se dostaví vždy, pokud devadesát minut sledujete mimořádně škaredého downa, jak se lízáním snaží opravit integrovaný obvod. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bláznivý eco horor s výraznými parodickými prvkami a šialenými nápadmi. Treba uznať, že technicky nie je zle natočený a osie monštrá tiež potešili oko, ale z toho ostatného tu je poskromne. Vlastne to nie je ani poriadna komédia a ani riadny horor (rozhodne to chcelo viac krvi, viac napätia a viac akcie). Vo výsledku snímok zabaví a pár scénok aj vykúzli úsmev na tvári, ale tiež to nie je niečo, z čoho by som nadskakoval na stoličke. Dej ani nemá zmysel komentovať, je to prakticky len útek pred obrími osami, ktoré sa vyliahli so živých tiel. Čím je darca väčší, tým je aj osa monštruóznejšia, najprv to bol len pes a ľudia, potom prišli na rad aj kravy. Osa so zvoncom na krku? Áno, aj taký nezmysel je možný v tejto blbinke. Aj napriek tomu si však myslím, že v súčasnej hororovej mizérii by tento kúsok nemal ujsť žiadnemu hororovému fanúšikovi. 60/100 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Júlia, ktorá začína podnikať ako aranžérka na súkromných akciách, prichádza so svojím jediným zamestnancom na menšiu oslavu, kde chce vynaložiť veškerú snahu, aby dostatočne zaujala, a tak úspešne naštartovala svoj biznis. Už tak unudenú oslavu po relatívne krátkom čase nečakane prekvapí zmutovaný "hosť", ktorý vyhľadáva čokoľvek živé, aby nabral na svojej sile. Hororové nebo zíva prázdnotou. Ani "Ričči" po piči, nemá do čoho pichnúť, a tak zo zúfalstva, všetci za ním ako slepé kačice, či osamote, sledujeme hluchonemo prázdne kokotiny bez nápadu, lebo sme ani po toľkých rokoch nedospeli natoľko, aby sme si vážili vlastného voľného času. Keď k tomu pridáme úplnú chudobu, ktorá náš milovaný žáner momentálne doslova pohltila, ujebávame bezhlavo 2 a viac hviezdy aj takým píčovinám, ako je táto. S nemým úžasom však musím priznať, že som sa pri tomto "ECU" nijak mimoriadne nenudil, práve naopak, celkom dobre zabavil. Keď k tomu pridáme slušne efekty, neostáva nám nič iné, iba prekročiť tieň priemernosti, a udeliť neuveriteľných - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nenáročný příběh o zmutovaných vosách velikosti malého vrtulníku. Oslavu v zahradě zhatí útočný hmyz, na kterém se podepsaly experimenty s hnojivem, za nimiž stojí Sydney Perch, syn majitelky panství. L. Henriksen je zde spíše inventárním doplňkem, jelikož hlavní roli má stejně hmyz. Jen je mi záhadou, o jaké vosy by se mělo, bez ohledu na mutaci, jednat. Vypadají spíše jako samotářské hrabalky nebo kutilky, tudíž hnízdo zde je nesmysl. Je pravda, že různé parazitické vosičky se podobně jako lumci rodí přímo z těl obětí, jenže pořád se jedná o tvory samotářské, tedy nežijící v hnízdě a navíc s královnou. Nejvíce se mi líbily masky a vůbec líhnutí vos z lidských obětí. Při pohledu na nakaženého Sydneye jsem si tak nějak vzpomněl na Total Recall. Od poloviny rychlé a nekompromisní. Snad jen masakr na zahradě mohl být výživnější, jelikož většina hostů kameře unikla. Vše nakonec vylepšil úplný závěr, který jsem tak trochu očekával, ale nebyl si jistý, zda se k němu tvůrci dopracují. Místo pootevřených zadních vrátek zůstala vrata dokořán. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Plusem je rychlý spád, krátká stopáž, slušné efekty a je to i lehce brutální. ale nic, co by mě zvedlo ze sedačky, či nutilo mě si rvát vlasy nadšením. Mínusem je, že to místy příliš nefunguje, atmosféra nic moc, postavy jsou ukradené a komediální prvky chybí taktéž , ale jako jednohubka je to stravitelné, hmyzích hororů je jako šafránu. 60% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Lance Henriksen (Caruthers) pracoval na filmu jeden týden. Kromě toho přišel Henriksen s nápadem udělat z Carutherse alkoholika. (hladass)
  • Úvodní scéna s Paulem (Matt O'Leary) a Julií (Jessica Cook), jak jedou k zámku, nebyla ve scénáři. Na natáčení této dodatečné scény museli být O'Leary a Cook převezeni zpět do Německa. (hladass)

Reklama

Reklama