Reklama

Reklama

La Chambre ardente

  • Francie La Chambre ardente (více)

Obsahy(1)

V bavorském zámku žije Mathias Desgrez (Frédéric Duvallès). Je potomkem policisty, který za vlády Ludvíka XIV. postavil před soud slavného traviče markýze de Brinvillierse, jenž se musel zodpovídat z několika vražd u královského dvora. Mathias se věnuje okultismu se svým přítelem doktorem Hermannem (Antoine Balpêtré), který se o něho stará společně s oddanou ošetřovatelkou Myrou Schneider (Nadja Tiller). Na zámku přes léto žijí Mathiasovi synovci Marc (Jean-Claude Brialy) a Stéphane (Claude Rich) Desgrezovi, kteří čekají na dědictví, aby mohli splatit své dluhy. Mathias pozve na zámek manžele Marii (Edith Scob) a Michela (Walter Giller) Boissardovi. Michel je novinář a Marie je posledním potomkem rodu traviče de Brinvilliers. Michel doufá, že bude mít možnost nahlédnout do dosud nepublikovaných rodinných archivů. Jedné noci je Mathias otráven, lék mu podala podle svědectví hospodyně žena v šatech ze sedmnáctého století. Vzhledem k tomu, že v ten večer byl v sousedství maškarní bál, podezřelí jsou téměř všichni. Na místo se dostaví inspektor Krauss (Claude Piéplu), který musí řešit nejen motivy přítomných, ale také možnost zásahu ze záhrobí. (curil)

(více)

Recenze (3)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tak nám začal čas vrahů již podruhé... Tvorbu Juliena Duviviera mám poměrně rád, tedy až na pár výjimek, kdy se tento režisér v pozdním věku z času na čas pustil do pokusů o moderní thrillery či horrory. Bohužel tohle je přesně tenhle případ. Již Čas vrahů z 50. let mne před časem dokonale otrávil a Soud ohně mi v mnoha momentech připadal skoro jako velmi bizardní volné navázání. Děj se odehrává na starém zámečku plném podivných osob, kteří se skoro všichni od začátku chovají jako pomatenci, pěstuje se zde okultismus, duchařina, mezi hlavními protagonistami nechybí ani transvestita. Když se nečekaně stane první vražda, z hlídané rakve mizí mrtvola. Opravdu zásahem sil ze záhrobí...? Šílený příběh, který se bohužel po celou dobu snaží brát naprosto vážně (to vážně?), což já bohužel nedokázal, nabízí jen jedno neotřelé surrealistické odlehčení a to nápad s pohřbem, kde všichni kolem rakve tančí valčíky. No zní to šíleně a do zbytku filmu, který tvoří pak povětšinou dlouhé dialogy, to moc ani nezapadlo. Musím se přiznat, že ani ten závěr s cílem šokovat diváka po hodině a půl úmorných keců zvratem v podobě chladnokrevné vraždy ženy se mnou moc nepohl. Své umělecké kvality zřejmě tento snímek bude mít, přišlo pár chvil, kdy jsem si díky psychologii skupiny postáv na malém prostoru vzpomněl i na režisérův majstrštyk Marie-Octobre, ale nemohu si jinak pomoct, celé to dění šlo hodně mimo mne... a Brialyho s Richem určitě mnohem raději vídám v komediích. 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ve světe známý také jako Burning Court je hodně zvláštní film. Na jednu stranu je to parádní mysteriózní film s plot twistem jak od shel...Shelamaya.... Shemalamadingdong. Vy víte koho myslím. Ale na druhou stranu tady také máme téměř dvě hodiny úmorné nudy a keců. Ano sem tam je tu akce ale spíše jsou tu dialogy které mě prostě nebraly. Zajímavý film ale pro mě ne. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moc scehematicke, jednoiduchy scenar tomu vladne.. Aspoon ten stary zamok mohol  byt z nejakeho ranneho stredoveku a opradeny mohol byt poriadne strasidelnymi mytmi  : 49 % ()

Reklama

Reklama