Reklama

Reklama

Lucie: Medvídek

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní
Česko, 1998, 5 min

Recenze (12)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Medvídek" je poslednou skladbou na piatom oficiálnom štúdiovom albume "Větší než malé množství lásky" pražskej hudobnej skupiny Lucie. Vydali ho v roku 1998. Kontroverzný videoklip ku tejto skladbe natočil známy český režisér Filip Renč. Autorom hudby je Oskar Petr a inotajný text napísal gitarista Robert Kodym. Ja to vnímam ako jednu veľkú umeleckú metaforu, ktorá pod neškodnou mainstreamovou vianočnou hitovkou ukrýva vážnu kokainovú drámu. "Medvídek" z Bogoty usnul a sní na kříži z Golgoty spí. Zdá sa mi, že chalani z Lucie vtedy dobre vedeli o čom spievajú. **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Neserte se mi do Lucie! Pro mě jednoznačně nejlepší postkomunistická pop rocková kapela. A ten klípek je mega námrd. Kdo by se s Medvídkem nechtěl pomazlit? Nejlepší věc co Renč kdy natočil.100% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Medvídek je nejznámějším hitem skupiny Lucie a možná i nejznámější českou písní 90. let. Stejné je to i se samotným klipem, který patří mezi ty nejkontroverznější a rozhodně právem. David Koller s modelem vojenského letounu, ale především plyšový medvídek naplněný kokainem znázorňující možný sníh, medvídkův sex s mladou holkou a při porodu narozený malý medvídek... a to vše v nejpodivuhodnější vánoční koledě. Podle mě se tohle Lucii společně s Filipem Renčem nad očekávání povedlo. Písnička je suprová, ale ten klip je tak úžasný, že to jsme již v jiné dimenzi. [338. hodnocení, 10. komentář, 73%] ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Medvídka jsem si poprvé přečetl v našem skautském zpěvníků mezi písničkami jako Bů Bů Hašiš nebo Motýlek od Landy a vždy mi bylo líto, že jsme jej nikdy nezpívali. Vždyť šlo o roztomilou variaci na dva nejdůležitější novozákonní příběhy s plyšovým medvídkem v hlavní roli a s umělecky zaměněnou Golgotou za hlavní město Kolumbie. Dnes se na to možná koukám už trochu jinak, ale o to mi vyznění písně připadá zajímavější. Videoklip samotný ji pak skvěle doplňuje. Snad z nostalgie, snad proto, že římští psi s maxipsem Herodem sjíždějí o Vánocích sníh, který za třicet stříbrných padá z Medvídka. Takže plný počet a Adiós, amigos. ()

topi80 odpad!

všechny recenze uživatele

Za každoroční terror v podobě této otravné melodie vděčíme tomu, že se v textu mimoděk a bez jakékoli souvislosti objevilo jednou slovo Vánoce. Rádoby metaforický text, jehož jinotaj je tak na úrovni žáka prvního stupně základní školy, a klasický studiový videoklip alá Triangel tomu nasazují korunu. ()

Meow86 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní kokainem naplněný Medvídek. Bohužel, ve své době odstraněný novodobou inkvizicí z obrazovky TV Nova. ()

macco33 

všechny recenze uživatele

Nesvatá hodina medvídka proklíná, že odhodil korunu bez trnů. Medvídek ospalý pod křížem pokleká, chce pít. Kalichem sladkosti medvídka napustí do bříška jak to má rád. Koruna plyšová, vánoční cukroví, nikdo se nedoví o svatozáři trnový. Medvídek z Bogoty usnul a sní na kříži z Golgoty spí. Za třicet stříbrných z medvídka padá sníh. No a ti římští psi ho sjíždějí na saních o Vánocích. + a další a další sračky. Naprostá ubohost od dealerů drog o dealerech drog. Jo jo, ten, kdo má pocit, že zakázané ovoce nejlíp chutná, si tuhle přiblblou slátaninu občas pod vlivem zazpívá, hlavně když má pocit, že je hrozně IN... ()

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Vždy když tuto skladbu slyším,vyvolá to ve mně vzpomínky na Vánoce,mé rané dětství,dobu štěstí a naivity.Ta doba už je pryč,chápu o čem se v ní pojednává,ale i tak se radši při poslechu vracím do doby mých čtyř let kdy to byla smutná,ale krásná vánoční písnička .A takovou už pro mě zůstane napořád. ()

trids 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí následovalo několik děsivě probdělých nocí, ale dnes tento klip zbožňuji.Jen nevím proč v těch, kdo v něm učinkují, tady chybí ta docela důležitá Alžbeta Stanková.. ()

Reklama

Reklama