Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Hvězdného reportéra, průměrného novináře a muže s přezdívkou „Hojič“ spojí dlouho ukrytá událost, která odhalí temnou pravdu. (Netflix)

Recenze (35)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Jo-o! Trochu jsem se bála nadšených komentářů, protože jsem se za poslední dobu už dvakrát u dobře hodnocených seriálů hodně spálila. Netřeba, seriál byl super. Největší plusy: Ji Chang-wook, Ji Chang-wookův zadek, výborná hlavní hrdinka, zajímavý příběh, nepřepálené emoce, žádné zbytečné tajnůstkaření mezi postavami, které jsou na stejné straně barikády, zvraty mi ve většině případů dávaly smysl, napínavé, prostě nutně jsem potřebovala vědět, co bude v dalším díle, hovory mezi Min Ja a Healerem mě bavily, bylo to i správně legrační, romantiky bylo tak akorát a moc, moc, moc se mi líbila, mnohem víc, než v seriálu, který je na romantiku primárně zaměřený. Drobné mínusy: účes Min Young, hudba mě nijak neoslnila a při akčních scénách mi tam vůbec neseděla, představovala bych si trochu nadupanější muziku při scénách, kdy Wookův sexy zadek skáče po střechách a poslední díl mě zklamal, nezdálo se mi, že by nějak vygradoval v konec, on spíš vůbec negradoval, nějak se doplahočil do konce a chybělo mi správné zakončení, co se stalo se všema postavama, ne jen s hlavníma dvěma. Co Moon Shik? Healerova identita? Její máma? Co Min Ja? Chtěla jsem něco víc dramatického nebo spíš vysvětlujícího, ne jen krátkou tv reportáž: ano hlavní padouch byl odhalen. Každopádně jsem velice nadšena, protože na hlavního herce byla radost pohledět a hlavní ženská postava byla prostě výborná, pokaždé, když objevím takovou skvělou, nehysterickou, rozumnou hrdinku, jásám. Už se těším, až uběhne blíže nespecifikovaná doba, a já se budu moct podívat znova:) ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Režisér Lee Jung-sub od titulu Hong Gil-Dong z roku 2008 žádnou velkou pecku nenatočil, v nynější sezóně 2013/14 však výrazně zabodoval. Ji Chang-wook mě zaujal už v Empress Ki, zde podává ještě lepší výkon. Jeho hrdina noční kurýr Seo Jung-Hoo, ve dne novinář v zácviku Park Bong-soo je vynikající. Série nepřichází s ničím originálním, ale příběh je bez jakýchkoliv scénaristických lapsů a nedomyšleností (už to ho posouvá k nebesům korejské tv tvorby). Noční kurýr neplánovaně patrá po dávné rodinné tragédii, přitom má proti sobě silný tým zloduchů. Park Min-youg mě vyloženě štvala v City Hunter, zde je však sympatická, má výbornou roli, její nenásilný výkon bez přepálených emocí, gest mě mile překvapil (ostatně stalo se mi to už víckrát, že herečka měla špatný seriál, ale ona sama měla lepší tituly, Han Ye-Seul, Yoon Eun-hye se později ukázaly jako dobré herečky, ačkoliv jsem po prvním titulu si říkal, proboha co tam dělají?). Příběh má výborné tempo se všemi klišé se porval se ctí, do diváka nerve zbytečně moc retrospektivy (na korejské poměry). Akční scény jsou super! Jasně vycházejí z konceptu akčních kaskadérů pohybující se zběsilým tempem po střechách domů, ulicích, podzemí (nemohu si jak na potvoru vzpomenout na žádný film, ale Francouzi, Brazilci i Američani už pár takových titulů měli před 10 lety). Jsou zde tedy silné hlavní postavy (ceny za výkon hlavního páru šly hercům právem). Kromě toho je tady povedená romantická složka, vtipné momenty, uvolněný styl humoru. Do toho si připočtěte povedený OST, a zejména killer ending Eternal Hearts https://www.youtube.com/watch?v=ZccfF6RaT7k od dánské poprockové skupiny Michael Learns To Rock. Tohle je oplodňovák jak bejk, jestli tohle nezvedne v Koreji porodnost, tak už nevím co. Komu se stýská po kapele A-ha je to pro něj hudba jak dělaná. Letošní sezóna v Koreji začala překvapivě dobře, rozšířil jsem si hudební obzor, Park Min-young se buď naučila hrát, nebo měla kliku na roli. Už se těším na další letošní tituly jak Kill Me, Heal Me, Jekyll Hyde and Me, Shine or Go Crazy, navíc se chystají série kde by měl být Park Yoo-Chun, Ha ji Won, Joong Ki Song, Song Hye Ko, takže letos to možná poběží na plné pecky. Uvidíme s čím se vytasí Japonci. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to od prvej epizódy a stopáž je strašne prepálená, všetky epizódy som zrýchľovala. Typická, nekvalitná KBS2 produkcia zo seriálu ešte viac uberá, keďže sa nie je ani na čo pozerať. Keby toto bol môj prvý kórejský seriál vtedy kedy vyšiel, tak by sa mi zrejme páčil, keďže vtedy sa mi páčila každá blbosť, ale už mám čo-to napozerané a očakávam niečo viac. Zaujali ma len flashbacky a z postáv reportér. Postava Healera bola svojim správaním nesympatická a tým, že nemal žiadny morálny kódex. No ešte viac ma iritoval soundtrack. Ale pobavilo ma, ako si ajumma spievala pesničku od 2ne1. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Po seznamovacím začátku mne seriál opravdu velmi rychle chytl a zaujal, zejména co se týče příběhu to vypadalo opravdu poutavě. Herecké výkony kvalitní, postavy sympatické, akce nechybí, humor povedený, OST pro potřeby sledování naprosto postačující. Zcela na místě je zde jistá paralela se Supermanem – náš roztomilý Léčitel zde prožívá prakticky totožnou úlohu a situaci, snad jen s tím rozdílem, že nepochází z jiné planety :-) Bohužel někdy v třetince seriálu mnohé díly začnou postrádat spád, náboj a napětí, romantiky začne být trošku příliš a ani humorná část se nedostaví, zkrátka chybí poutavější obsah. Pak zase přijde díl jež zaujme, takže o nudě se rozhodně mluvit nedá. Po velmi slibném začátku jsem tedy doufal v trochu hutnější a špinavější pozadí příběhu, tohle dílo se v něm ale zase tak extrémně nevyžívá a nezřídka se od dané tématiky odpoutá k leckdy nudnější romantice a neatraktivním částem dění. Tudíž nedokázalo mne to zaujmout tolik jako třebas tématicky podobný seriál Sangeo (Shark) s neodolatelnou Son Ye-jin. 85% ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

V době kdy byly lidé trestaní za jakákoliv slova nelíbící se tehdejšímu režimu a v které přišlo o práci tisíce novinářů, existovala parta přátel a ti se skrze nelegální rádiové vysílání snažili kázat pravdu a nezkreslené informace o tom co se v zemi děje. Minulost je pronásleduje až do současnosti a zároveň je hlavním stavebním kamenem celého seriálu. Dalším z hlavních pilířů je muž pracující „sám“, který si říká léčitel a živí se jako kurýr. Jeho zásadou je nezabíjet, ale jednoho dne se díky předem naplánované akci, jedním z jeho klientů, stane podezřelým z vraždy. Jak se s touto situací vypořádá? Samozřejmě chce očistit své jméno a díky této situace se více než by chtěl sblíží s jednou dívkou. Ani jeden z nich, ale netuší co vše šokujícího odkryjí. ■ Dějem mi to trochu připomínalo City Huntera , akorát propracovanější na vyšší úroveň. Shodou okolností v obou seriálech hraje Min-young Park. ■ Trailer! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Hlavní hrdinka má na stěně plakát Oriany Fallaci (1929-2006), která jako novinářka a politická aktivistka byla několikrát postřelena a v ohrožení života. Proslula nekompromisní islamofobií. Byla první italskou válečnou ženou-korespondentkou, od války ve Vietnamu přinášela zprávy z většiny světových konfliktů. Při rozhovorech jednala se svým protějškem jako se sebou rovným. Henry Kissinger později označil rozhovor s ní jako nejkatastrofálnější komunikaci, kterou kdy s novinářem vedl. Jako jediná žena-novinářka dělala rozhovor s ajatolláhem Chomejním (v průběhu rozhovoru ho označila za tyrana). Byla ateistkou a těžký kuřák. Zemřela na rakovinu plic. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama