Reklama

Reklama

Prokletí spící panny

  • USA The Curse of Sleeping Beauty
Trailer 1

Obsahy(1)

Thomas zdědí rodinné panské sídlo a s ním i starověké prokletí. Aby zachránil krásnou Růženku, musí nejen rozluštit dávnou kletbu a odhalit tajemství sídla, ale postavit se i zlým démonům… (TV Barrandov)

Recenze (26)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Podľa šablóny o strašidelných barákoch, avšak v kombinácii s nevýraznom, takýto snímok (pre najmenších) skrátka nemá ako preraziť. Potešili masky, to zas nie že by bolo všetko vyslovene zlé, no je to príliš skromne poňaté a tam to končí .. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejová linka o Šípkovej Ruženke a celej tej kliatbe ma síce moc nenadchla, ale aspoň bolo cítiť, že sa autori scenára snažili s príbehom ako i s postavami vyhrať. No to najlepšie na filme je ale postupné budovanie zvláštnej, hororovo-rozprávkovej atmosféry, a to je niečo na čo si potrpím. Navyše niektoré momenty, hlavne tie s tými figurínami, aj príjemne zamrazili. Možno trocha na škodu je, že sa hororovo viac nepritvrdilo, stačilo ešte pridať pár ľakačiek alebo mrazivejších scén. Na nadpriemer to preto nevidím, ale veľa tomu nechýbalo. Ťažké rozhodovanie. 69/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Kterak se invenčně dostat Růžence na kobylku. Zatímco převážná část filmařů pojme pohádkovou klasiku klasicky, to jest Růženka si zapíchá, píchne se do prstu, vyspí se s celým zámkem, usne s ní celý zámek, tak jsou i tvůrci, kteří příběh zmodernizují a ponechají z něj jen to nejpodstatnější, načež jim známý námět slouží coby depresivní temná kulisa plná hororové atmosféry. Tahle verze je plná překvapení. Je zde příslušně rozlehlý, zanedbaný a strašidelně působící dům, odkázaný jako dědictví po strýčkovi, který svému synovci sepsal i celou řadu varování. Vtip je v tom, že divák netuší, jakou cestou se bude film ubírat. Je známo jen, že v domě se ztrácelo mužské pohlaví, novopečený dědic má podivné halucinogenní sny o jakési mladé krásce, v pátrání po minulosti domu se k němu připojuje mladá žena, která má podezření, že zmizení jejího bratra nějak souvisí s domem, dům je plný figurín...Od počátku je příběh vystavěn temně a Růženka určitě není objektem polibku, po němž by procitla. Celý příběh je umně vystavěn a neobvykle vypointován. Tím vzniká dojem, že je ochuzen o finále. Je sympatické, že film nepřipustil, aby budil dojem chybějících financí. Vizuální, triková i hudební složka je na béčkovou produkci velmi dobře ošetřena. Od singapurského režiséra Teo jsem dosud žádný jeho počin neviděl, ale pravděpodobně se překonal a neznámou comicsovou předlohu přetavil v zajímavou vizi, která zhusta kálí na pohádkovost. Herecké obsazení láká na Natalie Hall, která byla ráda, že už nemusí absolvovat hanbaté scény, jaké po ní vyžadovali chlípní režiséři. India Eisley a Ethan Peck patří zatím mezi jen povědomé tváře. Má to hutnou šťávu, přitom to není typický krvák. Tahle Růženka, nikoliv tentokrát Šípková, patrně vyrašila v čertově zahrádce. 10/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná blbost. Čím déle jsem na to koukal, tím více jsem se smál, jak stupidní to bylo. Totálně špatný střih, demence postav, dialogy k smíchu. Jako čekal jsem nějakou fantasy blbost, ale né až takovou hovadinu. Jednu hvězdu za celkem povedené hororové scény. Doufám, že nechytnu nějaké prokletí do budoucna při výběru filmů, při tomhle mém 600. komentáři. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

I když to má televizní vizáž, první půlka filmu je excelentní. Spojit téma strašidelného domu s pohádkou o Šípkové Růžence se mi docela líbilo. Ale pak přijde druhá půlka s holkou, která hledá bratra, s japonským nerdem od počítačů a dědou z krotitelů duchů, a stane se z toho poměrně předvídatelná a nezáživná historka tak do Krajních mezí, ale už roztahaná na celovečerák. Škoda, šlo z toho vytřískat daleko, ale daleko víc, spousta nápadů je tady utopených a nedotažených, a popravdě, i ten (mnou očekávaný) konec mne zklamal - evidentně nebyly prachy na velké triky a efekty. Ale i s triky a efekty by zde byl stále nevyužitý potenciál a nedořečená mytologie skrytá za příběhem. Fakt škoda, našlápnuto to mělo velmi dobře. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Temná variace na Šípkovou Růženku mixnutá strašidelným domem. V mnoha ohledech se jedná o úsměvně naivní dílko, ale je nutno přiznat, že film má parádní atmosféru, hodně slušný vizuál a několik silných hororových scének, přičemž některé z nich mohly mít i větší dopad, ale to by si nesměl někdo libovat v blikání se světly. Herecky jakž takž. Hlavní hrdina sice příliš talentu nepobral, ale to se dalo rozkousat a Růža byla kost. Konec je víceméně předvídatelný, ale přesto potěšil. Docela spokojenost. 60% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkná hororová varianta na Šípkovou Růženku s pěknou atmosférou a pěknými hororovými prvky. Příběh je pěkný i když lehce předvídatelný. Obsazení hlavních hrdinů ok a u ženského obsazení i více než koukatelný. Za mě 85 :) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když to není film, který bych nazval skvělým, tak si nemohu pomoct, ale ta pohádkově temná atmosféra, která je zde budována, se mi docela líbila. Není to dotaženo k dokonalosti jako ve filmu "Faunův labyrint", ale je tu víc než jen náznaky. Škoda, že to není ještě více hororové, docela by to snímku slušelo. ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

KOLOSÁLNY ODPAD aký som už dlho predlho nezhliadol. Začiatok vyzeral sľubne, ale napokon sa celý film zvrtol v idiotský horor o démonoch a o zvrátení nejakej úchylnej kliatby. Škoda, že v žánrovom zaradení nebol uvedený aj horor. Možno by som aspoň nemárnil čas sledovaním takejto hlúposti. Počas filmu som mal sto chutí to vypnúť, ale mám zásady, že rozpozeraný film si pozriem do konca, bez ohľadu na to aký je to odpad. A navyše som tak trochu dúfal, že to predsa len nebude až taká blbosť. Nuž, bola... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

V podstatě taková zvláštní variace na Šípkovou Růženku. První polovina filmu je spíš nezáživná a zdá se to jako tuctová duchařina o chlápkovi co zdědí barák a tam straší. Jenže pak se to slušně rozjede a je z toho zajímavý a má to nezvyklý konec což mě příjemně překvapilo. Atmosféra pěkně houstne a občas to zamíří i do humoru. Určitě to mohli udělat víc krvavý. Ps- pěkný hlavní představitelky. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Prečo Amíci prznia naše rozprávky? Prečo točia niečo, čomu nerozumeju? Prečo je celý ten film tak otrasný? ODPAD! ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem se sekla. Čekala jsem kouzelný, čarokrásný fantasy příběh o spící dívce, nějakým způsobem připoutané k panskému domu. Romantická, tajemná, snová nálada, která začíná po titulcích zůstala nevyužita a rozplynula se po pár minutách. Žádný pohádkově potemnělej, originálnější příběh, který bude mít v sobě náznak nějaké myšlenky s kouzlem starých časů, se nekonal. Příběh plný nedotažeností, klišé, zbytečných postav a nechtěně úsměvných situací. Po celou dobu tam na lidi pod světlem moderních zářivek v domě, ve kterém však nejde elektřina!,, skáčou moderní krejčovské panny a figuríny, v kterých se snad skrývají ginové či co a po chvilce se místo figur kutálí po podlaze ulámané umělohmotné končetiny a hlavy. :-) Divák tuší, že samotná Šípková Růženka zas tak čistá nebude a k inspiraci známou pohádkou bude mít horor také poměrně daleko... Hodně nesmyslný, nudný a zbytečný film o ničem. Místo dramatu se dostavila chuť se nad touhle blbinou smát. Přeludový, obrazivý sen o spící Růžence, který se na začátku filmu zdál Thomasovi, byl jediný kousek, který stál za shlédnutí. Škoda. Hororové pohádky mám totiž jinak v oblibě. ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční pojetí Šípkové Růženky, ze které si film bere pouze některé střípky. Zajímavý byl hned úvodní sen. Výborná byla atmosféra. Jakmile se na scéně objevily figuríny, hned jsem začínal uvažovat o nejvyšším hodnocení. Herecké výkony byly obstojné (uvítal jsem obsazení pro mě neznámých herců, kromě Indie). Závěr byl zajímavý a velmi překvapivý. Líbilo se mi režisérské pojetí. Velmi se mi film líbil. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Škoda že se to moc nepovedlo - velmi nesympatický toporný neherec jako hlavní hrdina to celkem zabil, potom ještě zmatené ne-hraní některých ostatních, lehce nelogický děj a z výborného námětu je jen průměrný až podprůměrný film. Škoda. Chvílemi celkem slušný horror, dost dobrý efekty, ale pak to zase spadne do podprůměru. Zajímavý konec, který hodnotím pozitivně. Takový slepenec. Jednou se to vidět dá. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pár hluchot tu je, pár velmi podařených scén také. Triky na úrovni. Nevím jak to hodnotit, je to tam i tam, a proto zůstávám přesně uprostřed. ** A PUL ()

Neklan006 

všechny recenze uživatele

Pohádka o ušmudlané Růžence a hloupém Thomasovi. Škoda, že je na konci oba brutálně nezabili, hodnocení mohlo být vyšší. ()

Reklama

Reklama