Reklama

Reklama

Tajné životy

(seriál)
  • Slovensko Tajné životy (více)
Trailer 1
Slovensko, (2014–2017)

Hudba:

Jan Maxián

Hrají:

Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Judita Hansman, Anna Šišková, Gabriela Marcinková, Vanessa Šarköziová, Ondřej Daniš, Vladimír Jedľovský, Vladimír Kobielský (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Příběhy žen, které našly sílu promluvit. 
Azylový dům Druhá šance je útočištěm pro několik žen a dětí, které se sem uchýlily před násilím ve svých rodinách. Jeho ředitelkou je obětavá čtyřicetiletá Eva Lustigová (Zuzana Mauréry), která kvůli práci často – byť nerada – zanedbává vlastní rodinu. Jejím nejbližším spolupracovníkem (a tajným ctitelem) je třicetiletý vychovatel a streetworker Martin Križan (Ondrej Daniš), ale také její zástupkyně Beáta Bláhová (Szidi Tobias). Mezi osazenstvo domova se po krátké době už poněkolikáté vrátí paní Mária Horváthová (Anna Šišková), bývalá alkoholička, týraná svým nezaměstnaným manželem. A po anabázi s marným hledáním anonymního bydlení zazvoní u brány Druhé šance i manželka bohatého podnikatele Linda Fischerová (Gabriela Marcinková), která chce před surově dominantním mužem ochránit sebe a především jejich osmiletého synka Kristiána. Na půdě azylového zařízení se tak setkávají velmi různé typy žen s různými osudy i povahami. A protože mnohé z nich v životě nepoznaly funkční rodinu, nebudou to mít lehké ani samy mezi sebou... (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (51)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší slovenský seriál, protože : 1) originální námět azylového domu pro týrané ženy 2) Zuzana Mauréry 3) způsob vyprávění šlape přehledně a poutavě i při velkem množství postav a dějových linií ( klobouk dolů před scénářem) 4) herecky asi the best of slovakian girls ( nejvíc jsem fandil postavám G.Marcinkové, Vanessa Šarköziová a v druhé sérii Dana Pribullová ) PS: Nejfrekventovanější slovo celého seriálu je AZYLÁK , kdo ho spočte, ten ať si povyskočí pro radost. ()

Hrabovo 

všechny recenze uživatele

Stokrát ohrané, tentokrát netvořivě a nezajímavě: v sociálních službách málo platí, nadšení workoholici mají krachující rodiny, týrané manželky jsou nepoučitelné atd. Všechny "dějové zvraty" jsou zoufale předvídatelné a my už vždy víme, co bude následovat o chvíli dále (scénáristi nás podceňují a "překvapení" prodlužují, čímž je děj ještě nudnější...Mauréry mám ráda, ale její věk prozrazující pytlíky pod očima zpochybňují o mnoho mladšího manžela i obtloustlého mladého milence, o kterého se ženské téměř perou, dala bych si větší práci s castingem...Aspoň že Marcinková je tak krásná! Proč se vůbec dívám? Abych slyšela slovenštinu a podívala se zase na Bratislavu... ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej časti vôbec nie zlé. Zaujalo ma to, herecký ansámbel výborný, tak to hádam aj ďalej bude v podobnom duchu a osudy postáv sa ďalej zaujímavo rozvinú a neskončí to ako väčšina slovenskej tvorby - teda v tápaní a práznote. A aby som nezabudla, neskutočne ma potešila úvodná pieseň od Simony Martausovej - Dobrý deň to som ja, naozaj sa tam hodí. https://www.youtube.com/watch?v=6lvoshMe6sU ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, moje napůl slovenské srdce se tetelí radostí, protože Slovenská televize natočila jeden z nejlepších seriálů posledních pěti let. Seriál z prostředí azylového domu není nejspíš trhákem, který k obrazovkám přiláká miliony diváků, ale o to víc si k němu najdou cestu diváci, kteří jsou znudění, naštvaní, zklamaní nebo zoufalí z nabídky komerčních televizí. Scénař je velmi pečlivě propracovaný, divákovi postupně servíruje důležité milníky v životě jednotlivých postav a nesklouzává přitom k trapnému klišé nebo prvoplánovosti. Po celou dobu se vám srdce svírá nad smutnými osudy, v podstatě dojde téměř na všechno sociopatologické jevy ve společnosti. O to víc jsem si řadu postav oblíbil a fandil jim, aby si uloupili kousek toho životního štěstí. Velký objev pro mě představuje Gabriela Marcinková, vedle toho, že je velmi atraktivní, umí výborně hrát a suverénně zvládla jednu z hlavních postav. Velmi mě překvapil sympaťák Peter Kočiš, nedokázal jsem si jej představit v roli tak odpudivého záporáka, ale podařilo se na výbornou. A nelze opomenout naprosto vynikající a přiléhavou ústřední písničkou od Simy Martausové. Nemám seriálu co vytknout, proto dostává plný počet a místo v mé desítce nejoblíbenějších. Z mužského hlediska bych si jen dovolil poznamenat, že v úvodní znělce jsou samé ženy, což je v pořádku, ale minimálně Ondřej Daniš a oba Vladimírové měli v seriálu své nezastupitelné místo a ve znělce by jim to taky slušelo. To ale ani není výtka, jen drobný povzdech. ()

jan72 

všechny recenze uživatele

Fajn seriál - má to príbeh, množstvo zápletiek a hlavne konečný počet častí - 13, nie ako tie nekonečné bludy kde neviem odkiaľ kam to smeruje. Dobré obsadenie od panelákistov - Mauréry, Kobielsky, cez spoľahlivé stálice - Jedľovský, Turzonovová, Javorková, Haverl, sympatických - Marcinková, Daniš až po záporáka - vynikajúci (nemyslel som že to o ňom napíšem) Kočiš. Škoda, že aj tu sa objavili drevené antiherečky Šarkoziová, Uličná. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (6)

  • Ústrednú pieseň "Chce sa mi plakať" naspievala Sima Martausová. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)
  • Kaštieľ, v ktorom sa natáčalo, sa nachádza v Malinove. (ČSFD)
  • Seriál bol pokrstený v kaviarni Divadla novej scény. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)

Reklama

Reklama