Reklama

Reklama

Tajné životy

(seriál)
  • Slovensko Tajné životy (více)
Trailer 2
Slovensko, (2014–2017)

Hudba:

Jan Maxián

Hrají:

Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Judita Hansman, Anna Šišková, Gabriela Marcinková, Vanessa Šarköziová, Ondřej Daniš, Vladimír Jedľovský, Vladimír Kobielský (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Příběhy žen, které našly sílu promluvit. 
Azylový dům Druhá šance je útočištěm pro několik žen a dětí, které se sem uchýlily před násilím ve svých rodinách. Jeho ředitelkou je obětavá čtyřicetiletá Eva Lustigová (Zuzana Mauréry), která kvůli práci často – byť nerada – zanedbává vlastní rodinu. Jejím nejbližším spolupracovníkem (a tajným ctitelem) je třicetiletý vychovatel a streetworker Martin Križan (Ondrej Daniš), ale také její zástupkyně Beáta Bláhová (Szidi Tobias). Mezi osazenstvo domova se po krátké době už poněkolikáté vrátí paní Mária Horváthová (Anna Šišková), bývalá alkoholička, týraná svým nezaměstnaným manželem. A po anabázi s marným hledáním anonymního bydlení zazvoní u brány Druhé šance i manželka bohatého podnikatele Linda Fischerová (Gabriela Marcinková), která chce před surově dominantním mužem ochránit sebe a především jejich osmiletého synka Kristiána. Na půdě azylového zařízení se tak setkávají velmi různé typy žen s různými osudy i povahami. A protože mnohé z nich v životě nepoznaly funkční rodinu, nebudou to mít lehké ani samy mezi sebou... (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tajné životy jsou určitě tím nejlepším, co jsem zo Slovenska zahlédl. Téma má vysloveně kde čerpat, ale zpracování je tak nějak průměrné a obyčejné. Asi jako mnohdy život samotný. Tím ale netvrdím, že je všechno špatné, to určitě ne, jen mi chvíli trvalo, než jsem si na ty postavičky zvykl. Asi jako v normálním životě. Tudíž si myslím, že největší deviza tohoto seriálu je zároveň i jeho nevýhodou. A to se mi u seriálů zase tak často nestává... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nad očekávání zdařilý seriál, který zaujme svým námětem, resp. prostředím, v němž se odehrává. Příběhy všech postav, které jsou nějakým způsobem spjaty s azylovým domem, jsou zajímavé a dokáží diváka pohltit a podnítit ke sledování dalších dílů. K tomu všemu napomáhají dobré herecké výkony, hudba prolínající se scénami, ale také dějové zvraty, které jsou protkány různými stále aktuálními společenskými tématy - alkoholismus, týrání žen, drogy, šikana, anorexie, workoholismus, intriky, atd. Jsem zvědavý na další sérii, o níž se hovoří. Věřím, že prostředí azyláku má i do budoucna čím oslovit - ať už novými postavami či rozvíjením příběhů již započatých. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Som nadšený z toho, čo sa STV podarilo dať v tomto seriále dokopy. Príbehy hrdinov sú zaujímavé, spracovanie je dobré, výber hercov do jednotlivých rolí je výborný a celé to pôsobí komplexne a ucelene. Myslím si, že by mohla prísť niekedy aj druhá séria, ktorá by dopovedala niektoré veci, ktoré by sme určite chceli ešte vedieť, ale to je na tom asi to najlepšie. Som spokojný s tým čo som dostal, no bol by som ochotný mať aj viac. Napriek tomu je však seriál výborne ukončený a nie je nutné pokračovať. Chválim a dávam 4* ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slovenská televízia ukazuje, ako sa dá natočiť solídny televízny seriál. Príbeh neohúri, ale je dobre rozprávaný (flashbacky), niektorí herci sú výborní (Mauréry, Marcinková, Kočiš). Pár zaujímavých postáv a ich osudy stačia na príjemný televízny zážitok... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z kvalitnejších seriálových počinov na slovenských obrazovkách s výbornou témou, no postupne nachytal muchy a tie sa objavovali hlavne v druhej sérii. Tému týrania žien treba zviditeľňovať a v tomto ohľade treba seriál pochváliť. Na druhej strane som zo seriálu nadobudol pocit, že tým ženám je lepšie byť doma týrané než žiť v azyláku. Nie pre podmienky, ale pre samotné osadenstvo. Čo ženská to mrcha, až človek sa normálne zamýšľal, či si to týranie aj nezaslúžila, keď je taká pizda. Tých nesympatických ženských postáv tu bolo príliš veľa. Jedna totálna špina, druhá ešte väčšia, že i vraždiť kľudne bude, ďalšia alkoholička, jednoducho skvost za skvostom. Seriál má veľmi dobré zápletky, hlavne v prvej sérii. Človeka určite zaujal a chcel pozerať ďalej. No niektoré riešenia neboli celkom po chuti a v podstate som sa len dozvedel, že svet ovládajú mocní muži s peniazmi, štát na azylové domy serie a čo je najhoršie - seriál nedal šancu ženám veriť, že je šanca na zmenu. Každý príbeh sa uzatvoril v podstate nie dobre až zle. No a v druhej sérii už nastúpili progresívne prvky, že najlepšie sa má tá, ktorá je lesba a tak som rád, že to vlastne rýchlo skončilo. Herecky: Vanessa Šarköziová bez hereckých kvalít a chvalabohu, že jej nikdy už nikde nedali rolu. Bola tu len z čistého rodinkárstva. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej časti vôbec nie zlé. Zaujalo ma to, herecký ansámbel výborný, tak to hádam aj ďalej bude v podobnom duchu a osudy postáv sa ďalej zaujímavo rozvinú a neskončí to ako väčšina slovenskej tvorby - teda v tápaní a práznote. A aby som nezabudla, neskutočne ma potešila úvodná pieseň od Simony Martausovej - Dobrý deň to som ja, naozaj sa tam hodí. https://www.youtube.com/watch?v=6lvoshMe6sU ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, moje napůl slovenské srdce se tetelí radostí, protože Slovenská televize natočila jeden z nejlepších seriálů posledních pěti let. Seriál z prostředí azylového domu není nejspíš trhákem, který k obrazovkám přiláká miliony diváků, ale o to víc si k němu najdou cestu diváci, kteří jsou znudění, naštvaní, zklamaní nebo zoufalí z nabídky komerčních televizí. Scénař je velmi pečlivě propracovaný, divákovi postupně servíruje důležité milníky v životě jednotlivých postav a nesklouzává přitom k trapnému klišé nebo prvoplánovosti. Po celou dobu se vám srdce svírá nad smutnými osudy, v podstatě dojde téměř na všechno sociopatologické jevy ve společnosti. O to víc jsem si řadu postav oblíbil a fandil jim, aby si uloupili kousek toho životního štěstí. Velký objev pro mě představuje Gabriela Marcinková, vedle toho, že je velmi atraktivní, umí výborně hrát a suverénně zvládla jednu z hlavních postav. Velmi mě překvapil sympaťák Peter Kočiš, nedokázal jsem si jej představit v roli tak odpudivého záporáka, ale podařilo se na výbornou. A nelze opomenout naprosto vynikající a přiléhavou ústřední písničkou od Simy Martausové. Nemám seriálu co vytknout, proto dostává plný počet a místo v mé desítce nejoblíbenějších. Z mužského hlediska bych si jen dovolil poznamenat, že v úvodní znělce jsou samé ženy, což je v pořádku, ale minimálně Ondřej Daniš a oba Vladimírové měli v seriálu své nezastupitelné místo a ve znělce by jim to taky slušelo. To ale ani není výtka, jen drobný povzdech. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Výborné, ze života, autentické, přirozené herecké výkony, realistické až mrazí, skvělý scénář - žádné plytké řeči, seriál, který má smysl a hodnotu, velice aktuální téma - "hřebíček na hlavičku", doporučuji. Skvělá psychologická sondáž do života různých typů žen. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velmi uvěřitelné postavy ve velmi uvěřitelných situacích. 1) Kupodivu seriál nepůsobí depresivně, což je vzhledem k tématu a předkládanému ději malý zázrak. 2) Psáno po 1. řadě. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

premblemy jeden za druhý, snaď to nikdy neprestane, v komunite, v rodinach , v zamestani, dalo sa na to pozerať, asi pozriem aj druhú seriu :) ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně televize natočila kvalitní původní slovenský vztahový seriál, který se nepodobá současným nekonečným telenovelám. Výborný scénář vycházející ze současné reality zasadili tvůrci do zajímavého prostředí azylového domu. Neokoukaní a u nás s výjimkou Anny Šiškové méně známí slovenští herci přidávají svými výbornými výkony příběhům na přesvědčivosti. Těch několik zobrazených osudů a dramat má v sobě napětí a spád, takže se divák rozhodně nenudí. Dokonce jsem si občas položila otázku, jak bych se v takové situaci zachovala já. Škoda, že televize nevěnuje ve své nabídce programů více prostoru propagaci seriálu a tak na něj náhodně narazí jen málo diváků, jako třeba já. ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Osobne som veľmi rád, keď vznikajú slovenské seriály. V poslednom čase je Jednotka jedinou stanicou, ktorá ich neprodukuje veľké množstvo, ale ktorá už keď niečo vydá je to kvalitné. Treba uznať, že Tajné životy majú elitné herecké obsadenie, konečne ste mali pocit, že sa robil aj nejaký výber hercov (narozdiel od iných seriálov z nášho územia). Každopádne tvorcovia stavili práve na hercov a silnú tému, ktorá je vhodná pre verejnoprávnu televíziu, a ktorou by sa malo zapodievať viac ľudí. Po dvoch častiach sú Tajné životy veľmi príjemným spestrením programu RTVS, no zatiaľ nehodnotím. Pilot - 70% Samozrejme čakám na nasledujúce diely... ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Jeden z naj slovenských seriálov, ktorý drží pohromade spletité príbehy, dobré herecké výkony a celkový režisérsky um, ktorý diváka baví. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší slovenský seriál, protože : 1) originální námět azylového domu pro týrané ženy 2) Zuzana Mauréry 3) způsob vyprávění šlape přehledně a poutavě i při velkem množství postav a dějových linií ( klobouk dolů před scénářem) 4) herecky asi the best of slovakian girls ( nejvíc jsem fandil postavám G.Marcinkové, Vanessa Šarköziová a v druhé sérii Dana Pribullová ) PS: Nejfrekventovanější slovo celého seriálu je AZYLÁK , kdo ho spočte, ten ať si povyskočí pro radost. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ lepšie 3*.. Páči sa mi téma a navyše mám veľmi rada Zuzanu Mauréry aj Gabrielu Marcinkovú.. uvidíme, či si seriál zachová slušnú úroveň. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

První série se mi docela líbila. Zpracování nebylo sice nijak výrazné, ale byly tam zajímavé charaktery, některé moc dobře zahrané. Měl jsem navíc pocit, že atmosféru přibarvují i ty skoro všudypřítomné exteriéry s podmračenou oblohou a dobrá hudební kulisa. Celkově tak, až na obsesi mostem Apollo, mě to bavilo a možná bych uvažoval o čtyřech hvězdičkách. Bohužel měl ale někdo pocit, že by měla vzniknout i druhá řada a navíc měl kupu bezva nápadů. Jako například zařadit pěkné barevné záběry, které budou prokládat tu telenovelu zástupu nových postav. Nějaká křeč invence by se tam sice našla, ale zvrhlo se to přesně v to, co konec první série naznačoval. Lépe řečeno, celá první řada balancuje nad hranicí telenovely a bohužel druhá přepadla přes okraj. Navíc mnohé z nových i starých postav jsou nejen ploché, potažmo vyčerpané a zrecyklované (jejich příběhy nebo rovnou celé postavy), ale také (asi jako bonus) jsou mnohé z nich otravné. Nemluvě o tom, že tam pořád někdo někomu vyhrožuje zavoláním policie... Škoda. Nechám tři a budu věřit, že další chytrolín s nápadem už se nenajde. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden azylák, a život v něm. Nejen obyvatelky všech příjmových skupin, násilí psychické i fyzické, ale i pracovní a rodinný život ředitelky a dalších zaměstnanců azyláku. Líbila se mi pěkně vybraná úvodní skladba. ()

Reklama

Reklama