Reklama

Reklama

Tajné životy

(seriál)
  • Slovensko Tajné životy (více)
Trailer 2
Slovensko, (2014–2017)

Hudba:

Jan Maxián

Hrají:

Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Judita Hansman, Anna Šišková, Gabriela Marcinková, Vanessa Šarköziová, Ondřej Daniš, Vladimír Jedľovský, Vladimír Kobielský (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Příběhy žen, které našly sílu promluvit. 
Azylový dům Druhá šance je útočištěm pro několik žen a dětí, které se sem uchýlily před násilím ve svých rodinách. Jeho ředitelkou je obětavá čtyřicetiletá Eva Lustigová (Zuzana Mauréry), která kvůli práci často – byť nerada – zanedbává vlastní rodinu. Jejím nejbližším spolupracovníkem (a tajným ctitelem) je třicetiletý vychovatel a streetworker Martin Križan (Ondrej Daniš), ale také její zástupkyně Beáta Bláhová (Szidi Tobias). Mezi osazenstvo domova se po krátké době už poněkolikáté vrátí paní Mária Horváthová (Anna Šišková), bývalá alkoholička, týraná svým nezaměstnaným manželem. A po anabázi s marným hledáním anonymního bydlení zazvoní u brány Druhé šance i manželka bohatého podnikatele Linda Fischerová (Gabriela Marcinková), která chce před surově dominantním mužem ochránit sebe a především jejich osmiletého synka Kristiána. Na půdě azylového zařízení se tak setkávají velmi různé typy žen s různými osudy i povahami. A protože mnohé z nich v životě nepoznaly funkční rodinu, nebudou to mít lehké ani samy mezi sebou... (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (51)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší slovenský seriál, protože : 1) originální námět azylového domu pro týrané ženy 2) Zuzana Mauréry 3) způsob vyprávění šlape přehledně a poutavě i při velkem množství postav a dějových linií ( klobouk dolů před scénářem) 4) herecky asi the best of slovakian girls ( nejvíc jsem fandil postavám G.Marcinkové, Vanessa Šarköziová a v druhé sérii Dana Pribullová ) PS: Nejfrekventovanější slovo celého seriálu je AZYLÁK , kdo ho spočte, ten ať si povyskočí pro radost. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Seriálov s hlbšou myšlienkou prevyšujúcou trápny a nezmyselný pokus pobaviť, v posledných rokoch v podmienkach slovenskej kinematografie, veru veľa nevzniklo. Tajné životy sú však svetlou výnimkou. Téma, o ktorej seriál pojednáva, je veľmi aktuálna a je dôležité o nej neustále hovoriť. Obete domáceho násilia si totiž vo väčšine prípadov nevedia rady a možno ani netušia, že aj pre nich sú tu v najkrajnejších prípadoch miesta, kde im ľudia dokážu pomôcť postaviť sa opätovne na vlastné nohy. Veľmi kvitujem, že sa tvorcovia rozhodli spracovať túto problematiku. Podarilo sa im to na výbornú. Dialógy a problémy hlavných hrdiniek sú totiž veľmi autentické a vierohodné. Na vážnosti im pridávajú aj skvelé výkony hercov, o ktorých kvalite ani netreba ďalej písať. Tajné životy preto odporúčam všetkými desiatimi a dúfam, že seriálov podobného druhu bude na Slovensku v budúcnosti pribúdať čoraz viac. 5/5 ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Po dvou dílech (1.série) zatím : 4,5 * a 70% , velmi přesný komentář - VIZ cheyene . //12. díl - velmi realistický. Už od poloviny 19. století (máme 17.rok věku 21.), působí na planetě Zemi stovky(tisíce?) pseudo-křesťanských a synkretických sekt, směrů, "církví", atd. Např. Svědci Jehovovi , "vesmírní lidé", desítky/stovky sekt mormonských, TCV, a neuvěřitelná změť protestantsko-pentekostálně-charismatických sborů. Štěpí se, spojují, vznikají další, jiné zanikají.... . V tom se nevyzná ani Miloš Zeman, natožpak Václav Klaus ..... :-) . Jinak: 12.díl - 4,5 - 5 hvězd a 81% (zatím nejvíc... ) . ()

tommy187 

všechny recenze uživatele

Osobne som veľmi rád, keď vznikajú slovenské seriály. V poslednom čase je Jednotka jedinou stanicou, ktorá ich neprodukuje veľké množstvo, ale ktorá už keď niečo vydá je to kvalitné. Treba uznať, že Tajné životy majú elitné herecké obsadenie, konečne ste mali pocit, že sa robil aj nejaký výber hercov (narozdiel od iných seriálov z nášho územia). Každopádne tvorcovia stavili práve na hercov a silnú tému, ktorá je vhodná pre verejnoprávnu televíziu, a ktorou by sa malo zapodievať viac ľudí. Po dvoch častiach sú Tajné životy veľmi príjemným spestrením programu RTVS, no zatiaľ nehodnotím. Pilot - 70% Samozrejme čakám na nasledujúce diely... ()

Drom 

všechny recenze uživatele

První série se mi docela líbila. Zpracování nebylo sice nijak výrazné, ale byly tam zajímavé charaktery, některé moc dobře zahrané. Měl jsem navíc pocit, že atmosféru přibarvují i ty skoro všudypřítomné exteriéry s podmračenou oblohou a dobrá hudební kulisa. Celkově tak, až na obsesi mostem Apollo, mě to bavilo a možná bych uvažoval o čtyřech hvězdičkách. Bohužel měl ale někdo pocit, že by měla vzniknout i druhá řada a navíc měl kupu bezva nápadů. Jako například zařadit pěkné barevné záběry, které budou prokládat tu telenovelu zástupu nových postav. Nějaká křeč invence by se tam sice našla, ale zvrhlo se to přesně v to, co konec první série naznačoval. Lépe řečeno, celá první řada balancuje nad hranicí telenovely a bohužel druhá přepadla přes okraj. Navíc mnohé z nových i starých postav jsou nejen ploché, potažmo vyčerpané a zrecyklované (jejich příběhy nebo rovnou celé postavy), ale také (asi jako bonus) jsou mnohé z nich otravné. Nemluvě o tom, že tam pořád někdo někomu vyhrožuje zavoláním policie... Škoda. Nechám tři a budu věřit, že další chytrolín s nápadem už se nenajde. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (6)

  • Postavu kolíznej opatrovateľky stvárnila Emília Lörinczová, v rovnakej úlohe účinkuje aj v Súdnej sieni (2008). (fugyx)
  • Ústrednú pieseň "Chce sa mi plakať" naspievala Sima Martausová. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)
  • Každá epizóda druhej série končila oznámením o bezplatnej linke pre ženy zažívajúce násilie. (fugyx)

Reklama

Reklama