Reklama

Reklama

Kromě toho, že ji sužují strašidelné noční můry, trpí mladá Sarah také náměsíčností. Pomoc se rozhodne hledat v univerzitním centru, kde se zaměřují na výzkum spánku. Ale když se po první noci pozorování probudí, zdá se, že se svět kolem ní nepatrně změnil. Ne nějak výrazně, přesto něco tak úplně nesedí. Sarah si začne uvědomovat, že pokaždé, když se vyspí, ocitá se v trochu jiné verzi světa, než když usínala. S pomocí sympatického vědce Scotta se snaží vrátit zpátky do reality. Jenže když se to konečně podaří, na Sarah čeká další šokující překvapení: její svět není vůbec takový, jaký si ho celou dobu představovala! (TV Prima)

(více)

Recenze (9)

kingik 

všechny recenze uživatele

Já nejsem já? Cože?! Lepá ženština hledá odpovědi na své bludy, které zapříčinila hormonální dysfunkce, laicky pojmenováno "syndrom nešukané vaginy", tudíž na ni ze všech koutů útočí psychopatický vyžranec Haley Joel Osment a dusí ji igelitovým pytlíkem od svačiny, pečuje o ni padesátiodstínový Richard Armitage a zbytek ženského osazenstva ji ani omylem psychicky a lesbicky nepodpoří. Koťátko Ohni mě O´Reilly se prochází setmělými scenériemi v noční košilce, pod níž prosvítá skoro všechno, načež lačný režisér Elliot Lester, pilně studující Lynche i Cronenberga, se začne v závěru po té labilní motanici artově ukájet. Když už to tak rozjel, měl přidat závěrečné vyústění, které by tomu celému nasadilo psycho korunu. Nestalo se tak. Ovšem průběh filmu, kdy mají všichni o kolečko víc, a přetlačují se v "dělání blbého a blbějšího", vyhovoval zejména těm ženám, které čekají zimu co zimu na svého Jamieho, až jim zapalovačem sežehne ochlupení z obličeje i jiných partií, přičemž je použije do svého luxusního budoáru na výrobu gobelínů. Tento film dosáhl vrcholu už v tom, že nechce být smysluplný, nýbrž chce studovat trpící ženskou duši, která po ztrátě manžela, nemá kde zakotvit. Zkusme tedy porozumět tomuto luxusně podivnému filmu, v němž dlouho nevíte, na čem jste, a v němž ústřední hrdinka je tak krásná, uvnitř plachá, prázdná, duševně zdemolovaná, přičemž jí stačí podat pomocného pyje. Problém by byl vyřešen. Psychický blok pominul. 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní mindfuck, svým nenápadným rafinovaným způsobem děsivější, než většina prvoplánových horrorů. Sarah nerozezná sen od skutečnosti, známí lidé ji nepoznávají nebo ona zase nepoznává je, některých lidí se děsí a některé lidi zase děsí ona, nezná ani svoje pravé jméno, nepamatuje si proč se vlastně odpráskl její manžel, ztrácí pevnou půdu pod nohama a noří se do jakéhosi polomrákotného polovědomého polospánku, zmatená, derealizovaná, náměsíčná, bezmocná... A když k tomu přihodím ještě její zajímavý okatý xichtík a průsvitné noční košilky, je to čtyřka jak vyšitá! / Dodatečně - díky kámošovi z práce jsem zjistil, že ten tlustej fousatej chlap byl onen zajímavě hrající klučina ze Šestýho smyslu! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Holka se stane svědkem sebevraždy svého manžela a vzápětí začíná mít problémy se spánkem a náměsíčností. vyhledá pomoc, projde jakousi terapií, ale vzápětí začínají porblémy. Ztrácí paměť, nepamatuje si lidi a lidé si nepamatují jí. A tak se za pomoci doktora přes spaní zjišťuje, co za tím vším je. Celkem solidně obsazené mysteriózní drámo, ale herci jsou asi to jediné, o co se dá opřít. Lesterovi se sice daří vodit diváka za nos, takže celkem dlouho není tak úplně jasné, o co vlastně jde, jenže celé je to tak zašmodrchané a zmatené, že to místy nedává smysl. Vlastně jediné, co drželo mojí pozornost, byla roztomilá hlavní hrdinka. Ke konci už se začalo vyjasňovat a vyústění mě nijak neurazilo. Problémem je, že na ten předchozí chaos to bylo příliš uměle naroubované. 30% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vôbec som nevedel do čoho idem a tak som bol riadne prekvapený, že sa jednalo o tak pozoruhodný mindfuck, ktorý ani na sekundu nepoľaví zo svojej intenzity. Ani na sekundu som nemohol od filmu odisť, keď sa náhodou tak stalo, musel som si to pretočiť zas pred tým incidentom, lebo inak by sa mi strácali súvislosti a potom by to bolo naozaj zbytočne pozerať, keby som ten film nepochopil len kvôli sekundovému zaváhaniu. Neviem či sa mi viac páčilo to, že pekná herečka asi pol filmu bola len v nočnej košeli alebo to, že i keď film preskakoval z jednej divnej sceny do ďalšej ešte divnejšej , a aj tak nebol chaotický, ale všetko pekne na konci vysvetlil. Je fakt, že pointu som vytušil o niečo skôr, ale to u takto podobne ladených filmov býva častým javom. Ja som sa celkom bavil a keďže ide o neznámy film, tak som veľmi rad, že sa mi dostal do pozornosti. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Příběh to skutečně nemá špatný, sice není bůhvíjak originální, ale vyloženě hloupý taky ne. Horší je, že vše ostatní je strašně průměrné až podprůměrné, hlavně teda filmařská stránka. I u ní se pár světlejších momentů sice najde, ale většinu času je to prostě nezajímavě natočené, bez pořádné atmosféry, kterou tenhle námět potřebuje jako sůl. Bez něj je to prostě mdlé a lehce zapomenutelné - a obávám se, že přesně tady to bude i můj případ. Od těch thrillerů chodících o víkendech na Prima Love se to liší snad jen tím, že většinu času je to skutečně trochu "mindfuck", ale jinak ničím jiným ne... 2* ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Nějak takhle si představuji psychotikovo vnímání reality. Jako mysteriózní horor to docela funguje. Pěkný a řemeslně dobře udělaný film. ()

randalll 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Odpad, ale dvě frčky jsem dal s čistým svědomím. Celý film působil jako sen s dávkou patřičného mystéria. Kamera, střih i hudba dobrá práce. ()

Reklama

Reklama