Reklama

Reklama

Sněhová královna

(TV film)
  • Francie The Snow Queen
Animovaný / Krátkometrážní
Francie, 2008, 23 min

Předloha:

Hans Christian Andersen (kniha)

Obsahy(1)

Francouzský animovaný příběh natočený na motivy světoznámé pohádky Hanse Christiana Andersena. Sněhová královna uvalí na zemi kletbu a všude zavládne nekonečná zima. Neutichající polární vítr ochladí lidská srdce a z nich se vytratí všechna radost. Děvčátko Gerda se vydává na dlouhou cestu do paláce Sněhové královny, aby zachránila svého kamaráda Kaye a navždy vysvobodila zemi z věčného sněhu a mrazu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Podívej se na ty vločky, Gerdo !! Jsou dokonalé.." Tak dokonalá tahle starosvětská záležitost není ani náhodou, zato ji však lze bezostyšně nazvat kouzelně andersenovskou a zejména co do animace navýsost inspirativní.. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Moc umělecky pojatá animace není vůbec pěkná, obzvláště pokud je film určený dětem. A příběh vyprávěný jedním vypravěčem mi spíše připomíná rozhlasové čtení než animovaný film. Pro mě těžce stravitelné zpracování Sněhové královny. [45. hodnocení, 5. komentář, 55%] ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto je asi jedno z najzbytočnejších spracovaní Andersenovej rozprávky o snehovej kráľovnej. Artovo poňaté animácie, ktoré navyše nevyzerali vábivo, len podčiarkli tento chabý pokus. Veľmi slabé. 25 % ()

Reklama

Reklama