Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mandragora je komedie Niccola Machiavelliho, u nás známá z Menzelovy inscenace v Činoherním klubu, hrálo ji i Divadlo Na Jezerce.
Callimaco (Philippe Leroy) miluje vdanou Lukrécii (Rosanna Schiaffino) a snaží se ji získat. Složitá kombinace této frašky zahrnuje využití kořene mandragory jako prostředku pro zvýšení potence, zapojení městského blázna, pomoc přítele a rádce Liguria (Jean-Claude Brialy), touhy Lukréciina manžela (Romolo Valli) po potomkovi, úplatného kněze (Totò) a dalších postav. Callimaco coby slavný francouzský lékař předepíše výtažek z kořene mandragory, který je stoprocentně účinný, ale, jak věda té doby dobře ví, bohužel ten, kdo jej užije, ihned po styku zahyne. Zajistí ovšem i muže, který je této oběti ochoten a není asi tak obtížné uhádnout, kdo to bude. Pečlivé kostýmy a výprava i Florencie a její exteriéry dotvářejí atmosféru renesanční Itálie. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len taka tuctova komedia, ktora behom casu brutalne starne. Fakt nic extra, a to reziserovi Lattuadovi /I dolci Inganni/ vyrazne pomahal dalsi reziser Wikarski. Wikarski je pre mna neznama velicina, a to tak, ze uplne : 60 % ()

Reklama

Reklama