Reklama

Reklama

Slipknot - Duality

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2004

Režie:

Tony Petrossian

Hrají:

Corey Taylor

Recenze (7)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemůžete na mě tak chvátat. Dá to práci přeorientovat se na takovou drsnou kapelu. Nemyslete si, nechci se vzdát plakátu Pepy Melena, co mně visí nad postelí. Jeho "Né pětku né" se už několik let snažím dostat na vrchol Hitšarády, a to i přes opakovaná upozornění, že pořad před čtvrt stoletím zanikl. S mými korespondenčními lístky si Ivo Mathé ještě teď vytírá prdel. A vy hned takovou drsňárnu. Pro mě byl zatím vrcholem nářez Červenám od Sepéšiho a Bartošové. Marně kontaktuji Pragokoncert o plakát v životní velikosti. Jde mně hlavně o Sepéšiho. Když už jsem měl pocit, že jsem k rockové muzice přičichl prostřednictvím "Snů o tygří lady" Arnoštka Pátka, definitivně mně vzal iluze Marcel Zmožek a jeho vypuštěný "Fantom z lahve". Chlubil jsem se od té doby, že již delší dobu kotvím ve vlnách death metalu, až mě starší sestra vyvedla z omylu. Takže zase vedle. Jak mám poznat, že poslouchám tu nejdrsnější muziku ze všech. Po letech tápání a Večírku se Sagvanem Tofim, jsem nečekaně narazil na hudební sdružení, které vypadá hustě. Jo, to bude metal. A byl. Hurá, "To se oslaví", slyším Kroky, na to si převleču "Tričko" Pavla Horňáka, které jsem vydražil po jeho umělecké smrti za symbolickou korunu. Mám "Superden", neb mně volá Markéta Muchová z hudebního záhrobí, ještě půjdu vydražit na Aukro Céčka, sbírá céčka Míši Doudyho, jistě se najde hodně sběratelů socialistických relikvií. A úspěch zapiji. V klubu všichni pijeme ten černý lahodný mok, Colu, pijeme Colu. 60% ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

"I push my fingers into my eyes..." Skladba je sama o sebe, ako pri Slipknot väčšinou býva zvykom, nadupanou tvrdou peckou s vynikajúcimi gitarami a skvelými vokálmi Coreyho Taylora, ku ktorým ešte pridáme nejaké to mlátenie baseballovými pálkami do sudov. Celé toto dielo je v tomto prípade ešte zabalené do akčného, energického videoklipu. V ňom fanúšikovia skupiny demolujú všetko, čo im príde pod ruky a ku zvukovej stope tak táto vizuálna časť sedí geniálne. Obsedieť na mieste je pri počúvaní tejto skladby prakticky nemožné a podobne ako vo videoklipe, budete mať zrejme chuť len tak bez príčiny, porozbíjať všetko naokolo. Vybiť okná, rozsekať nábytok, rozdupať podlahu až padne susedom na hlavu. You name it. Duality už dnes patrí k signifikantným skladbám Slipknot a spojiť s maskovanou skupinou si ju vedia aj ľudia, ktorí inak nie sú ich fanúšikmi. Zaručene patrí k hitovkám svojho žánru a nechýba takmer na žiadnom koncertnom set-liste skupiny. ()

Zajímavosti (1)

  • Videoklip stál odhadom 300 až 500 000 $ a nahrával sa v dome jedného z fanúšikov v Des Moines (štát Iowa). Dom bol určený k renovácii. Neskôr však rodina, ktorej dom patril, vymáhala od kapely odškodnenie za poškodené alebo zničené veci. Od vydavateľstva Roadrunner Records, zastupujúceho Slipknot, nakoniec dostali čiastku 50 000 $. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama