Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (774)

sud 

všechny recenze uživatele

Na nástupce legendární klasiky (potažmo klasik) snad ani tvůrci nepomysleli, ale jako pocta je to docela slušné. Z původního námětu si (naštěstí) vzali pouze motiv pomsty a sedmi pistolníků, kteří tento úkol přijmou, každý z jiného důvodu. To, že jsou mezi nimi černoch, indián, Mexičan a Číňan mi, popravdě, ani moc nevadí. Mnohem větší problémy mám s nevýrazným záporákem a jeho motivací jak z béčkového komiksu, jednoduchostí zápletky (tytam jsou pochyby a morální dilemata, scénář skutečně není nic víc než verbování a finální akce) a plochostí či spíše nedodělaností některých charakterů (nejvíc mě to mrzí u postavy, kterou hrál Vincent D'Onofrio). Ale ani tak jsem po celou dobu nenudil - ty dvě hodiny utečou jako voda, závěrečná akční scéna má koule (až na pár lapsů - kulometem Gatling by na takovou vzdálenost netrefili, potažmo nezabili, ani prd) a Denzel Washington má coby "nový Chris" potřebné charisma a autoritu. Žádná extraliga se nekoná, ale čekal jsem mnohem větší průser. 50%. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je to hodně chromá pětka, ale mám pro ni dva důvody. Aniž bych se chtěl nějak více zamýšlet na faktem, že mluvíme o remaku kované klasiky, nelze bez čistého hejtu neuznat, že to je remake zdařilý, a to samo o sobé v dněšní dobé sračkoidních remaků znamená docela dost. Druhým důvodem je to, že holt nějaký čistokrevný (=béčkový) akčňák v topce mít musím, přičemž za tento se stydět nebudu muset. Objektivně je to sedm bez tří za čtyři. 85% Jako update po pád týdench snižuju přece jen na čtyři. Přidal jsem jinde. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fuquovi treba nechať, že je všestranný režisér a nakrúti solídne film akéhokoľvek žánru. Zároveň ale málokedy príde s niečím výnimočným a Sedem statočných nie je výnimkou. Ak by nešlo o túto značku, možno by som ohodnotil aj vyššie, lenže pri finále si hovoríte, prečo vám nie je ľúto obetí a dochádzate k názoru, že scenár si nedal žiadnu prácu s tým, aby ste si k niekomu vybudovali vzťah. Hlavne neporovnávajte s milostnou linkou a vzťahom k miestnemu dieťaťu v Sturgesovom diele, budete sklamaní. Nakoniec sa najviac bojíte o život postavy Haley Bennett, jej takmer-konfrontácia so zlým indiánom dá emocionálne zabrať, zvyšok bohužiaľ nie. Ako modernizáciu látky môžeme vnímať multi-kulti zloženie partičky a fakt, že ich najme žena. Myslím, že to nebol vôbec od veci ťah a možno sa to blížilo viac k dobovej realite, než v (druhom) pôvodnom, avšak o dosť lepšom, filme. V rámci súčasnej westernovej tvorby je to samozrejme top. 70% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

K remakom väčšinou pristupujem s dešpektom, ale tentoraz som sa tešil, predsa len medzi pôvodným filmom a týmto remakom už ubehla poriadne dlhá doba, pričom ani pôvodný film nie je žiadny originál, ale len remake pár rokov starého a určite kvalitnejšieho filmu Sedem samurajov, no hlavne moderné westerny ma bavia podstatne viac, než tie klasické a tak som bol zvedavý a určite ma to nesklamalo. Zápletka mi príde podstatne zaujímavejšia, než predtým a tak obyčajných banditov a dedinčanov nahradil vplyvný, ale aj krutý podnikateľ so svojou armádou a normálni ľudia, ktorí si vo svojom mestečku len chcú žiť svoj obyčajný život. Film síce nemá dynamické tempo, ale mne to na pomery žánru aj tak dejovo úplne vyhovovalo, jedine možno to verbovanie ostatných mohlo byť ešte trochu atraktívnejšie, ale filmu to aj tak neškodí. A navyše mám pocit, že úroveň filmu ide neustále len hore, pričom celá záverečná tretina, ktorá sa už venuje prípravám a hlavnému stretu mi príde až prekvapivo vydarená, nečakal som, že ma to bude baviť až takto. Čo sa týka obsadenia, tak to mimoriadne rozmanité zloženie pôsobí teda poriadne samoúčelne a navyše, keď pre film to vlastne nemá vôbec žiadny význam, ale možno aj preto ma to po chvíli prestalo zaujímať a len som si užíval zaujímavú zostavu, kde ma niektorí bavili viac a iní zase menej. Inak samo o sebe si na toto obsadenie nemôžem sťažovať, jedine ma prekvapilo, že samotný Denzel Washington, ktorého mám veľmi rád a tu má hlavnú úlohu sa mi zdal trochu nevýrazný. Ale pomáhajú mu hlavne Lee Byung-hun, ktorému to ide výborne s nožmi, sympaťák Chris Pratt alebo aj môj obľúbený Ethan Hawke. Plusom je aj sympatická Haley Bennett, ktorá tomu dodá ten potrebný ženský element a sadli mi aj záporáci, hlavne ich šéf Peter Sarsgaard. Po akčnej stránke si teda nemôžem sťažovať, film síce v priebehu ponúkne len dve pomerne krátke sekvencie, ale sú výborne zvládnuté a potom je tu už dlhé veľkolepé finále, ktoré už pripomína pomaly vojnový film. Je to výborne natočené, s prekvapivo vysokým počtom zabitých a vzhľadom na nízky rating aj celkom drsné. Tu som si akciu skutočne užíval. Antoine Fuqua opäť dokazuje, že v súčasnosti patrí vo svojej kategórii medzi to najlepšie, v rámci tohto typu zvláda výborne nielen akciu, ale aj väčšinu ostatných zložiek. Jedine s postavami tu mohol ešte trochu lepšie popracovať. A poteší aj hudba, či tá, ktorá pripomína pôvodný film, ale aj nová. Takže ja som dostal možno ešte viac, ako som čakal, vydarený westernový blockbuster so skvelou akciou a viacerými obľúbencami, určite si to ešte pozriem. 78% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Viz Segre. Ano, USA jsou zemí přistěhovalců. Ale ne až takhle, hele. Jistě, i v dřevních dobách se po emerice potulovaly uvědomělé a soběstačné dámy. Ale ne až takhle, hele. Jsou zaznamenány hrdinné útoky na kulometná hnízda, při nichž geroj vlastním tělem odclonil spolubojovníky. Ale ne až takhle, hele. Kdyby se patlanice jmenovala jakkoli jinak, má ty tři hvězdy zaslouženě, takto jednu nadsazuji jen za to, že notorická vyblitka Hejly působila chvílemi téměř sexy. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama