Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (774)

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film měli zakázat, nebo ho nazvat úplně jinak. Jeden herec z předlohy má více charismatu a umu než celá sedmička břídilů v tomto filmu. Totálně mě to nebavilo. Říkal jsem si, jak je to chudé charakterově a atmosférou, jak je to unylé herecky, obsazení stálo za starou bačkoru, ... jen pif paf na všechny strany ... to je o ničem ... jděte se radši zahrabat ... ty jednotlivé postavy tady ve filmu ... to jako mysleli vážně ??? - D´Onofrio jako vážně ??? - Indián ? - jako vážně ??? - WTF !!! ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

A hle, ono to nebylo vubec zly. Sice chybela vetsi sympatie k hercum ale obsazeni bylo super. Prestrelky taky( i kdyz teda vsichni co hrali za kladnou stranu strileli od boku lepe nez URNA mirenku se zacilenim) a prijemne to utikalo. Urcite dam nekdy znova. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Nový“ príbeh v žiadnom prípade nesmieme porovnávať so slávnym filmom z roku 1960. To isté platí aj pre herecké výkony. Keď to spravíme, tak dostaneme film, ktorý síce má niekoľko chýb, ale má v sebe určité čaro z divokého západu. Posledných 30 minút je jeden z najlepšie natočených prestreliek na divokom západe, ktoré som za posledné roky videl. Charakter P. Sarsgaarda je mnohonásobne hnusnejší ako ten od E. Wallacha a H. Bennett ako brunetka je neodolateľná. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Pokud už v počátku filmu budete mít pocit, že jste jistou scénu někde viděli, nebudete daleko od pravdy. Scéna s černošským lovcem lidí, jeho incidentem v baru a zabitím hledaného pachatele a následném vysvětlováním okolností místnímu šerifovi před hospodou, je jak přes kopírák naklonovaná z filmu Nespoutaný Django. No, Nespoutaný Django je ale jiná liga... Tento film není westernem, kde by divák se zatajeným dechem vychutnával každý okamžik dění na plátně. Film má pečlivě zpracovaný prostorový zvuk pro domácí kina, při přestřelkách to opravdu lítá ze všech stran, ale jinak ty scény nejsou nijak hodny zapamatování, hromadně se dlouho nezáživně střílí a je vám to tak nějak jedno. Zaujal kulomet na kličku :-) Jinak je to zřejmá americká multikulti propaganda, o tom žádná. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky za herecké obsazení, protože pro některé herce mám slabost a každý film, ve kterém se objeví, je pro mě už díky nim skvělou podívanou. Na Sedm statečných se celkově koukalo docela dobře, ale bez patosu a některých hloupostí by to pro mě bylo ještě lepší. ()

Gahan odpad!

všechny recenze uživatele

Nesadlo mi na zaludok, klasika u mna silne zakorenena. Toto bola cista ryzovacka, vytazme co najviac zo slavy klasiky a kaslime na to, ze cele zle, ludia na to aj tak polezu z nostalgie. A co sa tyka obsadenia, uz tu toho bolo popisaneho ... neda mi vsak neparafrazovat, ako asi bude vyzerat obsadenie o dalsich 50 rokov "v hlavnej ulohe Conchita Wurst a zaklincuje to ten maly pi*us z Alzy"... Este taka zaujimavost, z povodnej sedmicky sa premiery dozil uz len Robert Vaughn (Lee), ktory zomrel len nieco vyse mesiaca po nej. Nechcem byt za uplneho cynika, takze nenapisem, ze ak toto videl, musel chudak umriet bud od nudy alebo sklamania ... ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Nejedná se až tak úplně o doslovný remake, i když zkopírování několika památných hlášek (včetně fórku o chlápkovi letícím z 5. patra) by tomu mohlo napovídat, jako spíše o další variaci na dané téma. Od sedmi samurajů jsme už dost daleko (přes účast Byeong-heona Leea, která přizpůsobila rasové kvóty hollywoodským parametrům, takže v partičce dobrodruhů nechybí černoch, Mexičan, indián, ťaman, běloch nebo Ir), ale není to naškodu, spíše naopak. "Nových" Sedm statečných je western střihu 21. století, má spád, cool postavy, přehledně a efektně nasnímané přestřelky. Má ale i charismatické hrdiny, jejichž příběhům, což je politováníhodné, není dán přílišný prostor, přestože snímek trvá 130 minut. A to je dle mého důvod, proč ve srovnání se starším bratříčkem toto zpracování pokulhává. V původních westernových Sedmi statečných jste totiž každého z padnuvších hrdinů "obrečeli", sledovali jeho skon do posledního vydechnutí s nadějí, že nakonec nějakým zázrakem přežije. Na něco takového zde není čas. Ale zábava je to dobrá ... 75% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

No tak, pustit se do remaku takové klasiky.....hm. Každopádně takhle asi ne...tady titul Sedm statečných plní spíše funkci závaží táhnoucího ke dnu. Jít do boje proti bezohlednému průmyslníkovy třeba pod jménem "Neohrožení", tak by šlo celkem ucházející western made in 21století, ale takhle chca-nechca musí vyplavat na hladinu srovnávání z kterého v žádném případě nemůže rok 2016 vyjít jako vítěz přestřelky. Příběh je daný, s tím se nedá hnout (možná jenom trochu posunout). Určitě se mi líbí vyobrazení některých statečných (dost možná lepší, než originál)......bohužel další věcí už umět s nimi pracovat a to se tady teda zrovna dvakrát nedaří. Výsledkem působí příliš mechanicky s pocitem uspokojení ze standardu, což někomu může stačit, ale ambiciózní tvůrce, navíc podepisující se pod takovou značku, by měl chtít od života více. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek avizovaný jako remake nepřekonatelné stejnojmenné klasiky z roku 1960, ale má k němu setsakramentsky daleko. Výprava je sice přijatelná, byť moc exteriérů tu není, ale scénář je naprosto odfláknutý. O jednotlivých postavách se nedozvíme naprosto nic a jediné, co je na první pohled vidět, že sedmičlenná sestava ochránců pořádku a spravedlnosti je různých ras. Ne náhodou se o tomto snímku říká, že se jedná o multikulti výchovný film. Čert vem, že americká historie byla jiná. Je zde naroubováno ohromné množství politicky korektní propagandy. Na co si neustále stěžuje Red Harvest se mi nechce ani psát. A kdo jediný tu umírá? Ale ano, pouze bílí hrdinové. Ale dost tohoto. Postavy neprokazují žádný vývoj. Dialogy téměř vyznívají nuceně. Častá jejich nabubřelost je spíše na škodu. Příběh má mnoho děr a do očí bijící naivity. Např. závěrečná doslova válečná scéna. Kulometem se tu rozstřílí ulice na ohromnou vzdálenost a jak je vidět ze záběru, skrz několik budov. Proč se tu snaží z diváka dělat blbce? Nehledě na to, kolik nábojů na jeden klip se vystřílí. Tvůrci po technické stránce snímek natočili dle současných postupů, ale mnohokrát je vidět, že se snažili kopírovat i staré známé spaghetti westerny. Úhly kamery, pohledy do očí či postavení určitých lidí. Jako rodokapsový western tohle vůbec nevyznívá. Jedná se čistě o běžný válečný počin z amerického území konce 19. století. Nic víc, nic míň. Stará klasika je tímto politicky korektním počinem naprosto znevážena. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vyborny remake,ktory sa fakt podaril,konecne po dlhej dobe dobry novodoby western,ktory za nieco stoji,vyber hercov bol ok,sympaticka partia,hlavne Haley Bennett bola mnamka,original je sice neprekonatelny kult,ale aj tento film sa nema zaco hanbit...:-) ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Když je něco dokonalé, proč to kurvit remakem? K předělávkám slavných filmů přistupuju s despektem, naštěstí Sedm statečných po 56 letech katastrofou neskončili a navíc ukázali, že i v dnešní době se dá natočit svěží western. No jasně, na all star sestavu Brynner, McQueen, Bronson parta Denzela Washingtona nemá, ale jinak se této přepatlávce nedá moc vytknout. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná od první do poslední minuty se závěrečnou dlouhotrvající asi půlhodinovou bitvou, vřavou, přestřelkou jak chcete. Nezlobte se na mě, při vší úctě k průkopníkům westernů, ale na toto se ani kultovní "Tenkrát na západě" nechytá. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Můj kultovní je ten z 1960. A tak mi chvilku trvalo, než jsem tohle dala. Jiné město, jiní, ale podobní, hlavní hrdinové, snad jen trošku míň zřetelní a ne tak na dřeň vykreslení. Motiv Chisolmovy účasti na záchraně městečka připomíná motiv Harmoniky v Tenkrát na Západě. Občas dobré hlášky. Ale použití hlášek z 1960 mi spíš vadilo - myslím, že těchto sedm statečných by bylo dobrých i bez nich! Na konci mega řež. Muzika super. Kdo jste neviděli, podívejte se, na zdejší nižší hodnocení nekoukejte a hlavně nesrovnávejte :). ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Původních Sedm statečných je klenot, který nelze s novým remakem seovnávat, to bez debat, ale pokud k Fuquově remaku divák přistoupí s nulovým očekáváním, rozhodně nebude zklamán. Sympatický cast, svižné tempo (a to nemám rád westerny) a úderná akce. Film rozhodně pokulhává v detailnějším vykreslení charakterů, o kterých se toho divák mnoho nedozví, jejich vztahy jsou až na asiata Billyho a Ethana Hawka dosti ploché a šablonovité. Záporák není nikterak zajímavý a možná mohl být vybrán někdo charismatičtější. Samozřejmě jsem se těšil na tu finální vybíjenou a takhle intenzivní a perfektně natočenou akci jsem dlouho neviděl, a to nejsem příliš velký fanda Fuqui. Mnoho diváků určitě překvapil i výběrem postav, které přežijí. Jako určitá alternativa vůči fousaté klasice by tento remake fungovat mohl. 4* ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších remaků. Postavy jsou fajn (nejvíc jsem si oblíbil Pratta), zaporák děsivý (není divu, že nejlepší scéna filmu je ta úplně první) a rychle to uteče. I když tomu pravděpodobně dost pomohlo, že si z originálu nepamatuju už téměř nic. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Drželo mě to u obrazovky. Nic víc jsem nečekal, takže cíl splněn. Stejný název s legendárním filmem pro mě problémem nebyl. Teda byl, ale jenom před puštěním filmu, pak už ne :-) ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Hodnocením jsem rozkročenej někde mezi 3 a 4 hvězdami. Přestřelky naprosto parádní, postavy Christe Pratta a "mexičana" jsem si užíval, hudba nic moc (kromě závěru samozřejmě). Popravdě jsem neměl pocit že sleduju Sedm statečných, ale jen docela povedený novodobý western. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Nic moc, na klasiku to nemá ani náhodou. Film, kterej tedy viděl a v životě už ho znova vidět nemusím. Takový z toho mám pocit. ()

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama