Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (774)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tato země kladla vždycky rovnítko mezi demokracii a kapitalismus. Kapitalismus a Boha. Stavíte se do cesty nejen pokroku a kapitálu. Stavíte se do cesty Bohu." Demagogický padouch Bogue mě bavil, stejně jako geodetické zaměření bojiště, rotační kulomet a vdova s koulema. Jenže to je tak všechno, neboť byl ukraden název, námět, hlášky i poměr živých k mrtvým hrdinům, což mě příliš nepotěšilo. Naštěstí jsou to multi-kulti sympaťáci a obě přestřelky se jim vyvedly, ale prostě se to mělo jmenovat nějak originálněji - třeba Šest statečných, Sedm hrozných nebo jednoduše Tenkrát na jihozápadě. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lepší, než bych čekal, hodně tomu pomáhá namixované obsazení, které umožňuje přežít nutnou expozici. Ale nezajímavá režie a poměrně nahodilé motivace (na rozdíl od obou předloh tu u poloviny postav vůbec není jasné, proč by měly chtít jít na smrt) to táhnou dolů. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Legendární sedmičce frajerů to samozřejmě nesahá ani po kotníky, protože nikdo z nováčků není zajímavý, vtipný a už vůbec nebudí respekt. Ovšem pro milovníky westernu je to příjemné oživení jinak stojatých vod. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Akira se musí v hrobě obracet, ale z tohoto hlediska jsem se rozhodla film moc neposuzovat a neporovnávat. Mám dva samostatné zásadní problémy s tímto filmem: Hudba byla zcela nedostatečná a nevýrazná, nějak jsem si zvykla, že se v poslední době vyrojilo dost skladatelů se zajímavými westernovými soundtracky (moji oblíbenci - Beltrami a jeho brilantní skóre pro Vlak do Yumy a Logana, Cave a Ellis a jejich Zabití Jesseho Jamese a Za každou cenu, Pemberton a jeho U.N.C.L.E. a Král Artuš ). A za druhé mi vadilo přidání motivace z minulosti pro Denzelovu postavu a odstranění tropu mladého bojovníka, který by se na konci příběhu přidal k osadníkům. Když pominu tyto dva křížky, tak film zdaleka nebyl tak strašný, jak jsem se obávala, a dokonce jsem se i docela bavila. Chris Pratt je podle mě nejlepší v ansáblu a když není hlavní hrdina, Ethan Hawke se krásně bál, Byeong-heon Lee musel být nejvíc cool muž na zemi už od narození a Martina Sensmeiera ve war paintu bych brala za muže okamžitě. I bez war paintu. Za nejslabší článek považuji Fuquau (jestli se to tak skloňuje), zdá se, že jeho režii nemám ráda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Filmový letošek je rokem týmovek (Batman vs Superman, Captain America: Občanská válka, X-men: Apocalypse, Sebevražedný oddíl, Star Trek: Do neznáma) a nezastavil se ani před oprášením té vůbec nejslavnější. Neměl jsem a nemám sebemenší problém s tím, že se někdo pokusil předělat jeden z nejlepších a mých nejoblíbenějších westernů vůbec, nebo že titulní bandu pojal rasově pestřeji než v originálu. Ten film je ale scenáristické Waterloo, které ve všech ohledech po původním filmu jen smutně šilhá a i bráno samostatně je tristně odfláklé. Pizzolatto přišel ve všech řadách Temného případu s kvalitně napsanými postavami, jejich vývojem, vztahy a zvraty, ale musel si na nich vystřílet všechno scenáristické střelivo, protože tady nic z toho nenajdeme. Herci tak nemají co hrát a nezachrání to ani masivní závěrečná jatka, z nichž si na druhý den pamatuju jen to, že při nich zařvalo opravdu hodně lidí. Ve výsledku průměrný western a veskrze zbytečný remake. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

To takhle cválal svobodný černoch prérií a liboval si, jaký je ten prezident Lincoln pašák, když nejenže vymanil z otroctví africké negry, ale udělal z nich i důležité úředníky a zákonodárce ještě týž rok. A tak policista Lincoln (jméno si vzal právě po tom prezidentovi), černý jak ebenové dildo, dává se dohromady s vietnamským kuchařem, mexickým rozparovačem, odkopnutým indiánem a ožralým zrzavým Irem, aby po boku ještě dvou zhýralých bělochů čestně ochránili majetek několika ukňouraných bělošských farmářů. Zní to jako vtip: přijde černoch, Mexičan, Vietnamec a indián do Irského baru a... Bohužel to není vtip. Je to sluníčkářská vize, jak by to chodilo na Divokém západě, kdyby se tak sluníčkově kokotilo už tehdy. Já se vlastně divím, že šestým statečným nebyl buzerant a sedmým operovaná trancka. Nakonec ale přece je z toho po čertech pěkná westernová střílečka. Tak sám nevím, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Pocity jsou smíšené jako národnosti těch nejlepších kovbojů západu. Velmi to také zachraňuje padouch, pochopitelně běloch, v podání Péti Sarsgaarda, který ty svině prostě umí hrát. Dávám tři hvězdy, jelikož mi nebylo líto ani jediné smrti některého z těch sedmi, zatímco u té starší (pětihvězdičkové) verze s Yulem Brynerem jsem si je všechny pěkně obrečel. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sedm zbytečných. Hudební motiv Denzelova US Marshala ala Goldsmithův Alien byl fajn, ale tím veškerý výčet pozitiv končí. Expozice nájemné sedmičky, při které jen občas od boku vystřelí Pizzolatto, je odfláknutá a o jejich motivacích se příliš nedozvíme (mimochodem, ta Chisolmova se na konci ukáže stejně pragmaticky sobecká jako ta Coburnova v Důvod žít a zemřít), kýčovitý Fuqua z toho dělá Wild West Avengers a tolik opěvovaný finální akční nářez je nepřehledně sestřihaný až chaotický. No a pak je tu etnické rozdělení v čase, které by si zasloužilo hlubší analýzu. V roce 1960 hispánský bandita obtěžuje chudé hispánské vesničany a ti si k obraně najmou bílé pistolníky (Brynnerův Chris byl Cajun). A teď? Bílý kapitalistický arcibídák terorizuje chudé bílé vesničany a ti si k obraně najmou sedmičlennou skupinu s minoritním počtem bílých. Jaká je pravděpodobnost, že bledá trojice ve složení PTSD trpící jižanský zbabělec, na alkoholu závislý falešný hráč a obézní vrah obsadí na deathlistu medailové příčky? Stejně tak zaujme detail, že Bogueova početná banda je na jinak pestrém Divokém západě zcela bílá (až na jednu indiánskou výjimku, která jako ostuda rasy dojde potrestání). Je to další reflexe doby, která degeneruje přehnanou korektností, medvědími službami a falešnými pocity ublíženosti a viny? Docela by mě zajímalo, kam tohle za dalších 56 let dospěje. Teď vím jistě to, že western určený pro mainstreamové publikum je v jednadvacátém století mrtvý jak Calvera.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

K remakom väčšinou pristupujem s dešpektom, ale tentoraz som sa tešil, predsa len medzi pôvodným filmom a týmto remakom už ubehla poriadne dlhá doba, pričom ani pôvodný film nie je žiadny originál, ale len remake pár rokov starého a určite kvalitnejšieho filmu Sedem samurajov, no hlavne moderné westerny ma bavia podstatne viac, než tie klasické a tak som bol zvedavý a určite ma to nesklamalo. Zápletka mi príde podstatne zaujímavejšia, než predtým a tak obyčajných banditov a dedinčanov nahradil vplyvný, ale aj krutý podnikateľ so svojou armádou a normálni ľudia, ktorí si vo svojom mestečku len chcú žiť svoj obyčajný život. Film síce nemá dynamické tempo, ale mne to na pomery žánru aj tak dejovo úplne vyhovovalo, jedine možno to verbovanie ostatných mohlo byť ešte trochu atraktívnejšie, ale filmu to aj tak neškodí. A navyše mám pocit, že úroveň filmu ide neustále len hore, pričom celá záverečná tretina, ktorá sa už venuje prípravám a hlavnému stretu mi príde až prekvapivo vydarená, nečakal som, že ma to bude baviť až takto. Čo sa týka obsadenia, tak to mimoriadne rozmanité zloženie pôsobí teda poriadne samoúčelne a navyše, keď pre film to vlastne nemá vôbec žiadny význam, ale možno aj preto ma to po chvíli prestalo zaujímať a len som si užíval zaujímavú zostavu, kde ma niektorí bavili viac a iní zase menej. Inak samo o sebe si na toto obsadenie nemôžem sťažovať, jedine ma prekvapilo, že samotný Denzel Washington, ktorého mám veľmi rád a tu má hlavnú úlohu sa mi zdal trochu nevýrazný. Ale pomáhajú mu hlavne Lee Byung-hun, ktorému to ide výborne s nožmi, sympaťák Chris Pratt alebo aj môj obľúbený Ethan Hawke. Plusom je aj sympatická Haley Bennett, ktorá tomu dodá ten potrebný ženský element a sadli mi aj záporáci, hlavne ich šéf Peter Sarsgaard. Po akčnej stránke si teda nemôžem sťažovať, film síce v priebehu ponúkne len dve pomerne krátke sekvencie, ale sú výborne zvládnuté a potom je tu už dlhé veľkolepé finále, ktoré už pripomína pomaly vojnový film. Je to výborne natočené, s prekvapivo vysokým počtom zabitých a vzhľadom na nízky rating aj celkom drsné. Tu som si akciu skutočne užíval. Antoine Fuqua opäť dokazuje, že v súčasnosti patrí vo svojej kategórii medzi to najlepšie, v rámci tohto typu zvláda výborne nielen akciu, ale aj väčšinu ostatných zložiek. Jedine s postavami tu mohol ešte trochu lepšie popracovať. A poteší aj hudba, či tá, ktorá pripomína pôvodný film, ale aj nová. Takže ja som dostal možno ešte viac, ako som čakal, vydarený westernový blockbuster so skvelou akciou a viacerými obľúbencami, určite si to ešte pozriem. 78% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to nebylo špatné, ale film nenabídl nic nového a to je chyba a to hlavně v případě, když remake nebyl vůbec potřeba. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už od začátku jsem byl proti remaku, ale nakonec jsem ho vzal na milost kvůli Pizzolattovu scénáři, i když je očividně proškrtaný, některé nahozené motivy nejsou vůbec vytěžené a tak rozhodně nepatří k silným stránkám celého počinu. Kapitalizmus v roli záporáka, postupné verbování i ta etnicky smíšená banda jakž takž funguje, ale masakr ve finále je akční lahůdkou letošního roku. Obsazení sympatické, Pratt je hodně fajn. Na originál to nemá, ale chápu úmysl dát Sedmi statečným moderní fazónu. Zatím to jde. Zatím to jde. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na dnešní dobu důstojný a umírněný remake nesmrtelné klasiky, který je větší, hlučnější a národnostně barvitější, rozuměj politicky korektní tak, jak se to dnes sluší a patří v každém druhém velkém filmu.Washington to táhne tím že chodí, kouká a sem tam prohodí moudro, Pratt to táhne tím že hláškuje a Donofrio hraje medvěda. Zbytek je defacto komparz, což třeba u Hawka zamrzí. Nutno podotknout, že zajímavě vypadá i zpracování, které je samozřejmě špičkové, ale celkem zvláštní je mix klasických, až absurdních pistolnických scén, kdy klaďasové střílejí na všechny směry a padouši padají jako hrušky a skvěle nasnímaných soubojů převážně s lukem, noži apod. Kdyby to bylo R a ještě víc podojené o hlášky, bylo by to na dnešní dobu přesně to co všichni chtějí. Fuqua měl ale příliš velký respekt vůči předloze a to je v jeho podání dobře i špatně zároveň. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělé obsazení, zřejmě to nejlepší možné pojetí jednoho jinak dvorního béčkaře Antonína Fuky (jak vtipně poznamenal jeho jmenovec František), ovšem zkrátka to nestrhne, nebaví či nepohltí a ačkoliv se najde několik líbivých kamerových záběrů, bohužel často nudí. Zčásti fakt ospravedlňuje závěrečná přestřelka, záleží však, jestli člověka strhne střílení do nesmyslného počtu minionů na porážku, přičemž sice pár Statečných aby se neřeklo zařve, ale obecně to působí divně...6/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na nástupce legendární klasiky (potažmo klasik) snad ani tvůrci nepomysleli, ale jako pocta je to docela slušné. Z původního námětu si (naštěstí) vzali pouze motiv pomsty a sedmi pistolníků, kteří tento úkol přijmou, každý z jiného důvodu. To, že jsou mezi nimi černoch, indián, Mexičan a Číňan mi, popravdě, ani moc nevadí. Mnohem větší problémy mám s nevýrazným záporákem a jeho motivací jak z béčkového komiksu, jednoduchostí zápletky (tytam jsou pochyby a morální dilemata, scénář skutečně není nic víc než verbování a finální akce) a plochostí či spíše nedodělaností některých charakterů (nejvíc mě to mrzí u postavy, kterou hrál Vincent D'Onofrio). Ale ani tak jsem po celou dobu nenudil - ty dvě hodiny utečou jako voda, závěrečná akční scéna má koule (až na pár lapsů - kulometem Gatling by na takovou vzdálenost netrefili, potažmo nezabili, ani prd) a Denzel Washington má coby "nový Chris" potřebné charisma a autoritu. Žádná extraliga se nekoná, ale čekal jsem mnohem větší průser. 50%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Buď se vydám cestou přímočaré střílečky, nebo westernovou klasiku někam posunu. Nebo se na remake úplně vykašlu. Bezbranní a utlačování si najmou dravé pistolníky, kteří mají vytlačit podnikavého padoucha, který jejich město za směšné nabídky prostě chce. Za mě to fungovalo. Antoine Fuqua je už pár let ve formě, tentokrát dává prostor celé sedmičce hrdinů, která je poskládaná tak nějak náhodně (ovšem motivace často chybí), takže každý si svůj kus urve, ač o nějakých zajímavých charakterech se mluvit nedá. Zřejmě jen čerstvá vdova Haley Benett, která nestáhla půlky jako polovina bohabojného města, a vyhořelý pistolník Ethan Hawke, ve kterém se to pere, dostali možnost se nejen tvářit vážně, ale i něco předvést. Ke zbytku (bohužel včetně Denzela) nemáme moc šanci si vytvořit jakýkoliv vztah. Po technické stránce je to moc fajn, přehledné, hlučné, dravé, krvavé, skvěle nasnímané. Nicméně Fuqua si mohl i tak dovolit víc. Zřejmě měl velký respekt k původní klasice, což ho možná trochu svazovalo. Na druhou stranu si přiznejme, že ani kousek Johna Sturgese nebyl nijak zázračný, prostě „jednoduchá“ podívaná o jednom velkém bezpráví a jedné velké cti a hrdinství. Přibalil bych víc syrovosti a béčkovosti. A rozhodně i emocí. ()

ClintEastwood odpad!

všechny recenze uživatele

Remake remakeu. Sedm stoličných, precizně vybraných (bez rasových předsudků?), kteří mají vrátit westernu zašlou slávu? Reinkarnovat snad Vincenta D'Onofria či nechtěně odehnat nejmladší diváky od televize na dětské hřiště? To třetí se filmu daří... Bravo. Můj desátý odpad. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Síce nie som fanúšik westernov, no remake Siedmych statočných napriek výrazne pozmeneným špecifikám oproti originálu, splnil svoju úlohu. Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou - Antoine Fuqua natočil svoj "druhý" film ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pred zúriacim liberálnym šialenstvom už nič nie je v bezpečí, niet kúska priestoru, ktorý by táto zvrátená ideológia nepošpinila svojimi špinavými paprčami. Došlo aj na siedmich statočných pištoľníkov, ktorí v roku 1960 vo filme režiséra Johna Sturgesa zachránili úbohých mexických farmárov pred všetkého schopnou bandou desperáda Calveru. Dnes to však už nie sú žiadni hrdinovia, ale len partia bielych heterosexuálnych macho fašistov. Hnusná white power sebranka rasistických extrémistov. Teraz je treba si zvyknúť na tých pravých sedem statočných. Na multikultúrny zlepenec, ktorému samozrejme šéfuje afroamerický černoch. Takže čumte idioti, kto sú tí politicky korektní "Siedmi statoční". No a samozrejme, že i pán režisér Antoine Fuqua má tú správnu farbu pleti, na jedine ktorej životoch záleží. * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, napodruhé se mi bude nejspíš líbit ještě víc, protože mu nejde o nic jiného, než aby diváka dobře pobavil a neudělal si ostudu, a to je docela sympatický přístup. Stejně mě ale mrzí, že nevznikl nějaký nápaditější remake, který by Statečné zase posunul do jiného prostředí - vždyť to mohla klidně být gangsterka, příběh z druhé světové, studenoválečné retro, sci-fi z jiné planety... Podívejte se, co s tou okoukanou zápletkou onehdy dokázal Pixar v Příběhu brouka. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Viz Segre. Ano, USA jsou zemí přistěhovalců. Ale ne až takhle, hele. Jistě, i v dřevních dobách se po emerice potulovaly uvědomělé a soběstačné dámy. Ale ne až takhle, hele. Jsou zaznamenány hrdinné útoky na kulometná hnízda, při nichž geroj vlastním tělem odclonil spolubojovníky. Ale ne až takhle, hele. Kdyby se patlanice jmenovala jakkoli jinak, má ty tři hvězdy zaslouženě, takto jednu nadsazuji jen za to, že notorická vyblitka Hejly působila chvílemi téměř sexy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak kupodivu se přesně podle očekávání jedná o naprosto zbytečný, bezkrevný navíc nesmyslně multikulti obsazený remake původního filmu. A když píšu původní film, tak nemá cenu do toho tahat Sedm samurajů, protože Sedm statečných z roku 1960 je velmi volným zpracováním tohoto filmu, zatím co toto je přímým remakem Sedmi statečných z roku 1960. Někteří tu sice v komentářích píší, že je blbost tenhle film srovnávat z originálem, no možná mají i pravdu, ale já si prostě nemůžu pomoct. Hlavně mi uniká tak jako i u jiných podobných projektů důvod vzniku takového filmu, tím spíš když tu máme takřka bezchybný originál který tohle dílo jenom bezostyšně kopíruje, sice dost věrně, ale furt nechápu k čemu to je. Před pádem na dno žabích sraček v New Jersey to zachraňuje jenom poslední Hornerův soundtrack(škoda ho) a ta velmi slušně natočená přestřelka v polovině filmu. Bohužel ten závěrečný masakr který tu všichni zmiňují jsem si moc neužil(ne, že by to nebylo peklo to zase jo) bohužel je dost nepřehledně natočený a chaoticky sestříhaný. Jeden neví kam kouknout dřív a sice to je řežba a chcípají v ní hlavní hrdinové, ale to mi bylo fuk, protože jsem si předtím k nim nevybudoval žádný vztah. Když pominu nesmyslné obsazení sedmičky, protože debata na tohle téma by byla na dlouho a můj čas je drahý, tak bohužel ani hlavní záporák nevzbuzuje vůbec žádný respekt a je to spíš takovej ubožák co jenom trapně kecá, nejde ani do přestřelky a jenom si přejete ať už ho někdo odstřelí. Tohle se prostě nepovedlo a dál se v tom asi nemá smysl pitvat.15% ()

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama