Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Městečko Rose Creek neustále ohrožuje banda lotrů bezohledného průmyslníka Bartholomewa Boqua (Peter Sarsgaard), který se v honbě za ziskem nezastaví před ničím. Zoufalí obyvatelé pod vedením Emmy Cullenové (Haley Bennett) se rozhodnou požádat o pomoc sedm mužů, pro které, stejně jako pro Boqua, žádné zákony neplatí. Nesourodá skupina pistolníků, hazardních hráčů a nájemných lovců se rozhodne nevinné lidi ochránit a zastavit Boquovo jednání. Během příprav na rozhodující souboj si těchto sedm najatých žoldnéřů postupně uvědomí, že v tomto případě půjde více než o peníze. (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (774)

heavy66 

všechny recenze uživatele

Dobrý, dost dobrý je to! Bodycount minimálně 150, černej Chris,ožralej Vin, Britt opravdovej samuraj, krásná vesničanka není subinka, ale bojovná Amazonka, a Vincent D'Onofrio nejlepší a nejšílenější od dob vojína Gomera Pylea! Celé to funguje skoro stejně jako originál (včetně zřejmé inspirace Vojínem Ryanem, Posledním Mohykánem, nebo Tenkrát na Západě), jako by ani neuběhlo 55 roků. Jenom Bart Bogue je spíš Bart Simpson, nudná a afektovaná karikatura, Calverovi nesahá ani po ostruhy na jeho zaprášených botách! ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Obyvatele městečka Rose Creek chce z jejich domovů vyštvat bezohledný průmyslník Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). Na obranu proti jeho bandě si najmou sedm pistolníků… Tak tady máme další remake, tentokrát došlo na legendární western Sedm statečných (který byl sám remakem a dočkal se hned tří pokračování a televizního seriálu), takže má cenu opět vyprávět příběh hrstky nesourodých bojovníků, kteří se postaví ozbrojeným hordám? Inu zdá se, že má, minimálně je na snímku sympatické to, že si z původních Sedmi statečných berou jenom ústřední zápletku a jinak si jedou ve vlastních kolejích. Takže máme tady pistolníka Chrise…tedy Sama Chisolma, který v černém oděvu a s tváří Denzela Washingtona je ten správný frajer a vůdce téhle party, kde nechybí vtipálek (Chris Pratt), ostrostřelec (Ethan Hawke), vrhač nožů (Byeong-heon Lee), statný zálesák (Vincent D´Onofrio), mexický desperát (Manuel Garcia-Ruffo) a indiánský válečník (Martin Sensmeier). Nová sedmička je mnohem rozmanitější, než ta ze Sturgessova filmu, a i když nemá tak zvučná herecká jména, nijak výrazně za ní nezaostává, protože téhle sebrance prostě nejde nefandit. Co se týče jejich protivníka, tak ten je prostě typický westernový padouch, který je zlý, protože se mu prostě chce (a má na to prachy), takže jako záporák dobrý, ale Eli Wallach jako Calvera byl prostě zábavnější. Příběh by se dal rozčlenit na úvod, verbování, přípravu a samotný boj a ani v jedné části jsem se nijak nenudil, ale je pravda, že pravá zábava byla, až když došlo na kolty, protože po akční stránce snímek prakticky nemá chybu. Sedm statečných je tak sice filmem, který na první pohled působí trochu zbytečně, ale na druhou přináší poctivou porci westernové zábavy, jaká se na plátnech kin už moc nevidí a to mně ke spokojenosti bohatě stačí. ()

vaska 

všechny recenze uživatele

Zoufalost.....od dob Nesmiřitelných jde "americký" western do hnoje...Mexičan,Komanč,Korejec,Černoch...ty voe...za "bílou rasu" opilec a gambler,dále rozklepaný psycho a pokračuje tlusťoch s vrhací sekerou a pisklavým hlasem...větší koprovku už fakt tento rok natočit nemohli...PCHE!!!!dám dvě hvězdy,jednu za Mexiko,druhou za Komanče....zbytek nestojí ani za mák ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Film pretkaný skvelými hláškami, klobúk dolu pred tým, kto ich vymýšľal. Fuqua na výbornú, a snímka viacmenej nesklamala v ničom. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Comeback do dětských let, kdy jsem si na sedmičku statečných hrál se svojí kapslíkovkou, se nekonal. Myslím dokonce, že ani nechci porovnávat tohle zpracování s originálem. Dokonce si ani pravý originál nechci připomínat, abych si nevymazal ten wow dojem, kterej na mě udělal v mých... asi sedmi (abych byl stylovej:) letech. Každopádně tohle bylo moc fajn. Dostal jsem od toho, co jsem očekával, pochopitelně mínus ten wow pocit, kterej je neopakovatelnej, stejně jako pocit z první videokazety s nápisem Rambo, která vjela do Avexe:) ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Originál si nepamätám, takže hodnotím bez predsudkov. Nenudil som sa ale celkovo oničom. Okrem obsadenia, by som nevedel nájsť dôvod prečo by som film niekomu odporúčal. Hodina a pol predstavovania a príprav na boj a nakoniec pol hodina neustáleho strieľania a padania ľudí na zem. ()

Leeroy3167 

všechny recenze uživatele

Tak čistokrvný western sme tu nemali už večnosť. Postavy sú tu síce veľmi jednorozmerné a ich skon s vami nezamáva tak, ako by bolo treba. Denzel však ždíma zo svojej postavy maximum, a zvyšok partie tiež nezaostáva, len ten Chris Pratt sa tvári rovnako, ako v každom filme za posledných 5 rokov. Akcia parádna, kamera vynikajúca, soundtrack slušný. Bavil som sa po celé dve hodiny a po záverečných titulkoch som si len vydýchol, že aspoň jeden remake v tejto dobe nešlape po odkaze originálu (síce ho ani nijak neinovuje) a je jednoducho dobrým filmom. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete tento snímek skutečně vychutnat, pak zapomeňte na původní příběh z roku 1960, jinak budete po celou dobu přemýšlet a srovnávat oba již zmíněné filmy. Je rok 2016 a lidstvo se posouvá směrem kupředu. Nemůžete proto být překvapeni, když na plátně uvidíte obyčejnou farmářku s výstřihem až k pupíku. Zaskočit vás nemůže ani bezpočet vtipů a hlášek, mezi které například patří Johanka z Arku přezdívaná Panna orléanská. Dokonce ani kulomet s nekonečno náboji vás nerozhodí a vy ho vnímáte jako logické vyrovnání sil na bitevním poli. S výběrem sedmi statečných jsem spokojen jen na půl, přičemž obsazení z roku šedesát je daleko lepší a kvalitnější. Zastavím se také u hudby a soundtracku. Nemůžu říct, že by mě tato část filmu nějakým způsobem urazila. Nejedná se o žádný průlom, ale svůj účel to splnilo. Celkově jsem tedy v pozitivním slova smyslu spokojený, nicméně hodnotím s velkým nadhledem, ale jak říkám, nesnažte se tento remake porovnávat s původním snímkem, nemuselo by to dobře dopadnout. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Není nad originál.. A tahle banda, nebylo to ono, z ničeho nic všichni jsou nej kamarádi kteří by za sebe dali život. ()

JamesVsalix 

všechny recenze uživatele

Je to takové neslané a nemastné. Takové příliš rychlé a přesto bez náboje a bez nápadu. U hrdinů mi chyběla motivace (nepočítaje Chisolmna), prakticky se jen přidávali a nikdo neřekl ani popel. Nedokázal jsem si vytvořit žádný vztah k hrdinům a jejich smrti mě nijak nezasáhly. Tohle rozhodně klasika nebude a svým dětem budu raději pouštět starou dobrou sedmičku, které měla všechno. Tohle má hlavně kvalitní a výpravnou akci a to nestačí, jedná-li se o remake jedné z největších westernových klasik. Ovšem chválím záporáka. Takový hnusný kapitalista na odstřel byl zahraný slušně a byl asi nejsilnějším článkem filmu. Takže shrnutí: Žádné emoce, nevýrazná hudba (a klasický původní soundtrack to v závěrečných titulcích nezachrání), příliš statické, nenápadité a mdlé. Škoda no, moc jsem se na to těšil a vkládal jsem do toho docela naděje. EDIT: Po druhém zhlédnutí, které jsem uskutečnil ihned po domácí projekci klasického filmu, zvyšuji hodnocení o hvězdičku. Film jsem mě velice bavil. Interakce mezi hrdiny je vlastně suprově napsaná a hlavně přirozená. Sice u jednoho statečného mám krapet pochybnosti, proč se přidal, ale jinak parta funguje. Akce je kulervoucí a hudba umírněná, někdy ale Horner vykouzlí pěkné westernové tóny. A film zas tak bezemoční nebyl, jak mi to přišlo poprvé. Je to moderní, svěží a zábavné. Příjemný western, který nese špatný název. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Z represie davam 2* inak je to tak na 3+*,malo sa to proste volat inak. Sedem statocnych bolo je bude iba raz a jedinecne!. Chyba tomu pribeh, klasicke westernove napetie, moralny odkaz viac westernovych detailov trocha viac sa pohrat s kamerou. A indian pomalovany americkou vlajkou po xichte hnusny nasilny amerikanizmus! Inak vyborny herecky vykon D.Washingtona islo mu to aj ako kovboyovi. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Ale není to taky něco extra. Jednotliví členpvé sedmičky nemají takové charisma, řezsané rysy jako ta původní. Oni byli totiž optravdu jako ten vítr, co zavane a zmizí. Dále motivace jednotlivých členů není taková jako u těch původních. Ale to souvisí i s charaktery. Nevm proč všude se musí kombinovat všechny národnosti. Hudba nemá takové westernové grády jako ta od Bernstaina. Ale ten konec k návratu hudby se mi líbil. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Vcelku zdařilé remake původní verze , pouze typová a etnická výměna "padouchů" i "hrdinů", vymakanější přestřelky a způsoby zabíjení, poměrně nenudící western!!!!! A ještě: Hornerova "muzika" skvěle podmalovává děj !!! ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Ak by tento film nemal tak slávnu predlohu,ktorú pozna každý a hlavne ktorej kvality pozná každý a ak by som to hodnotil len ako blockbuster pre veľké plátna tak by som tomu hodil štyrku. Ale keďže to tak nieje musím ísť o hviezdu nižšie. Nieje to zlý film a okrem Denzela a Vincenta mi tam nikto nevadil (Nieže by som tých hercov nemal rád ale do tohto filmu sa mi nehodili). K tomu v klasike z roku 1960 ste sa okrem akcie mohli aj zasmiať,aj keď sa tento novodobý remake snaží hrať na túto strunu ,tak sa mu to proste nedarí. Proste ak by sa scenárista snažil oveĺa viac a ak by bol casting trochu lepší, a ak by nezabili vo filme najväčšieho sympaťaká a jediného herca čo nieč hral (Pratt) tak by z toho čuduj sa svete mohla byť aj 5 hviezdičková zaležitosť. Tak je to len akčná freska na ktorú sa rýchlo zabudne a to znamená,že westernom už odzvonilo. ()

Sefik 

všechny recenze uživatele

No to byla multikulti sebranka :-( jen mi tam ještě chyběl eskymák. A aby korekttnost doby byla dokonalá, ani na seniory se nezapomnělo a starý strejda bojoval jako mladý vlk. Nesměla chybět, zřejmě v rámci genderové vyváženosti, i vůdčí úloha ženy. Takže divák sleduje neobyčejnou manželku obyčejného farmáře, která nejenom pistolníky najímá, ale dokonce po zbabělém odjezdu jednoho z nich zaujme jeho místo. Prý ji otec kdysi učil strílet, asi bývalý místní Rambo mezi sousedy, kteří by netrefili ani stodolu. A děj? Jen okopírovaná klasika s moderními efekty. Příjemná přestřelka v polovině filmu a nesmyslný útok padouchů na závěr, kteří sice mají kulomet, který použijí ale až na závěr bitvy a navíc střílí i na své, místo aby s ním vesnici nejprve z dálky roztříleli a jízdu pak poslali dorazit zbytek. Ale nejsem vojevůdce, pouze zklamaný divák, který od tohoto, již druhého remake, čekal víc. ()

Cerebrum 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo výborný. Myslel jsem, že udělat trochu schopný remake legendy nebude možné a ono je. Ve výsledku se to totiž jedná pocitově o dost jiný film, který třeba vizuálem hodně připomíná spíše Pána Prstenů bez fantasy prvků. Herci jsou patřičně sympatičtí a vhodně vybraní, záporák patřičně slizký, akce při zemi a uvěřitelná. Moc jsem si to užil a rozhodně se někdy rád podívám znovu. ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Je to povrchny remake, ktory sa pocas celej dlzky nevie vysporiadat s hendikepom originalu. Ponuka pribeh kde cinny a motivy jednotlivych hrdinov su spracovane povrchne a 2 vydarene strielacky to tazko zachrania. 50% ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Snaha o klasický western trpí pod tíhou blockbusteru. Westernové vykreslení postav (pokud se nejedná o tajemného cizince :) ve filmu skoro nenajdete, ačkoli každá postava má za sebou nějaký příběh, většina z nich zůstává nevyřčená. Ačkoli je během filmu docela dost času na dialogy a tudíž poodhalení nitra postav, nedojde k tomu. Závěrečná řež je spíše klipovitá a nemá potřebnou nosnou linku, konec padoucha ne že postrádá, ale je spíše opakem epičnosti. Navíc použití gatlingu... wtf?!! Filmu se alespoň musí nechat, že jakous takous atmosféru vybudí. ()

Související novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (více)

Reklama

Reklama